Toegankelijkheidsfuncties voor zicht in iOS

Maak kennis met de krachtige functies die Apple in de iPhone, iPad en iPod touch inbouwt om mensen die blind of slechtziend zijn te ondersteunen.

iOS-apparaten bevatten enorm veel toegankelijkheidsfuncties zoals deze, die blinden en slechtzienden helpen hun apparaten te gebruiken:

VoiceOver

VoiceOver is een schermlezer die beschrijft wat er op uw apparaat gebeurt, zodat u kunt navigeren door te luisteren en gebaren te maken. De spreeksnelheid en toonhoogte van VoiceOver kan naar wens worden aangepast.

VoiceOver inschakelen en ermee oefenen op de iPhone

Feedback bij typen

Als u Feedback bij typen inschakelt, zal u apparaat de letters en woorden die u invoert uitspreken en automatische correcties en hoofdletterwijzigingen uitspreken. U kunt ook een vinger op een woord houden om tekstvoorspellingen te beluisteren.

Audiofeedback ontvangen tijdens het typen

Audiobeschrijvingen

U kunt tijdens het kijken van films op een iPhone, iPad of iPod touch audiobeschrijvingen inschakelen om de scènes te laten beschrijven. U kunt audiobeschrijvingen ook standaard laten weergeven. Op die manier hoeft u ze niet telkens opnieuw in te schakelen.

Een apparaat instellen om scènes te beschrijven

Aangepaste weergave

Aangepaste weergave, zoals kleurfilters en omgekeerde kleuren, veranderen de manier waarop materiaal op het scherm van een iPhone, iPad of iPod touch wordt weergegeven. Op de iPad Pro kunt u ook de intensiteit, tint en de beeldsnelheid aanpassen.

De weergave op het beeldscherm van een apparaat aanpassen

Vergrootglas

Vergrootglas is een iOS-functie die van een iPhone of iPad een vergrootglas maakt, zodat u kunt inzoomen op voorwerpen in de buurt. Gebruik Vergrootglas om kleine tekst te lezen, kleurfilters toe te passen en de zichtbaarheid te verbeteren en bewaar vergrootte afbeeldingen in uw fotobibliotheek.

Een apparaat als een vergrootglas gebruiken

Dynamische tekst

U kunt de lettergrootte op een iPhone, iPad of iPod touch wijzigen om makkelijker te kunnen lezen. Uw gewenste lettergrootte wordt op het apparaat gebruikt voor meldingen, ingebouwde apps zoals Mail, Berichten en Agenda, en andere apps die dynamische tekst ondersteunen.

De lettergrootte op een apparaat wijzigen