Shazam gebruiken op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of Mac

Gebruik Shazam om te weten te komen wat u hoort op de radio, in een winkel of ergens anders waar u een nummer hoort. Ga vervolgens naar de Shazam-bibliotheek met de gevonden nummers en ontdek nieuwe muziek op basis van wat u geshazamd hebt.

Shazam herkent een nummer door er een unieke digitale vingerafdruk van te maken die vervolgens wordt vergeleken met één van de miljoenen nummers in de Shazam-database.

De Shazam-app gebruiken

Als u de Shazam-app hebt geïnstalleerd op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, kunt u de app gebruiken om muziek te herkennen en deze in uw bibliotheek te bewaren.

1. Open de Shazam-app op het apparaat.
  2. Tik of klik op de Shazam-knop  om de muziek om u heen te herkennen.

iPhone met de Shazam-app open op het beginscherm

Wanneer Shazam het nummer herkent, wordt het bewaard in Mijn muziek, samen met uw andere, eerdere Shazams.

Nadat u een nummer hebt gevonden, kunt u verbinding maken met Apple Music en andere muziekvoorzieningen om naar uw Shazam te luisteren.

Als u niet beschikt over een internetverbinding, maakt de app nog steeds een unieke digitale vingerafdruk die wordt vergeleken met de Shazam-database zodra uw apparaat verbinding heeft met het internet. Als een nummer niet kan worden herkend, verdwijnt het uit uw nog openstaande Shazams.

Auto Shazam gebruiken

Om Shazam automatisch te laten herkennen wat u hoort, houdt u de Shazam-knop ingedrukt (of klikt u er dubbel op op de Mac). Wanneer 'Auto Shazam' is ingeschakeld, vergelijkt Shazam wat u hoort met nummers in de Shazam-database, zelfs wanneer u overschakelt naar een andere app. Wat Shazam hoort, wordt niet bewaard.

U vindt nu de met 'Auto Shazam' herkende nummers in 'Mijn muziek', gegroepeerd op datum.

Tik of klik op de Shazam-knop om 'Auto Shazam' weer uit te schakelen.

Shazam gebruiken vanuit het bedieningspaneel van de iPhone, iPad of iPod touch

U kunt nummers rechtstreeks shazammen vanuit het bedieningspaneel op uw iPhone of iPad.* Als u Shazam aan het bedieningspaneel wilt toevoegen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' en tikt u vervolgens op de knop 'Voeg toe' naast 'Muziekherkenning'.

Als u nummers vanaf het bedieningspaneel wilt herkennen, tikt u op de Shazam-knop om te bepalen wat er momenteel wordt afgespeeld op uw apparaat of om u heen. Shazam kan ook nummers herkennen die op uw apparaat worden afgespeeld als u een koptelefoon gebruikt.

* Vereist iOS of iPadOS 14.2 of hoger.

Andere manieren om muziek te herkennen

Eerdere Shazams bekijken

Als u een Shazam-account aanmaakt, kunt u uw eerdere Shazams bekijken in de Shazam-app op uw apparaat en online.

iPhone met de Shazam-app met het scherm 'Mijn muziek' geopend

• Veeg op de iPhone of iPad omhoog op het hoofdscherm van Shazam om 'Mijn muziek' te openen.
  • Op de Mac verschijnen recente Shazams onder de Shazam-knop.
  • Op de Apple Watch worden recente Shazams weergegeven onder de Shazam-knop. Ze worden ook bewaard in 'Mijn muziek' op de gekoppelde iPhone.
  • Om toegang te verkrijgen tot uw Shazams op uw andere Apple apparaten en online op shazam.com/nl/myshazam, kunt u uw Shazams bewaren in iCloud. Dit zorgt er ook voor dat u uw Shazams niet kwijtraakt als er iets met uw apparaat gebeurt.

De instellingen wijzigen

Veeg in de Shazam-app omhoog naar 'Mijn muziek' vanuit het hoofdscherm van Shazam en tik vervolgens op de knop 'Instellingen’  om de Shazam-instellingen aan te passen:
iPhone met 'Instellingen' open in de Shazam-app

• Meldingen van Shazam beheren.
  • Om Shazam automatisch te laten luisteren wanneer de app wordt geopend, schakelt u 'Shazam op app starten' in.
  • iCloud gebruiken om een reservekopie te maken van uw Shazams.

Instellingen van de microfoon op een iPhone, iPad of iPod touch

Shazam heeft toegang nodig tot de microfoon op uw apparaat om te horen waar u naar luistert. Open op een iPhone of iPad de app Instellingen, scrol naar beneden naar de geïnstalleerde apps en tik op 'Shazam'. Zet vervolgens de optie 'Microfoon' aan. Als u geen optie 'Microfoon' ziet, zijn er mogelijk beperkingen ingesteld voor de privacy-instellingen.

Hulp krijgen

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op met Apple Support.