Apple Music gebruiken met uw Android-apparaten

Luister naar uw favoriete muziek in de auto met Android Auto. Stream muziek naar uw tv met Chromecast. Beheer het abonnement van uw gezin. En nog veel meer, allemaal met Apple Music op Android.

Dit hebt u nodig

Inloggen en u kunt gaan luisteren

Neem een abonnement op Apple Music om aan de slag te gaan. Als u al een Apple Music-abonnement hebt, log dan in met de Apple ID die u ook voor Apple Music gebruikt. En als u met uw Apple ID bent ingelogd bij de Muziek-app of iTunes voor Windows, hebt u toegang tot uw muziekbibliotheek op uw Android-apparaat.

Apple Music gebruiken met Chromecast

U kunt nummers die worden afgespeeld in Apple Music streamen naar uw Chromecast-apparaat.

1. Zorg dat uw Android-apparaat en Chromecast-apparaat met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden.
  2. Open Apple Music en begin met afspelen.
  3. Tik op het nummer dat wordt afgespeeld onder in het scherm om 'Huidige' te openen.
  4. Tik op de Cast-knop .
  5. Tik op uw Chromecast-apparaat.

U kunt ook tikken op de Cast-knop  boven in het scherm in de Muziek-app voordat u muziek begint af te spelen.

Als u hulp nodig hebt met uw Chromecast, gaat u naar Google Support.

Niet alle typen inhoud in Apple Music ondersteunen casten en niet alle Chromecast-apparaten worden ondersteund.

Apple Music gebruiken met Android Auto

Met Android Auto kunt u naar Apple Music luisteren in uw auto en op het display van uw auto regelen wat er wordt afgespeeld. Download Android Auto uit Google Play op uw apparaat en verbind het apparaat met de auto.

Om muziek af te spelen, gebruikt u gesproken commando's als 'Speel [titel van album] af' of 'Speel [naam van nummer] af'. Voordat u in de auto stapt, kunt u ook een afspeellijst aanmaken van muziek waarnaar u wilt luisteren.

Heb u hulp nodig met Android Auto? Ga naar Google Support.

Android Auto vereist Apple Music voor Android 2.6.

'Delen met gezin' beheren

U kunt een 'Delen met gezin'-groep aanmaken, zelfs als u geen Apple Music-abonnee bent. Open de Apple Music-app, tik op de knop 'Meer' , tik op 'Account' en tik dan op 'Beheer gezien'. Dat is alles.

Vanaf hier kunt u een Apple ID aanmaken voor een kind en een betaalmethode instellen die uw gezin kan gebruiken voor aankopen.