'Begin direct' gebruiken om gegevens over te zetten naar een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Configureer uw nieuwe iOS-apparaat automatisch met een iPhone, iPad of iPod touch.

Met 'Begin direct' kunt u uw nieuwe iOS- of iPadOS-apparaat snel configureren met de informatie op uw huidige apparaat.* Uw overige gegevens en materiaal kunt u vervolgens van uw iCloud-reservekopie op uw nieuwe apparaat terugzetten.

Als u een nieuw apparaat configureert met uw huidige apparaat (met iOS 12.4 of hoger of iPadOS), biedt de functie 'Begin direct' de mogelijkheid om migratie van apparaat naar apparaat te gebruiken. Hiermee kunt u alle gegevens van uw huidige apparaat draadloos overzetten naar het nieuwe apparaat.

'Begin direct' neemt beide apparaten in beslag, dus kies een moment waarop u uw huidige apparaat een aantal minuten niet hoeft te gebruiken.

iPhone met het scherm 'Begin direct' met de vraag om uw nieuwe iPhone te configureren.

'Begin direct' gebruiken

1. Schakel het nieuwe apparaat in en leg het in de buurt van uw huidige apparaat. Het scherm 'Begin direct' wordt weergegeven op het huidige apparaat. U hebt de optie om uw Apple ID te gebruiken om uw nieuwe apparaat te configureren. Controleer of dit de Apple ID is die u wilt gebruiken en tik op 'Ga door'. Als de optie om door te gaan niet wordt weergegeven op uw huidige apparaat, controleert u of Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Wacht tot een animatie wordt weergegeven op het nieuwe apparaat. Houd uw huidige apparaat boven het nieuwe apparaat en centreer de animatie in de zoeker. Wacht op het bericht 'Voltooi op nieuwe [apparaat]'. Als u de camera van het huidige apparaat niet kunt gebruiken, tikt u op 'Handmatige identiteitscontrole' en volgt u de stappen die worden weergegeven.
  3. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u de toegangscode van het huidige apparaat in op het nieuwe apparaat.
  4. Volg de instructies om Face ID of Touch ID te configureren op uw nieuwe apparaat.
  5. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u het wachtwoord van uw Apple ID in op het nieuwe apparaat. Als u meer dan één apparaat hebt, moet u de toegangscodes van de andere apparaten mogelijk ook invoeren.
  6. Op het nieuwe apparaat kunt u kiezen of u gegevens van het ene apparaat naar het andere wilt overzetten of apps, gegevens en instellingen wilt herstellen vanuit de meest recente iCloud-reservekopie. U kunt ook op 'Andere opties' tikken om te herstellen vanaf een reservekopie op uw computer. Nadat u een reservekopie hebt geselecteerd, kunt u kiezen of u instellingen met betrekking tot locatie, privacy, Apple Pay en Siri wilt overzetten.
  7. Als u een Apple Watch hebt en een nieuwe iPhone configureert, wordt u ook gevraagd of u uw gegevens en instellingen van de Apple Watch wilt overzetten.

Gegevens rechtstreeks overzetten van de ene iPhone of iPad naar de andere

Als uw huidige iPhone of iPad iOS 12.4 of hoger of iPadOS gebruikt, kunt u migratie van apparaat naar apparaat gebruiken om gegevens rechtstreeks van uw vorige apparaat naar uw nieuwe apparaat over te zetten. U kunt dit draadloos doen of door de apparaten met een kabel met elkaar te verbinden.

Als u uw gegevens draadloos wilt migreren, houdt u het oude apparaat tijdens de hele procedure in de buurt van het nieuwe en voert u de stappen hieronder uit. Beide apparaten moeten op een stroombron aangesloten blijven.

iPhone met een scherm waarin u wordt gevraagd of u gegevens wilt overzetten van uw huidige iPhone of vanuit een iCloud-reservekopie.

Migratie van apparaat naar apparaat gebruiken

1. Schakel het nieuwe apparaat in en leg het in de buurt van het huidige apparaat, dat iOS 12.4 of hoger of iPadOS gebruikt. Het scherm 'Begin direct' wordt weergegeven op het huidige apparaat. U hebt de optie om uw Apple ID te gebruiken om uw nieuwe apparaat te configureren. Controleer of dit de Apple ID is die u wilt gebruiken en tik op 'Ga door'. Als de optie om door te gaan niet wordt weergegeven op uw huidige apparaat, controleert u of Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Wacht tot een animatie wordt weergegeven op het nieuwe apparaat. Houd uw huidige apparaat boven het nieuwe apparaat en centreer de animatie in de zoeker. Wacht op het bericht 'Voltooi op nieuwe [apparaat]'. Als u de camera van het huidige apparaat niet kunt gebruiken, tikt u op 'Handmatige identiteitscontrole' en volgt u de stappen die worden weergegeven.
  3. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u uw huidige toegangscode in op het nieuwe apparaat.
  4. Volg de instructies om Face ID of Touch ID te configureren op uw nieuwe apparaat.
  5. Tik op 'Zet over vanaf [apparaat]' om te beginnen met het overzetten van de gegevens van uw vorige iPhone of iPad naar uw nieuwe apparaat. Als u de methode met een kabel volgt, geeft het overdrachtsymbool  aan dat de apparaten met elkaar verbonden zijn. U kunt ook kiezen of u sommige instellingen, zoals die van Apple Pay en Siri, van uw vorige apparaat wilt overzetten naar uw nieuwe iPhone of iPad.
  6. Als u een Apple Watch hebt en een nieuwe iPhone configureert, wordt u gevraagd of u uw gegevens en instellingen van de Apple Watch wilt overzetten.
  7. Houd uw apparaten bij elkaar in de buurt en zorg dat ze van stroom worden voorzien tot de gegevensmigratie voor de iPhone is voltooid. Hoelang de gegevensoverdracht duurt, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het verbindingstype dat u gebruikt, de netwerkverbinding en de hoeveelheid gegevens die wordt overgezet.

Gegevens vanaf uw iPhone migreren met een kabel

Als het draadloze netwerk waarmee u verbonden bent, traag of overbelast is, kunt u beter een kabel gebruiken. Als u gegevens met een kabel van de ene naar de andere iPhone wilt migreren, hebt u een Lightning-naar-USB-3-camera-adapter en een Lightning-naar-USB-kabel nodig. Volg dan deze stappen:

1. Sluit de Lightning-naar-USB-3-camera-adapter op een stroombron aan via de Lightning-poort. Zorg ervoor dat u een USB-lichtnetadapter van 12 W of hoger gebruikt.
  2. Sluit de Lightning-naar-USB-3-camera-adapter aan op uw huidige iPhone.
  3. Sluit de Lightning-naar-USB-kabel aan op de nieuwe iPhone en sluit vervolgens het andere uiteinde aan op de adapter.
  4. Ga dan verder met de bovenstaande stappen.

Het migreren van gegevens via een kabelverbinding wordt alleen ondersteund voor iPhone.

Afronding

Nadat u uw gegevens hebt overgezet naar uw nieuwe iOS- of iPadOS-apparaat, moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien. Zorg dat u uw materiaal configureert en naar uw nieuwe apparaat overzet voordat u uw vorige iOS- of iPadOS-apparaat verkoopt of weggeeft.

Nog steeds hulp nodig?

* Als uw nieuwe iPhone is ingeschreven bij Apple School Manager of Apple Business Manager, kunt u 'Begin direct' niet gebruiken om gegevens van uw huidige iPhone over te zetten.