Game Center gebruiken om met vrienden te spelen

Stuur vriendverzoeken, beheer uw openbare profiel en houd uw highscores bij op al uw apparaten met Game Center.

Een Game Center-profiel maken

1. Open 'Instellingen' op uw iPhone, iPad of iPod touch. Scrol naar Game Center en tik erop.
  2. Als Game Center niet is ingeschakeld, schakelt u deze functie in en logt u in met uw Apple ID.*
  3. Tik op het veld 'Bijnaam' om een naam in te voeren die uw vrienden zien wanneer u samen games speelt. Als u geen naam kunt bedenken, kunt u een van de willekeurig gegenereerde suggesties kiezen.
  4. Als u de afbeelding die bij uw bijnaam wordt weergegeven, wilt personaliseren, tikt u op 'Wijzig' in de cirkel bovenaan de pagina. Vanaf hier kunt u een memoji maken, een bestaande memoji gebruiken of aanpassen hoe de initialen van uw bijnaam worden weergegeven.

Game Center gebruiken met iCloud

Met Game Center en iCloud hebt u toegang tot uw opgeslagen games, highscores en vrienden op al uw apparaten. Dit is standaard ingeschakeld.

Meer informatie over hoe u uw opgeslagen games opent op al uw apparaten.

* Als u een bijnaam ziet of als andere informatie al is geconfigureerd, hebt u mogelijk al een Game Center-profiel. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' om te controleren of u bent ingelogd met uw Apple ID.

Gebruikers beheren in Game Center

U kunt vrienden toevoegen of verwijderen in Game Center.

Vrienden toevoegen

1. Open 'Instellingen' op uw iPhone, iPad of iPod touch. Scrol naar Game Center en tik erop.
  2. Tik op 'Voeg vrienden toe'.
  3. Voer het telefoonnummer in van de persoon die u wilt uitnodigen om vrienden mee te worden in Game Center. U kunt ook tikken op de knop 'Voeg toe' om een van uw contactpersonen uit te nodigen. Wanneer die persoon het verzoek heeft geaccepteerd via de Berichten-app, ziet u hem op uw lijst met vrienden.

Vrienden verwijderen of Game Center-gebruikers rapporteren

1. Open 'Instellingen' op uw iPhone, iPad of iPod touch. Scrol naar Game Center en tik erop.
  2. Tik op 'Vrienden' om een lijst met gebruikers te zien waarmee u vrienden bent en gebruikers waarmee u onlangs hebt gespeeld.
  3. Veeg naar links over de naam van de gebruiker om meer opties te zien. Tik op 'Verwijder' om geen vrienden meer te zijn met iemand in Game Center. Tik op 'Rapport' en volg de instructies op het scherm om een profiel te rapporteren vanwege valsspelen, ongepaste inhoud of een ander probleem.

Meer informatie

• Abonneer u op Apple Arcade om Apple Arcade-games te vinden en te spelen met vrienden.
  • Op een Apple TV kunt u in- en uitloggen bij een Game Center-account in 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > 'Game Center'.
  • Om een vriendverzoek te accepteren, moet de ontvanger klikken op de koppeling in het tekstbericht op zijn iOS 13- of iPadOS 13-apparaat. Ze kunnen geen vriendverzoeken accepteren op oudere besturingssystemen, computers of Android-apparaten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.