Over de aankomende wijzigingen voor iTunes op de Mac

Al uw favoriete functies van iTunes, waaronder de iTunes Store, zijn binnenkort beschikbaar in drie nieuwe en doelgerichtere apps die ontworpen zijn voor macOS Catalina.

Wat u kunt verwachten

• Muziek die u hebt geïmporteerd of aangeschaft, komt in de nieuwe Apple Music-app te staan.
  • De afspeellijsten en slimme afspeellijsten die u in iTunes hebt aangemaakt, komen in de nieuwe Apple Music-app te staan.
  • De iTunes Store blijft beschikbaar voor het aanschaffen van muziek via Mac, pc, Apple TV en iOS.
  • iTunes-cadeaubonnen en iTunes-tegoed blijven bewaard en kunnen in de nieuwe apps en de App Store worden gebruikt.
  • Reservekopieën, herstellen en synchroniseren voor de iPhone, iPad en iPod worden verplaatst naar de Finder.
  • Films en tv-programma's die u hebt aangeschaft of gehuurd in iTunes, komen in de nieuwe Apple TV-app te staan.
  • Gebruik vanaf nu de Apple TV-app voor Mac om films en tv-programma's aan te schaffen of te huren.
  • Podcasts waarop u zich hebt geabonneerd of die u aan iTunes hebt toegevoegd, komen nu in de nieuwe Apple Podcasts-app terecht.
  • Audioboeken die u in iTunes hebt aangeschaft, komen nu in de bijgewerkte Apple Books-app terecht.
  • Gebruik vanaf nu de Apple Books-app voor Mac om audioboeken aan te schaffen.

Nieuwe apps, dezelfde bibliotheek

Met macOS Catalina kunt u sneller en eenvoudiger bij al uw 'geripte' of geïmporteerde muziek, aangeschafte media en meer. In de nieuwe apps wordt uw materiaal op dezelfde manier geordend als in de overeenkomstige apps in iOS. Uw volledige mediaverzameling krijgt een nieuw thuis en wordt automatisch naar de nieuwe Apple Music-, Apple TV- en Apple Podcasts-apps overgedragen. Daarnaast blijven uw eerdere aankopen in de iTunes Store en de gesynchroniseerde bibliotheken ongewijzigd op alle apparaten.

Muziek aanschaffen

De iTunes Store op de Mac is gemakkelijk te vinden in de verbeterde navigatiekolom in de Apple Music-app. De iTunes Store voor iOS, pc en Apple TV blijft zoals die nu is. Bovendien kunt u, zoals altijd, uw aankopen op alle apparaten openen en downloaden.

Een abonnement nemen op Apple Music

U kunt ook een abonnement nemen op Apple Music om ruim 50 miljoen nummers te streamen en downloaden. Bovendien krijgt u toegang tot uw volledige muziekbibliotheek op alle apparaten. Als u een abonnement neemt op Apple Music, kunt u ook de iTunes Store weergeven of verbergen om uw ervaring verder te vereenvoudigen.

Films, tv-programma's en audioboeken aanschaffen

De Apple TV-app is het nieuwe thuis voor films en tv-programma's. En de Apple Books-app is nu het thuis voor audioboeken. Zowel de Apple TV-app als de Apple Books-app hebben een Store waar u hetzelfde materiaal als in de iTunes Store kunt aanschaffen. U kunt tevens uw eerdere iTunes-aankopen in deze apps vinden.

Apparaten synchroniseren met Finder

Alle manieren waarop u apparaten beheert in iTunes, verschijnen binnenkort in de Finder op de Mac. Na de update naar macOS Catalina worden uw synchronisatie-instellingen en eerdere reservekopieën in iTunes veilig bewaard op de Mac. Nu apparaten in de Finder verschijnen, hebt u één centrale locatie waar u eenvoudig bestanden kunt overzetten met slepen en neerzetten.