'Log in met Apple' gebruiken

'Log in met Apple' is de snelle, eenvoudige en meer private manier om in te loggen bij apps en websites met de Apple ID die u al hebt.

Over 'Log in met Apple'

Wanneer u een knop 'Log in met Apple' ziet op een deelnemende app of website, betekent dit dat u een account kunt configureren en kunt inloggen met uw Apple ID. In plaats van dat u een socialemedia-account gebruikt of formulieren invult en nog een nieuw wachtwoord kiest, tikt u gewoon op de knop 'Log in met Apple', controleert u uw gegevens en logt u snel en veilig in met Face ID, Touch ID of de toegangscode van uw apparaat.

'Log in met Apple' is vanaf de basis opgebouwd om uw privacy te respecteren en u de controle te laten houden over uw persoonlijke gegevens. Bij de eerste keer inloggen kunnen apps en websites alleen vragen om uw naam en e-mailadres om een account voor u te configureren. Gebruik Verberg mijn e-mail, de Apple service voor private e-maildoorgifte, om een uniek, willekeurig e-mailadres aan te maken en te delen dat berichten doorstuurt naar uw persoonlijke e-mailadres. Op die manier kunt u nuttige berichten ontvangen van de app zonder uw persoonlijke e-mailadres te delen. Alleen de ontwikkelaar van de geregistreerde app of site kan via dit e-mailadres met u communiceren en u kunt dit op elk moment weer uitschakelen.

'Log in met Apple' traceert of profileert u niet wanneer u uw favoriete apps en websites gebruikt en Apple bewaart alleen de gegevens die nodig zijn om ervoor te zorgen dat u kunt inloggen en uw account kunt beheren.

Wat u nodig hebt

Als u wilt inloggen bij een app of website met 'Log in met Apple', is het volgende nodig:

'Log in met Apple' is beschikbaar voor deelnemende apps op Apple apparaten met de meest recente software (iOS 13 of hoger, iPadOS 13 of hoger, watchOS 6 of hoger, macOS Catalina 10.15 of hoger en tvOS 13 of hoger), en voor deelnemende websites in Safari. U kunt 'Log in met Apple' ook gebruiken voor andere webbrowsers of andere platformen, zoals Android of Windows.

'Log in met Apple' is niet beschikbaar voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Deze leeftijd kan per land of regio verschillen.

'Log in met Apple' gebruiken op uw Apple apparaat

Het gebruik van 'Log in met Apple' is snel en eenvoudig op elk Apple apparaat met de meest recente software. Zorg ervoor dat u bent ingelogd met uw Apple ID op uw apparaat.

1. Tik op de knop 'Log in met Apple' van de deelnemende app of website.
  2. Als de app of site geen gegevens heeft gevraagd om uw account te configureren, controleert u of uw Apple ID juist is en gaat u naar stap 4.
  3. Als u wordt gevraagd uw naam en e-mailadres te verstrekken, vult 'Log in met Apple' automatisch de gegevens van uw Apple ID in. U kunt uw naam desgewenst wijzigen en 'Deel mijn e-mail' of 'Verberg mijn e-mail' kiezen.
  4. Tik op 'Ga door' en bevestig met Face ID, Touch ID of de toegangscode van het apparaat om in te loggen. Als u geen Face ID, Touch ID of toegangscode hebt geconfigureerd, voert u het wachtwoord van uw Apple ID in.

Zolang u ingelogd blijft op uw apparaat, blijft u automatisch ingelogd bij de meeste apps.

Als u opnieuw moet inloggen, tikt u opnieuw op de knop 'Log in met Apple' en voltooit u een eenvoudige bevestiging via Face ID, Touch ID of uw toegangscode. Dit werkt hetzelfde op uw andere Apple apparaten waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

'Log in met Apple' gebruiken op andere platformen

Er zijn een groot aantal apps beschikbaar op Apple apparaten, het web en andere platformen, zoals Android of Windows. Ontwikkelaars kunnen 'Log in met Apple' overal toevoegen waar de app of service wordt aangeboden, zodat u snel en eenvoudig kunt inloggen.

1. Tik op de knop 'Log in met Apple' van de deelnemende app of website.
  2. Wanneer u een beveiligde, door Apple gehoste webpagina ziet, voert u uw Apple ID en wachtwoord in.
  3. De eerste keer dat u inlogt, wordt u gevraagd om een verificatiecode van uw vertrouwde Apple apparaat of telefoonnummer. Controleer uw apparaat en voer de code in. Op het web kunt u deze stap tot 30 dagen na de eerste keer inloggen overslaan door ervoor te kiezen de gebruikte browser te vertrouwen.
  4. Als de app of site geen gegevens heeft gevraagd om uw account te configureren, controleert u of uw Apple ID juist is en gaat u naar stap 6.
  5. Als u wordt gevraagd uw naam en e-mailadres te verstrekken, vult 'Log in met Apple' automatisch de gegevens van uw Apple ID in. U kunt uw naam desgewenst wijzigen en 'Deel mijn e-mail' of 'Verberg mijn e-mail' kiezen.
  6. Tik op 'Ga door' om het inloggen te voltooien.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.