Objecten animeren in Keynote op uw iPhone, iPad en Mac

Benadruk woorden en objecten met animaties zoals draaien, knipperen en meer. U kunt zelfs elementen verplaatsen op de dia voor een unieke visuele impact.

Objecten animeren in Keynote voor iPhone en iPad

Benadruk een object of tekst met een animatie of maak een bewegingspad aan om uw object of tekst over de dia te laten bewegen.

Een object animeren

1. Tik op het object dat u wilt animeren en tik in het menu dat verschijnt op 'Animatie'.
  2. Tik op 'Voeg taak toe' en kies een animatie.
  3. Tik op 'Gereed' in de rechterbovenhoek. U kunt op ieder moment een animatie aanpassen.

Een bewegingspad aanmaken

Teken een bewegingspad met de Apple Pencil op ondersteunde apparaten of gebruik uw vingers.

1. Tik op het object dat u wilt animeren en tik in het menu dat verschijnt op 'Animatie'.
  2. Tik op 'Voeg taak toe' en tik op 'Maak pad aan'.
  3. Sleep het object over de dia om een bewegingspad aan te maken. Het pad volgt standaard gebogen lijnen . Als u een pad met rechte lijnen wilt aanmaken, tikt u op de knop 'Rechte lijn' . Als u het pad opnieuw wilt tekenen, tikt u op 'Wis' en tekent u het pad opnieuw.
  4. Tik onderin op 'Gereed' wanneer u het pad hebt getekend en tik vervolgens op 'Gereed' in de rechterbovenhoek. U kunt het pad op elk moment wijzigen.

Een bewegingspad wijzigen

1. Tik op het object en tik in het menu dat verschijnt op 'Animatie'.
  2. Tik op 'Bewegingspad' en voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u het begin- of eindpunt wilt wijzigen, sleept u het ondoorzichtige object naar het gewenste beginpunt of sleept u het transparante object naar het gewenste eindpunt.
    • Als u punten in een pad wilt verplaatsen, tikt u op het pad en versleept u de rode of witte stippen.
    • Als u een pad opnieuw wilt tekenen, tikt u op het object, tikt u op 'Teken pad opnieuw' in het menu dat verschijnt en sleept u vervolgens het object over de dia om een bewegingspad aan te maken.
    • Als u een punt wilt verwijderen, tikt u op het pad, op een punt en vervolgens op 'Verwijder punt' in het menu dat verschijnt.
    • Als u een punt in het pad gekromd of recht wilt maken, tikt u op het pad, op een rood of wit punt en op 'Maak scherpe punt aan' of 'Maak vloeiende punt aan'.
    • Als u het pad wilt opsplitsen in verschillende animaties, tikt u op het pad, op het punt waar u wilt dat het pad opsplitst en op 'Splits pad'.
  3. Tik op 'Gereed' in de rechterbovenhoek nadat u het pad hebt gewijzigd.

Een animatie aanpassen

Als u de duur van een animatie en andere instellingen wilt wijzigen, volgt u deze stappen:

1. Tik op het object en tik in het menu dat verschijnt op 'Animatie'.
  2. Tik op 'Actie', tik op de animatie die u wilt aanpassen en breng uw wijzigingen aan. Tik op de afspeelknop  voor een voorbeeld van de animatie.
  3. Tik op 'Gereed' in de rechterbovenhoek nadat u de animatie hebt aangepast.

Animaties rangschikken en verwijderen

Als u wilt wijzigen wanneer een animatie begint, moet u weten hoe u de animatievolgorde wijzigt.

1. Tik op de knop 'Meer'  en tik vervolgens op 'Overgangen en animaties'.
  2. Tik op de knop 'Animatievolgorde'  in de rechterbovenhoek en breng uw wijzigingen aan:
    • Als u de volgorde van animaties wilt wijzigen, houdt u uw vinger op een animatie en sleept u deze naar een andere plek.
    • Als u wilt wijzigen wanneer een animatie begint, tikt u op een animatie en gebruikt u vervolgens de opties voor starten en vertraging.
    • Als u een animatie wilt verwijderen, veegt u naar links over de animatie en tikt u op 'Verwijder'.
  3. Tik op 'Gereed' in de rechterbovenhoek.

Objecten animeren in Keynote voor Mac

Benadruk een object of tekst met een animatie of maak een bewegingspad aan om uw object of tekst over de dia te laten bewegen.

Een object animeren

1. Selecteer het object dat u wilt animeren.
  2. Klik op de knop 'Animatie'  in de rechterbovenhoek en klik op het tabblad 'Taak'.
  3. Klik op 'Voeg een effect toe' en kies een effect. U kunt op ieder moment een animatie aanpassen.

Een bewegingspad aanmaken

1. Selecteer het object dat u wilt animeren.
  2. Klik op de knop 'Animatie'  in de rechterbovenhoek en klik op het tabblad 'Actie'.
  3. Klik op 'Voeg een effect toe' en kies 'Verplaatsen'.
  4. Sleep het ondoorzichtige object naar het gewenste beginpunt en sleep het transparante object naar het gewenste eindpunt. Als u het pad een gebogen lijn wilt laten volgen, sleept u de witte stippen langs de lijn. U kunt het pad op elk moment wijzigen.

Een bewegingspad wijzigen

1. Selecteer het object.
  2. Klik op de rode diamant  die onder het object verschijnt en voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u het pad van de animatie wilt wijzigen, sleept u de ondoorzichtige of transparante objecten naar een andere positie op de dia of versleept u de rode of witte stippen.
    • Als u de curves of hoeken van het pad wilt wijzigen, klikt u op een willekeurig punt in het pad terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt en kiest u 'Maak scherpe punt aan', 'Maak vloeiende punt aan' of 'Maak Bézier-punt aan'.
    • Als u een punt wilt verwijderen, klikt u op een willekeurig punt in het pad en klikt u op 'Verwijder'.
    • Als u andere instellingen zoals timing en versnelling wilt wijzigen, gebruikt u de opties op het tabblad 'Taak'.

Een animatie aanpassen

Als u de duur van een animatie en andere instellingen wilt wijzigen, volgt u deze stappen:

1. Selecteer het object.
  2. Klik op de knop 'Animatie'  in de rechterbovenhoek en klik op het tabblad 'Taak'.
  3. Als u de duur en andere instellingen wilt wijzigen, gebruikt u de opties op het tabblad 'Taak'.

Animaties rangschikken en verwijderen

Als u wilt wijzigen wanneer een animatie begint, moet u weten hoe u de animatievolgorde wijzigt.

1. Klik op de knop 'Animatie'  in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op de knop 'Animatievolgorde' in de rechteronderhoek om het venster 'Animatievolgorde' te openen en breng uw wijzigingen aan:
    het infovenster 'Animatievolgorde' in Keynote voor Mac
    • Als u de volgorde van animaties wilt wijzigen, sleept u een animatie naar een andere positie.
    • Als u wilt wijzigen wanneer een animatie begint, selecteert u een animatie en gebruikt u vervolgens de opties voor starten en vertraging.
    • Als u een animatie wilt verwijderen, selecteert u een animatie en drukt u op de Delete-toets.
  3. Klik op de knop 'Sluit' .