Shazam gebruiken met Apple Music, Snapchat en meer

U kunt naar Shazams luisteren met Apple Music of andere muziekdiensten. U kunt Shazam ook gebruiken met Snapchat.

Uw Shazams beluisteren

Nadat u nummers hebt herkent met Shazam, kunt u Apple Music en andere services gebruiken om ernaar te luisteren.

Apple Music

Tik op de Apple Music-knop bij een Shazam om dat nummer te beluisteren in Apple Music. Als u een abonnement hebt op Apple Music, worden nummers die u shazamt automatisch toegevoegd aan de afspeellijst 'Mijn Shazam-nummers' in de Muziek-app. Als u een Shazam wilt toevoegen aan een andere afspeellijst, tikt u op 'Zet in' naast een Shazam en tikt u vervolgens op de afspeellijst waaraan u het nummer wilt toevoegen. Als u nog geen abonnement hebt, leest u hier hoe u zich kunt abonneren op Apple Music.

Als u geen nummers kunt toevoegen aan een afspeellijst, controleert u of uw muziekbibliotheek wordt gesynchroniseerd met Apple Music. Als u niet wilt dat Shazam automatisch nummers toevoegt aan Apple Music op de iPhone of iPad, veegt u omhoog naar 'Mijn muziek' vanaf het hoofdscherm van Shazam, tikt u op de knop 'Instellingen’ , en schakelt u 'Voeg Shazams automatisch toe aan Apple Music' uit.

Spotify

Als u de Spotify-app op uw apparaat hebt, kunt u Shazam koppelen aan uw Spotify-account:

1. Veeg op de iPhone of iPad omhoog naar 'Mijn muziek' vanaf het hoofdscherm van Shazam. Veeg op Android naar links naar de bibliotheek vanaf het hoofdscherm van Shazam.
  2. Tik op de knop 'Instellingen’ , en tik vervolgens op 'Verbinding maken' naast Spotify.
  3. Tik op 'Akkoord' in Spotify. Tik op 'OK' om uw Shazams automatisch te synchroniseren met de afspeellijst 'Mijn Shazam-nummers' in Spotify.

Nadat u Shazam hebt gekoppeld aan uw Spotify-account, kunt u luisteren naar uw Shazams:

• Tik in Shazam op de afspeelknop naast een nummer om naar een voorbeeldweergave van 30 seconden te luisteren.
  • Als u het volledige nummer wilt beluisteren in Spotify, tikt u op 'Spotify' naast een Shazam.
  • Luister naar eerdere Shazams in de afspeellijst 'Mijn Shazam-nummers' in de Spotify-app.
    Als u er aanvankelijk niet voor hebt gekozen om uw Shazams met Spotify te synchroniseren, kunt u dat op elk moment alsnog doen in de instellingen van Shazam.

U kunt ook al uw Shazams toevoegen aan afspeellijsten in Spotify zonder de Shazam-app te verlaten. Tik op 'Zet in' naast een Shazam en tik vervolgens op de Spotify-afspeellijst waaraan u het nummer wilt toevoegen.

Deezer

Als Deezer op uw apparaat staat, kunt u nummers ook openen met uw Deezer-account. Tik op de knop 'Meer'  naast een Shazam en kies vervolgens 'Open in Deezer'.

YouTube Music

Om een Shazam in YouTube Music te beluisteren, tikt u op de knop 'Meer'  naast een Shazam en kiest u vervolgens 'Open in YouTube Music'.

YouTube Music is niet beschikbaar in Shazam op een iPhone, iPad of iPod touch.

Nummers kopen die Shazam heeft herkend

Op een iPhone en iPad kunt u nummers kopen in de iTunes Store, ongeacht of u wel of niet een Apple Music-abonnement hebt.

1. Tik op de knop 'Meer’  naast een Shazam.
  2. Tik op 'Koop in iTunes'.

Shazam gebruiken in Snapchat

Shazam is ingebouwd in Snapchat: om Shazam te gebruiken in Snapchat, hoeft u dus geen Shazam-app of Shazam-account te hebben.

• Om een nummer met Shazam in Snapchat te herkennen, opent u het camerascherm en houdt u dit scherm ingedrukt om een nummer te shazamen. U kunt uw nieuwe ontdekking als een Snap verzenden.
  • Om uw vorige Shazams in Snapchat te bekijken, gaat u naar de instellingen van Snapchat en tikt u vervolgens op 'Shazam' onder 'Aanvullende diensten'.