De apps beheren waarvoor u 'Log in met Apple' gebruikt

Wanneer u 'Log in met Apple' gebruikt, kunt u met uw Apple ID inloggen bij deelnemende apps en websites van derden. Lees hier hoe u de apps bekijkt en beheert waarvoor u 'Log in met Apple' gebruikt.

De apps bekijken die uw Apple ID gebruiken

Om een lijst te zien van de apps waarvoor u momenteel 'Log in met Apple' gebruikt en om uw voorkeuren voor deze apps te beheren, gaat u naar de Apple ID-instellingen op uw apparaat of logt u in bij uw Apple ID-accountpagina. Meer informatie over 'Log in met Apple'

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app en tik dan op uw naam.
  2. Tik op 'Wachtwoord en beveiliging'.
  3. Tik op 'Apps die uw Apple ID gebruiken'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  en klik dan op 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID' en kies vervolgens 'Wachtwoord en beveiliging'.
  3. Klik op 'Wijzig'.

Op internet

1. Log in bij appleid.apple.com.
  2. Ga naar het gedeelte 'Beveiliging'. Onder 'Log in met Apple' selecteert u 'Beheer apps en websites'.
  3. Selecteer 'Beheer'.

Apps beheren

In uw Apple ID-accountinstellingen ziet u een lijst met de apps waarvoor u 'Log in met Apple' gebruikt. Om de informatie te zien die u in eerste instantie hebt gedeeld met een app, selecteert u een app in de lijst. U kunt ook een link bekijken naar het privacybeleid of de algemene voorwaarden van de app.

Als u ervoor kiest uw e-mailadres te verbergen voor een app en onze service voor private e-maildoorgifte gebruikt, kunt u het doorsturen van e-mail naar uw persoonlijke e-mailadres uitschakelen. U kunt er ook voor kiezen het gebruik van uw Apple ID voor een app of website te stoppen.

Doorsturen van e-mail uitschakelen

Om het verzenden van e-mail van een bepaalde ontwikkelaar naar uw persoonlijke postbus te stoppen, schakelt u 'Stuur door naar' uit en selecteert u 'Stop'. E-mail wordt dan niet meer doorgestuurd naar uw persoonlijke postbus, tenzij u het doorsturen van e-mail opnieuw inschakelt.

Uw e-mailadres voor doorsturen wijzigen

Als u 'Verberg mijn e-mail' gebruikt voor een ontwikkelaar, kunt u het e-mailadres wijzigen dat de doorgestuurde berichten ontvangt van die ontwikkelaar. U kunt elk e-mailadres selecteren dat is geregistreerd bij uw Apple ID-account:

1. Op uw iPhone gaat u naar Instellingen en tikt u op '[uw naam]'.
  2. Tik op 'Naam', 'Telefoonnummers', 'E-mail' en daarna op 'Stuur door naar' onder 'Verberg mijn e-mail'.
  3. Kies het adres waarnaar u e-mails wilt laten doorsturen.

Het gekozen e-mailadres wordt gebruikt voor e-mail van alle apps en ontwikkelaars waarvoor u 'Verberg mijn e-mail' gebruikt.

Stoppen met het gebruik van uw Apple ID voor een app

Om het gebruik van uw Apple ID voor een app te stoppen, selecteert u 'Stop gebruik van Apple ID' en kiest u 'Stop gebruik'.

Wanneer u stopt met het gebruik van uw Apple ID voor een app, wordt u op uw apparaat uitgelogd bij de app. De volgende keer dat u de app of de daaraan gekoppelde website bezoekt, kunt u 'Log in met Apple' selecteren om opnieuw in te loggen of een nieuwe account aan te maken.

Als u ervoor kiest om 'Log in met Apple' weer te gaan gebruiken, wordt u ingelogd met dezelfde account die u eerder gebruikte. Sommige apps laten u wellicht een nieuw wachtwoord aanmaken voor uw bestaande account, zodat u opnieuw kunt inloggen zonder uw Apple ID te gebruiken.

Ontwikkelaars kunnen 'Log in met Apple' gebruiken om u een account te geven voor meer dan één app. Als dat het geval is en u het doorsturen van e-mail uitschakelt of stopt met het gebruik van uw Apple ID voor één app, is dat van toepassing op alle apps van die ontwikkelaar.