Updates ontvangen voor vooraf geïnstalleerde apps op een Mac

Sommige apps die vooraf zijn geïnstalleerd op een nieuwe Mac, moeten in de App Store worden geaccepteerd voordat ze kunnen worden bijgewerkt.

De meeste Apple apps die al op een nieuwe Mac staan, zijn geïnstalleerd als onderdeel van het Mac-besturingssysteem (macOS). Voorbeelden hiervan zijn apps zoals Safari, Berichten, Mail, Agenda, Foto's en FaceTime. U kunt deze bijwerken door de nieuwste macOS-updates te installeren.

Als u vooraf geïnstalleerde apps wilt bijwerken die geen onderdeel zijn van macOS, moet u deze apps mogelijk eerst accepteren in de App Store:

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Als u macOS Mojave gebruikt, klikt u op de inlogknop  of op uw foto onderaan de navigatiekolom. Als u een eerdere versie van macOS gebruikt, klikt u op de tab 'Aankopen' bovenaan het venster. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Als u niet-geaccepteerde apps hebt, wordt er in de App Store nu een knop 'Accepteer' weergegeven, gevolgd door een lijst van deze apps. Klik op de knop 'Accepteer'. U wordt mogelijk gevraagd om opnieuw in te loggen met uw Apple ID.

Op het tabblad 'Updates' kunt u nu controleren of er updates zijn voor de apps die u hebt geaccepteerd of voor andere apps die u uit de App Store hebt gedownload. U kunt uw apps ook opnieuw downloaden, als dat nodig mocht zijn.

Als u de apps hebt geaccepteerd en nog steeds een fout krijgt wanneer u bijwerkt, controleert u of u wel macOS Mojave 10.14.6 of hoger hebt.