'Verberg mijn e-mail' voor 'Log in met Apple'

Als u ervoor kiest uw e-mailadres te verbergen wanneer u een account aanmaakt voor een app of website waarvoor u 'Log in met Apple' gebruikt, wordt een uniek, willekeurig e-mailadres aangemaakt, zodat uw persoonlijke e-mailadres privé blijft.

Uw e-mailadres delen of privé houden

Wanneer een app of website vraagt om uw e-mailadres terwijl u uw account configureert met 'Log in met Apple', hebt u twee opties:

1. Kies 'Deel mijn e-mail' om uw persoonlijke e-mailadres te delen met de ontwikkelaar van een app of website. Als u bekend bent met de app en als u het goed vindt dat u geïdentificeerd kunt worden aan de hand van uw e-mailadres, kunt u 'Deel mijn e-mail' kiezen.
  2. Kies 'Verberg mijn e-mail' om uw persoonlijke e-mailadres te verbergen en in plaats daarvan een uniek, willekeurig e-mailadres te delen. Als u nog niet bekend bent met de ontwikkelaar of als u behoefte hebt aan meer privacy, kunt u 'Verberg mijn e-mail' kiezen.

Wanneer u 'Verberg mijn e-mail' kiest

Er wordt een uniek, willekeurig e-mailadres aangemaakt, zodat uw persoonlijke e-mailadres niet wordt gedeeld met de ontwikkelaar van de app of website tijdens het configureren van het account en het inloggen. Dit adres is uniek voor u en de ontwikkelaar en heeft deze indeling: <unieke-alfanumerieke-string>@privaterelay.appleid.com

Bijvoorbeeld, als j.appleseed@icloud.com uw Apple ID is, kan uw unieke, willekeurige e-mailadres voor een bepaalde app er uitzien als dpdcnf87nu@privaterelay.appleid.com.

Berichten die door de ontwikkelaar van de app of website naar dit adres worden verstuurd, worden automatisch doorgestuurd naar uw persoonlijke e-mailadres via onze service voor private e-maildoorgifte. U kunt deze e-mails direct lezen en beantwoorden en uw persoonlijke adres nog steeds privé houden.

Wij lezen of verwerken geen inhoud van de e-mailberichten die onze doorgifteservice passeren, behalve om een standaard spamfilter toe te passen dat vereist is om onze status van vertrouwde e-mailprovider te behouden. Alle e-mailberichten worden van onze doorgifteservers verwijderd nadat deze bij u zijn afgeleverd, gewoonlijk binnen een paar seconden.

U kunt op elk gewenst moment het e-mailadres wijzigen dat doorgestuurde berichten van een ontwikkelaar ontvangt. Of u kunt ervoor kiezen om het doorsturen van e-mails uit te schakelen om de ontvangst van berichten van een ontwikkelaar stop te zetten. U kunt er ook voor kiezen om uw persoonlijke e-mailadres direct via de app of website van een ontwikkelaar te delen.