iCloud gebruiken om gegevens over te zetten vanaf uw vorige iOS- of iPadOS-apparaat naar uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Zet uw persoonlijke gegevens en aankopen over naar uw nieuwe apparaat met de iCloud-reservekopie van uw vorige apparaat.

iPhone met het scherm 'Apps en gegevens' met 'Zet iCloud-reservekopie terug' geselecteerd.

De iCloud-reservekopie overzetten naar uw nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Volg de stappen tot u het wifischerm ziet.
  3. Tik op een wifinetwerk om er verbinding mee te maken. Volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet en tik op 'Zet iCloud-reservekopie terug'.
  4. Log in bij iCloud met uw Apple ID en wachtwoord.
  5. Kies een reservekopie wanneer u hierom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door de datum en grootte van elke reservekopie te controleren. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd bij te werken naar een nieuwere versie van iOS of iPadOS.
  6. Als u met meerdere Apple ID's aankopen in de iTunes of App Store hebt gedaan, logt u in bij elke Apple ID. Als u de wachtwoorden niet meer weet, kunt u deze stap overslaan door te tikken op 'Ik heb geen Apple ID' of 'Wachtwoord vergeten'.
  7. Verbreek de verbinding niet en wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de andere configuratiestappen op het scherm. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

* Als u een apparaat met iOS of iPadOS 15 of hoger wilt wissen, tikt u op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Tik in iOS of iPadOS 14 of lager op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Alle gegevens op uw apparaat worden gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

Afronding

Nadat u uw gegevens hebt overgezet naar uw nieuwe iOS- of iPadOS-apparaat, moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien. Als u een Apple Watch hebt, leest u hoe u deze herstelt vanaf een reservekopie en koppelt aan uw nieuwe iPhone.