Informatie over facturering en aankopen in Europa

Wanneer u in Europa iets koopt bij de iTunes Store of App Store, wordt u mogelijk gevraagd om uw creditcard of betaalkaart te verifiëren bij de uitgever van de kaart.

iPhone met een bericht dat authenticatie is vereist. Europese regelgeving vereist dat banken bepaalde transacties moeten verifiëren.

Informatie over aankopen doen in Europa

Wanneer u iets koopt in de App Store, iTunes Store of een andere Apple mediadienst, of wanneer u iCloud-opslag koopt, wordt u mogelijk gevraagd uw creditcard of betaalkaart te verifiëren bij de uitgever van uw kaart. Of, wanneer u een nieuwe betaalmethode toevoegt, moet u deze mogelijk verifiëren. Volg de instructies op het scherm als dit gebeurt.

Als u de instructies op het scherm van uw kaartuitgever niet kunt voltooien, neemt u contact op met uw kaartuitgever. Als u een apparaat gebruikt dat geen internetbrowser heeft, zoals een Apple TV of Apple Watch, wordt u gevraagd een ander apparaat te gebruiken om uw betaalmethode te verifiëren.

Als u meerdere betaalmethoden hebt opgeslagen, waaronder een betaalmethode waarvoor authenticatie tijdens de aankoop niet vereist is, probeert Apple de methode te gebruiken die het veiligst is en de meest gestroomlijnde ervaring biedt.

In Europa worden aankopen gefactureerd op dezelfde manier als in de rest van de wereld, maar staan aankopen mogelijk niet op dezelfde factuur. Elke aankoop die u doet, wordt berekend via uw betaalmethode zodra u de aankoop doet.

Apple Pay gebruiken in Europa

U kunt Apple Pay gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch. Wanneer u iets koopt in de App Store, iTunes Store of een andere Apple mediadienst, kunt u met elke in aanmerking komende kaart betalen die in uw Wallet staat op het apparaat dat u gebruikt. Ontdek hoe u een kaart in Wallet instelt

Als u meerdere kaarten instelt in Wallet, kiest u de kaart die u wilt gebruiken voor de aankoop. Tik op de kaart die standaard verschijnt en kies dan een andere kaart.

Betreffende landen en regio's

Oostenrijk

België

Bulgarije

Kroatië

Tsjechische Republiek

Cyprus

Denemarken

Estland

Finland

Frankrijk

Duitsland

Griekenland

Hongarije

IJsland

Ierland

Italië

Letland

Liechtenstein

Litouwen

Luxemburg

Malta

Nederland

Noorwegen

Polen

Portugal

Roemenië

Slowakije

Slovenië

Spanje

Zweden

Verenigd Koninkrijk