Wat is 'Verberg mijn e-mailadres'?

Met 'Verberg mijn e-mailadres' kunt u unieke, willekeurige e-mailadressen genereren die u gebruikt met apps, websites en meer, zodat uw persoonlijke e-mailadres privé kan blijven. De voorziening is ingebouwd in 'Log in met Apple' en iCloud+.

'Verberg mijn e-mailadres' is een voorziening waarmee u uw persoonlijke e-mailadres privé kunt houden, of u nu een nieuwe account aanmaakt met een app, zich aanmeldt voor een nieuwsbrief online of een e-mail verstuurt naar iemand die u niet goed kent.

U kunt 'Verberg mijn e-mailadres' op twee manieren gebruiken: Met 'Log in met Apple', waarmee u een account kunt aanmaken met een willekeurig gegenereerd e-mailadres rechtstreeks binnen een ondersteunde app van derden of een website. Of met iCloud+, waarmee u zo veel willekeurige e-mailadressen kunt genereren op uw apparaat als u nodig hebt, in Safari of op iCloud.com. Deze e-mailadressen kunt u vervolgens gebruiken voor alle sites of doeleinden die u kiest.

Hoe 'Verberg mijn e-mailadres' werkt

'Verberg mijn e-mailadres' genereert unieke, willekeurige e-mailadressen die automatisch doorverwijzen naar uw persoonlijke postbus 'Inkomend'. Elk adres is uniek voor u. U kunt e-mails die worden verzonden naar deze adressen, lezen en rechtstreeks beantwoorden; uw persoonlijke e-mailadres blijft privé.

• Als u een account aanmaakt met een app of een website bezoekt die 'Log in met Apple' ondersteunt, kunt u ervoor kiezen om uw e-mailadres te delen als u bekend bent met de app of website, of u kunt uw e-mailadres verbergen, als u meer privacy wilt. Als u kiest voor de optie 'Verberg mijn e-mailadres', kunnen alleen de app of website waarmee u de account hebt gemaakt, dit willekeurige e-mailadres gebruiken om met u te communiceren. Meer informatie over 'Log in met Apple'
  • Met een iCloud+-abonnement kunt u unieke, willekeurige adressen genereren vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch met iOS 15 of iPadOS 15 of hoger in elk e-mailveld in Safari. U kunt ook on-demand e-mailadressen genereren in de Instellingen-app of op iCloud.comMeer informatie over iCloud+

Apple leest of verwerkt geen inhoud van de e-mails die 'Verberg mijn e-mailadres' passeren, behalve om een standaard spamfilter toe te passen dat vereist is om onze status van vertrouwde e-mailprovider te behouden. Alle e-mailberichten worden van onze doorgifteservers verwijderd nadat deze bij u zijn afgeleverd, gewoonlijk binnen een paar seconden.

U kunt op elk moment het e-mailadres wijzigen dat doorgestuurde berichten ontvangt. U kunt ook kiezen om het doorsturen van e-mail uit te schakelen om geen berichten meer te ontvangen. U kunt uw adressen aangemaakt met 'Verberg mijn e-mailadres' beheren in Instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch of op iCloud.com.