Tekenen met Notities op de iPhone, iPad of iPod touch

In de Notities-app kun je tekenen met de Apple Pencil of met je vinger.

Aan de slag

• Controleer of de nieuwste versie van iOS of iPadOS op je iPhone, iPad of iPod touch staat.

• Als je Notities met iOS 13 of ouder gebruikte, moet je ervoor zorgen dat je je tekeningen bijwerkt en dat je Notities configureert voor gebruik van iCloud of de notities op je apparaat bewaart. Veel functies van Notities werken niet met andere e-mailaanbieders.

Een tekening aanmaken

1. Tik in een notitie op de knop 'Markeringen'knop 'Markeringen'.

2. Kies een kleur en een tekengereedschap, zoals het potlood of de stift. Voor meer tekengereedschap veeg je naar links of rechts in de knoppenbalk 'Markeer'.

3. Gebruik je vingers om te tekenen of gebruik een Apple Pencil op een compatibele iPad.

4. Tik op 'Gereed'.

ios-17-iphone-14-pro-notes-draw
  • Als je een fout maakt, tik je op de gum. Tik vervolgens op het gebied dat je wilt uitgummen. Als je per ongeluk iets wist, tik je op de knop 'Maak ongaan'knop 'Maak ongedaan'.

• Pas de dikte van je lijnen en de doorzichtigheid van kleuren aan door opnieuw op je geselecteerde tekengereedschap te tikken.

• Als je het tekengebied groter of kleiner wilt maken, sleep je de gele lijn onderaan of bovenaan de tekening om het gebied aan te passen.

• Nadat je iets hebt getekend, kun je het verplaatsen. Tik op de knop voor de lassofunctielassofunctie, teken een cirkel om het deel van de tekening dat je wilt verplaatsen en sleep het naar de gewenste plek. Je kunt de lassofunctie ook gebruiken om delen van je tekening te kopiëren en te plakken.

Lees hoe je kunt tekenen met je Apple Pencil en iPad.

Tekeningen en handgeschreven werk wijzigen

1. Tik op de knop 'Markeringen'knop 'Markeringen' en vervolgens op de knop voor de lassofunctielassofunctie.

2. Selecteer het deel van je tekening of handgeschreven werk dat je wilt wijzigen. Gebruik je vinger om een deel van de tekening te omcirkelen of tik en houd een deel van de tekening vast.*

3. Tik op de selectie om indien nodig een venstermenu te openen en kies vervolgens 'Knip', 'Kopieer', 'Verwijder', 'Dupliceer', 'Lijn uit op vormen', 'Kopieer als tekst', 'Voeg ruimte boven in', 'Vertaal' of 'Maak recht'.

* Als je een deel van de tekening met de lassofunctie omcirkelt, wordt de selectie omgeven door een bewegende stippellijn. Als je een deel van de tekening aanraakt en vasthoudt, wordt de selectie aangegeven met twee gele groottehandgrepen. Deze handgrepen kun je verplaatsen om het geselecteerde gebied te vergroten of verkleinen.

Stickers, vormen enzovoort toevoegen

1. Tik op de knop 'Markeringen'knop 'Markeringen' en vervolgens op de knop 'Voeg toe'knop 'Voeg toe'.

2. Tik op 'Voeg sticker toe', 'Voeg tekst toe', 'Voeg handtekening toe' of 'Voeg vorm toe' en kies vervolgens een optie.

Meer doen met Notities

Lees meer over notities op de iPhone, iPad of iPod touch.