Documenten scannen op je iPhone of iPad

Met de Notities-app kun je documenten scannen en handtekeningen toevoegen op je iPhone of iPad.

Een document scannen

1. Open Notities en selecteer een notitie of maak een nieuwe.

2. Tik op de cameraknopcameraknop en tik vervolgens op Scan documentenScan documenten.

3. Plaats je document in het zicht van de camera.

4. Als het apparaat in de automatische modus staat, wordt het document automatisch gescand. Als je een scan handmatig moet uitvoeren, tik je op de sluiterknopsluiterknop of op een van de volumeknoppen. Sleep vervolgens de hoeken om de scan aan te passen aan de pagina en tik op 'Behoud scan'.

5. Tik op 'Bewaar' of voeg extra scans toe aan het document.

ios-16-iphone-13-pro-notes-scan-document

Lees hoe je Continuïteitscamera gebruikt om notities te scannen vanaf je iPhone of iPad naar je Mac.

Een document ondertekenen

1. Open Notities en tik op het document in de notitie.

2. Tik op de deelknopdeelknop en vervolgens op 'Markeringen'tik op 'Markeringen'.

3. Tik op de knop 'Voeg toe'knop 'Voeg toe', tik op 'Handtekening''Handtekening' en voeg een opgeslagen handtekening toe of maak een nieuwe handtekening. Vervolgens kun je de grootte van het handtekeningvak aanpassen en het op de gewenste plaats in het document zetten.

4. Tik op 'Gereed'.

ios-16-iphone-13-pro-notes-markup-scanned-document

Om je document handmatig te ondertekenen, volg je stappen 1 en 2, selecteer je een hulpmiddel dat je wilt gebruiken en onderteken je het document met je vinger of met een Apple Pencil op een compatibele iPad.

Meer doen met Notities

Lees meer over het gebruik van Notities op een iPhone of iPad.