Updates ontvangen voor vooraf geïnstalleerde apps op een Mac

Sommige apps die vooraf zijn geïnstalleerd op een nieuwe Mac, moeten in de App Store worden geaccepteerd voordat ze kunnen worden bijgewerkt.

De meeste Apple apps die al op een nieuwe Mac staan, zijn geïnstalleerd als onderdeel van het Mac-besturingssysteem (macOS). Dat zijn apps zoals Safari, iTunes, Boeken, Berichten, Mail, Agenda, Foto's en FaceTime. U werkt deze bij door de stappen voor het bijwerken van de software op uw Mac uit te voeren.

Als u vooraf geïnstalleerde apps wilt bijwerken die geen onderdeel zijn van macOS, moet u deze apps mogelijk eerst accepteren in de App Store:

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Als u macOS Mojave gebruikt, klikt u op de inlogknop  of op uw foto linksonder in het venster. Als u een eerdere versie van macOS gebruikt, klikt u op de tab 'Aankopen' bovenaan het venster. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Als u niet-geaccepteerde apps hebt, wordt er in de App Store nu een knop 'Accepteer' weergegeven, gevolgd door een lijst van deze apps. Klik op de knop 'Accepteer'. U wordt mogelijk gevraagd om opnieuw in te loggen met uw Apple ID.

Op het tabblad 'Updates' kunt u nu controleren of er updates zijn voor de apps die u hebt geaccepteerd, en ook voor alle apps die u uit de App Store hebt gedownload. U kunt uw apps ook opnieuw downloaden, als dat nodig mocht zijn.