Een GarageBand-nummer toevoegen aan een Clips-video

Voeg uw eigen soundtracks toe aan video's op een iPhone of iPad met de nieuwste versie van de Clips-app. Maak een nummer aan met GarageBand voor iOS en volg de stappen in dit artikel.

Een GarageBand-nummer delen met Clips

Deel eerst het GarageBand-nummer met Clips.

1. Open GarageBand op een iPhone of iPad. Zoek het nummer dat u wilt gebruiken met de nummerkiezer
  2. Tik op 'Selecteer' in de nummerkiezer, tik op het nummer dat u wilt gebruiken en vervolgens op de knop 'Deel' .
  3. Tik in het scherm 'Deel nummer' op 'Nummer'.
  4. Selecteer de audiokwaliteit van het nummer, voer informatie over het nummer in en tik op 'Deel'.
  5. Tik op 'Kopieer naar Clips' in het deelvenster. GarageBand exporteert het nummer naar Clips, dat automatisch wordt geopend.

Het nummer toevoegen in Clips

Voeg vervolgens het nummer toe aan een nieuw of bestaand Clips-project.

1. Tik op 'Maak nieuwe aan' om een nieuwe video aan te maken. Tik op een project om een nummer aan een bestaande video toe te voegen.
  2. Tik in het muziekvenster op de afspeelknop  om een voorbeeld van het nummer te beluisteren. Als het u bevalt, tikt u op 'Gereed'. Als het u niet bevalt, tikt u op 'Verwijder' naast 'Geïmporteerde audio'. Als u het nummer toch wilt gebruiken nadat u het hebt verwijderd, deelt u het opnieuw vanuit GarageBand.
  3. Als u het nummer aan een nieuwe video toevoegt, neemt u een nieuw videofragment op. Als u het nummer aan een bestaande video toevoegt, slaat u deze stap over.
  4. Tik op de afspeelknop  om het nummer in uw video te beluisteren. Het GarageBand-nummer wordt automatisch afgespeeld in uw video en wordt ingekort op basis van de lengte van de video.
  5. Als u alleen het GarageBand-nummer wilt beluisteren en niet de overige audio opgenomen in de video, tikt u op de tijdbalk en vervolgens op de knop 'Geluid uit' . Als u meerdere fragmenten op de tijdbalk hebt, schakelt u het geluid van ieder fragment afzonderlijk uit.