Tekenen met Notities op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt in de app Notities met uw vingertop een tekening maken of een tekening als bijlage toevoegen.

Aan de slag

Regelgebonden tekeningen maken

1. Tik op pensymbool in een notitie.
  2. Kies een kleur en een tekengereedschap. U kunt een potlood, stift of pen gebruiken.
  3. Tik op 'Gereed'.

Als u een fout maakt, tikt u op de gum. Tik vervolgens op het gebied dat u wilt uitgummen. Als u per ongeluk iets wist, tikt u op het symbool 'Herstel'. U kunt ook de dikte van uw lijnen en de mate van ondoorzichtigheid van kleuren aanpassen met de pen, potlood en stift. Als u uw tekengebied groter of kleiner wilt maken, sleept u simpelweg de gele lijn om de grootte van het gebied te wijzigen.

Nadat u iets hebt getekend, kunt u dit verplaatsen. Tik op de lassofunctie lassofunctiesymbool, trek een cirkel rond de tekening die u wilt verplaatsen en sleep deze vervolgens naar de gewenste plek.

Lees meer over Apple Pencil gebruiken gebruiken om te tekenen in Notities.

Een tekeningbijlage maken

1. Tik op symbool 'Voeg toe' in een notitie.
  2. Tik op 'Voeg tekening toe'.
  3. Kies een kleur en een tekengereedschap. U kunt een potlood, stift of pen gebruiken.
  4. Tik op 'Gereed'.

Meer doen met Notities