iCloud gebruiken om gegevens over te zetten vanaf uw vorige iOS-apparaat naar uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Zet uw persoonlijke gegevens en aankopen over naar uw nieuwe apparaat vanaf de iCloud-reservekopie van uw vorige apparaat.

scherm met herstelopties

De iCloud-reservekopie overzetten naar uw nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Volg de stappen tot u het wifischerm ziet.
  3. Tik op een wifinetwerk om er verbinding mee te maken. Volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet en tik op 'Zet iCloud-reservekopie terug'.
  4. Log in bij iCloud met uw Apple ID en wachtwoord.
  5. Kies een reservekopie wanneer u hierom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door de datum en grootte van elke reservekopie te controleren. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
  6. Als u met meerdere Apple ID's aankopen in de iTunes Store of App Store hebt gedaan, wordt u gevraagd bij elke Apple ID in te loggen. Als u de wachtwoorden niet meer weet, kunt u deze stap overslaan door te tikken op 'Ik heb geen Apple ID' of 'Wachtwoord vergeten'.
  7. Verbreek de verbinding niet en wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de andere configuratiestappen op het scherm. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

* Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' om uw apparaat te wissen. Alle gegevens op uw apparaat worden gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

De configuratie voltooien

Nadat u uw gegevens hebt overgezet naar uw nieuwe iOS-apparaat, moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien. Als u een Apple Watch hebt, leest u hoe u deze herstelt vanaf een reservekopie en koppelt aan uw nieuwe iPhone.