Als je een Apple Watch niet kunt koppelen met je iPhone

Wanneer je een Apple Watch configureert, vraagt je iPhone om de Watch voor de iPhone-camera te houden. Als de iPhone aangeeft dat deze geen verbinding kan maken met de Apple Watch of als de Watch een wijzerplaat weergeeft, controleer je of de Apple Watch al is gekoppeld.

De Apple Watch loskoppelen van de gekoppelde iPhone

Als je de gekoppelde iPhone hebt, koppel je de Apple Watch los:

1. Open de Watch-app op je iPhone, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik vervolgens op 'Alle Apple Watches' bovenaan het scherm.

2. Tik op de 'i'-knopI-knop naast de Watch die je wilt loskoppelen en tik vervolgens op 'Koppel Apple Watch los'.

3. Tik opnieuw om te bevestigen en wacht tot de Watch is losgekoppeld.

4. Nadat de Apple Watch is losgekoppeld, kun je deze opnieuw koppelen.

De Apple Watch wissen zonder gekoppelde iPhone

Als je de Apple Watch niet kunt loskoppelen omdat je de gekoppelde iPhone niet bij de hand hebt, kun je de Watch wissen.

Wanneer je een Apple Watch wist in plaats van deze los te koppelen, wordt de Watch nog steeds beveiligd door het activeringsslot. Voordat je de Apple Watch opnieuw kunt koppelen, moet je de Apple ID en het wachtwoord invoeren waarmee de Watch is geconfigureerd.

1. Open de Instellingen-app op je Watch en tik vervolgens op 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in'.

2. Tik op 'Wis alle inhoud en instellingen' en tik opnieuw om te bevestigen.

3. Wacht tot de Watch is losgekoppeld.

4. Nadat de Apple Watch volledig is losgekoppeld, kun je deze opnieuw koppelen. Je hebt de Apple ID en het wachtwoord nodig die zijn gebruikt om de Watch te configureren.

De Apple Watch opnieuw instellen zonder een toegangscode

Als je je Apple Watch niet kunt loskoppelen of wissen omdat je de toegangscode bent vergeten, kun je de Watch opnieuw instellen.

Wanneer je een Apple Watch opnieuw instelt in plaats van deze los te koppelen, wordt de Watch nog steeds beveiligd door het activeringsslot. Voordat je de Apple Watch opnieuw kunt koppelen, moet je de Apple ID en het wachtwoord invoeren waarmee deze is geconfigureerd.

1. Plaats de Apple Watch op de lader.

2. Houd de zijknop ingedrukt totdat je het scherm met de aan/uit-knopNo alt supplied for Image in de rechterbovenhoek ziet, en laat vervolgens de zijknop los. Als je Apple Watch een oudere versie van watchOS gebruikt, zie je de schuifknop 'Zet uit' in plaats van de aan/uit-knop.

3. Houd de Digital Crown ingedrukt totdat je de rode knop 'Stel opnieuw in' ziet.

4. Tik op 'Stel opnieuw in' en tik ter bevestiging nog een keer op 'Stel opnieuw in'.

5. Nadat de Apple Watch volledig is losgekoppeld, kun je deze opnieuw koppelen. Denk eraan dat je de Apple ID en het wachtwoord nodig hebt die zijn gebruikt om de Watch te configureren.

De Apple Watch opnieuw instellen als de koppelingsprocedure vastloopt

Als de koppelingsprocedure lijkt te zijn vastgelopen (de koppelingsanimatie blijft bijvoorbeeld enkele minuten op het scherm staan), kan het helpen om je Apple Watch opnieuw in te stellen:

1. Houd de Digital Crown ingedrukt terwijl je Apple Watch zich in de koppelingsmodus bevindt.

2. Tik op 'Stel opnieuw in' wanneer dit wordt weergegeven op de Watch.

3. Nadat de Watch opnieuw is ingesteld, kun je deze opnieuw koppelen.