Het kompas gebruiken op de Apple Watch Series 5

De Kompas-app toont u de richting waarin uw Apple Watch wijst, uw huidige locatie en uw hoogte.

De Kompas-app is alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 5. Deze werkt zelfs wanneer u niet met een wifi- of mobiel netwerk bent verbonden.

De aanwezigheid van magneten kan de nauwkeurigheid van kompassensors beïnvloeden. Het leren bandje, Milanese bandje en oudere geweven sportbandjes van Apple gebruiken magneten of magnetisch materiaal die de werking van het Apple Watch-kompas kunnen verstoren. Het kompas wordt niet beïnvloed door geweven sportbandjes geïntroduceerd in september 2019 of alle versies van het sportbandje.

Het Apple Watch-kompas gebruiken

Open de Kompas-app op de Apple Watch. De app toont u de richting waarin uw Apple Watch wijst en uw peiling verschijnt in de linkerbovenhoek.

Het kompas gebruikt standaard het magnetische noorden. Om dit te wijzigen naar het geografische noorden, opent u de Instellingen-app op de Apple Watch, tikt u op 'Kompas' en schakelt u 'Gebruik geografische noorden' in.

Het kompas werkt in verschillende posities. Voor de meest nauwkeurige richtingen houdt u de Watch plat om het vizier in het midden van het kompas uit te lijnen. Terwijl u beweegt, toont de rode kegel om de kompasnaald u de nauwkeurigheid van de richting. Een smalle kegel duidt op een betere nauwkeurigheid dan een brede kegel.

Draai de Digital Crown omhoog om uw hoogte, hellingshoek en coördinaten te bekijken.

Om uw richting in één oogopslag te zien en de Kompas-app met één tik te openen, voegt u de Kompas-complicatie toe aan de wijzerplaat.

Uw peiling instellen

Om uw peiling in te stellen drukt u stevig op de wijzerplaat. Gebruik vervolgens de Digital Crown om aanpassingen te doen.

Kompas toestemming geven voor toegang tot uw locatie

Wanneer u Kompas voor de eerste keer opent, wordt u gevraagd toestemming te geven voor toegang tot uw locatie. Tik op 'Bij gebruik van app' om toestemming te geven.

Als Kompas uw locatie niet waarneemt, controleert u de instellingen:

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Kompas'.
  3. Tik op 'Bij gebruik van app'.