iCloud gebruiken om gegevens over te zetten vanaf je vorige iOS- of iPadOS-apparaat naar je nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Zet je persoonlijke gegevens en aankopen over naar je nieuwe apparaat vanaf de iCloud-reservekopie van je vorige apparaat.

De iCloud-reservekopie overzetten naar je nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als je het nieuwe apparaat al hebt ingesteld, moet je het wissen voordat je deze stappen kunt volgen.*

2. Volg de stappen tot je het wifischerm ziet.

3. Tik op een wifinetwerk Volg de stappen tot je het scherm 'Apps en gegevens' ziet en tik vervolgens op 'Zet iCloud-reservekopie terug'.

ios14-iphone12-pro-setup-restore-from-icloud-backup-ontap
  4. Log in bij iCloud met je Apple ID en wachtwoord.

5. Kies een reservekopie wanneer je hierom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat je de juiste kiest door de datum en grootte van elke reservekopie te controleren. Lees hier wat je moet doen als je wordt gevraagd bij te werken naar een nieuwere versie van iOS of iPadOS.

6. Als je met meerdere Apple ID's aankopen in de iTunes of App Store hebt gedaan, log je in bij elke Apple ID. Als je de wachtwoorden niet meer weet, kun je deze stap overslaan door te tikken op 'Ik heb geen Apple ID' of 'Wachtwoord vergeten'.

7. Verbreek de verbinding niet en wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de andere configuratiestappen op het scherm. Zorg er indien mogelijk voor dat je apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar je apparaat.

* Als je een apparaat met iOS of iPadOS 15 of nieuwer wilt wissen, tik je op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Tik in iOS of iPadOS 14 of ouder op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Alle gegevens op je apparaat worden gewist. Nadat je het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

Afronding

Nadat je je gegevens hebt overgezet naar je nieuwe iOS- of iPadOS-apparaat, moet je mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien. Als je een Apple Watch hebt, lees je hoe je deze herstelt vanaf een reservekopie en koppelt aan je nieuwe iPhone.

Nog steeds hulp nodig?