Je AirPods identificeren

Lees hier hoe je bepaalt welke generatie AirPods je hebt aan de hand van het modelnummer. Je kunt hier ook lezen hoe je het model van de oplaadcase van de AirPods bepaalt.

Het modelnummer zoeken

Je kunt het modelnummer van je AirPods gebruiken om te bepalen welke generatie AirPods je hebt.

In Instellingen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Je kunt ook naar 'Instellingen' > '[jouw AirPods]' gaan.

2. Zoek je AirPods in de lijst (bijvoorbeeld: 'AirPods van John').

3. Tik op de knop ‘Meer informatie’Geen alt opgegeven voor afbeelding naast je AirPods.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

* Indien je apparaat geen iOS 14 of iPadOS 14 of nieuwer heeft en je AirPods verbonden zijn met je apparaat, kun je het modelnummer vinden door te gaan naar 'Instellingen' 'Algemeen' 'Info'. Scrol vervolgens omlaag tot je de naam van je AirPods ziet en tik op de naam.

Op de AirPods zelf

Als je het modelnummer niet kunt verkrijgen via Instellingen, kun je het op beide AirPods vinden. Het modelnummer staat op de eerste regel van de geprinte tekst op de onderkant van elke AirPod, of onder het linkerkussen van de AirPods Max.

Serienummer van AirPodsAirPods (3e generatie)AirPods Pro
Serienummer onder het linkerkussen

Je AirPods identificeren aan de hand van het modelnummer

Met het modelnummer kun je ontdekken welke AirPods je hebt:

AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB-C)

Modelnummer: A3047, A3048, A3049

Introductiejaar: 2023

AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (Lightning)

Modelnummer: A2931, A2699, A2698

Introductiejaar: 2022

AirPods (3e generatie)

Modelnummer: A2565, A2564

Introductiejaar: 2021

AirPods Max

Modelnummer: A2096

Introductiejaar: 2020

AirPods Pro

Modelnummer: A2084, A2083

Introductiejaar: 2019

AirPods (2e generatie)

Modelnummer: A2032, A2031

Introductiejaar: 2019

AirPods (1e generatie)

Modelnummer: A1523, A1722

Introductiejaar: 2016

Je oplaadcase identificeren

Ontdek welke oplaadcase voor AirPods je hebt door te kijken naar de positie van het statuslampje en andere details.

MagSafe-oplaadcase (USB-C) voor AirPods Pro (2e generatie)

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

Modelnummer: A2968

Introductiejaar: 2023

De MagSafe-oplaadcase (USB-C) voor AirPods Pro (2e generatie) is compatibel met Qi-gecertificeerde draadloze opladers en kan magnetisch worden uitgelijnd met MagSafe-compatibele opladers. Aan de onderkant van de case bevindt zich een USB-C-poort voor opladen met kabel. Op de onderkant van de case zit ook een externe luidspreker die de oplaad- en batterijstatus aangeeft, en aan de zijkant bevindt zich een koordlus. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

MagSafe-oplaadcase (Lightning) voor AirPods Pro (2e generatie)

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

Modelnummer: A2700

Introductiejaar: 2022

De MagSafe-oplaadcase (Lightning) voor AirPods Pro (2e generatie) is compatibel met Qi-gecertificeerde draadloze opladers en kan magnetisch worden uitgelijnd met MagSafe-compatibele opladers. Aan de onderkant van de case bevindt zich een Lightning-poort voor opladen met kabel. Op de onderkant van de case zit ook een externe luidspreker die de oplaad- en batterijstatus aangeeft, en aan de zijkant bevindt zich een koordlus. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

Lightning-oplaadcase voor AirPods (derde generatie)

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

Modelnummer: A2897

Introductiejaar: 2022

Aan de onderkant van de case bevindt zich een Lightning-poort voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

MagSafe-oplaadcase voor AirPods (3e generatie)

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

Modelnummer: A2566

Introductiejaar: 2021

De MagSafe-oplaadcase voor AirPods (3e generatie) is compatibel met Qi-gecertificeerde draadloze opladers en kan magnetisch worden uitgelijnd met MagSafe-compatibele opladers. Aan de onderkant van de case bevindt zich een Lightning-poort voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

MagSafe-oplaadcase voor AirPods Pro

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

Modelnummer: A2190

Introductiejaar: 2021

De MagSafe-oplaadcase voor AirPods Pro is compatibel met Qi-gecertificeerde draadloze opladers en kan magnetisch worden uitgelijnd met MagSafe-compatibele opladers. Aan de onderkant van de case bevindt zich een Lightning-poort voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep. De laatste vier cijfers van het serienummer zijn 1059 of 1NRC.

Oplaadcase voor AirPods Pro

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

Modelnummer: A2190

Introductiejaar: 2019

Werkt met AirPods Pro

De oplaadcase voor AirPods Pro werkt met Qi-gecertificeerde draadloze opladers. Aan de onderkant van de case bevindt zich een Lightning-poort voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep. De laatste vier cijfers van het serienummer zijn 0C6L of LKKT.

Draadloze oplaadcase

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

Modelnummer: A1938

Introductiejaar: 2019

Werkt met AirPods (2e generatie) en AirPods (1e generatie)

De draadloze oplaadcase is compatibel met Qi. Aan de onderkant van de case bevindt zich een Lightning-poort voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

Lightning-oplaadcase

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

Modelnummer: A1602

Introductiejaar: 2016

Werkt met AirPods (2e generatie) en AirPods (1e generatie)

Aan de onderkant van de case bevindt zich een Lightning-poort voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de binnenkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

Bent je op zoek naar het serienummer?

Je vindt het serienummer van je AirPods op dezelfde plek als het modelnummer. Volg de stappen aan het begin van dit artikel. Indien nodig kun je andere methoden gebruiken om het serienummer te vinden.