Toegang krijgen tot uw Shazams, op uw apparaten of online

Op een iPhone, iPad en iPod touch kunt u uw Shazams bewaren in iCloud. In Android maakt u een Shazam-account aan om uw Shazams te bewaren.

Als u uw Shazams bewaart, raakt u ze niet kwijt als er iets met uw apparaat gebeurt.

Uw Shazams bewaren in iCloud op een iPhone, iPad of iPod touch

Wanneer u Shazam voor het eerst installeert op uw iPhone, iPad of iPod touch, wordt er automatisch een reservekopie van uw Shazams gemaakt in iCloud. Zorg ervoor dat u ingelogd bent met uw Apple ID en dat u iCloud ingeschakeld hebt voor Shazam op uw apparaat.

Wanneer u een reservekopie van uw Shazams maakt in iCloud, hebt u toegang tot uw Shazams op al uw apparaten en op www.shazam.com/myshazam wanneer u inlogt met dezelfde Apple ID.

Als u een Shazam wilt verwijderen, veegt u omhoog naar 'Mijn muziek' vanuit het hoofdscherm van Shazam en tikt u op de knop 'Meer'  naast de Shazam. Vervolgens tikt u op 'Verwijderen uit Mijn muziek'.

Als u ervoor kiest om uw Shazams niet in iCloud te bewaren, worden ze nog steeds op uw apparaat bewaard. U kunt op elk moment een reservekopie van uw Shazams maken in iCloud, tenzij u de fabrieksinstellingen hebt hersteld op uw apparaat of een nieuw apparaat hebt aangeschaft.

Uw Shazams beheren in Android

U kunt een e-mail- of een Google-account gebruiken om een account aan te maken. U kunt de account ook verwijderen.

Uw Shazams bewaren op Android-apparaten

U kunt inloggen met een e-mailadres of met een Google-account om uw Shazams te bewaren.

1. Voer een e-mailadres in of volg de aanwijzingen op het scherm voor Google.
  2. Als u uw e-mailadres hebt ingevoerd, controleert u uw e-mail met hetzelfde apparaat en tikt u vervolgens op 'Bevestigen' in de e-mail. Als u problemen hebt met de e-mail, kunt altijd op 'Opnieuw versturen' tikken in de Shazam-app. U kunt ook opnieuw beginnen.

Om overal toegang te krijgen tot uw vorige Shazams, gebruikt u dezelfde account om in te loggen bij www.shazam.com/myshazam op uw Mac, een pc of in de Shazam-app op een ander Android-apparaat. Nadat u bent ingelogd, verschijnt het e-mailadres waarmee u bent ingelogd onderaan de pagina 'Instellingen'.

Als u een Shazam wilt verwijderen, veegt u naar de bibliotheek vanuit het hoofdscherm van Shazam en tikt u op de knop 'Meer'  naast de Shazam. Vervolgens tikt u op 'Verwijderen uit je bibliotheek'.

Uw Shazam-account verwijderen op een Android-apparaat

1. Veeg in Shazam naar de bibliotheek en tik op de knop 'Instellingen' .
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm 'Instellingen' en tik op 'Uitloggen'.
  3. Als u Shazam op andere apparaten gebruikt, logt u op die apparaten uit bij Shazam.
  4. Ga naar shazam.com/nl/privacy.
  5. Scrol naar de onderkant van de pagina en klik of tik op 'Je account verwijderen'.
  6. Log in met de account die u wilt verwijderen.
  7. Scrol naar de onderkant van de pagina 'Je account verwijderen' en klik of tik op 'Je account verwijderen'. Alle informatie van gekoppelde voorzieningen waaruit uw identiteit kan worden afgeleid, wordt binnen 30 dagen verwijderd.

Een kopie van uw Shazam-gegevens ontvangen

1. Ga naar shazam.com/nl/privacy.
  2. Klik of tik op 'Je gegevens downloaden'.
  3. Log in bij de account waarvoor u een kopie van de gegevens wilt ontvangen en volg de aanwijzingen.
  4. Voer het e-mailadres in waar de gegevens naartoe moeten worden gestuurd en klik op 'Mijn gegevens versturen'. U ontvangt uw gegevens binnen 30 dagen via e-mail.