Een kaart in Wallet instellen voor openbaar vervoer met Apple Pay

Kies een kaart om ritten mee te betalen via Apple Pay. En leer hoe u de Express Transit-modus activeert.

Om te beginnen

Dit hebt u nodig om een in Wallet in te stellen voor openbaar vervoer met Apple Pay:1

Om gebruik te maken van de Express Transit-modus en deze in te schakelen, hebt u een iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus of nieuwer nodig.3

Als u al een kaart in Wallet hebt ingesteld voor openbaar vervoer met Apple Pay, bekijk dan hoe u de Express Transit-modus kunt inschakelen voor een betaalkaart. En leer hoe u saldo kunt toevoegen aan uw openbaarvervoerskaart in de app van uw vervoersbedrijf.

De app van uw vervoersbedrijf gebruiken

Na het downloaden van de app van uw vervoersbedrijf kunt u deze mogelijk voor extra diensten gebruiken, zoals:

• Het instellen van een nieuwe openbaarvervoerskaart
  • Het overmaken van saldo van uw virtuele kaart
  • Het toevoegen van geld aan uw openbaarvervoerskaart5

Het instellen van een kaart in Wallet voor de Express Transit-modus

U kunt een geschikte kaart instellen in Wallet om te gebruiken voor de Express Transit-modus.6 Volg deze stappen om een geschikte betaalkaart of openbaarvervoerskaart in te stellen in Wallet:

Een nieuwe betaalkaart instellen

Om een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart in te stellen voor de Express Transit-modus met Apple Pay, volgt u deze stappen:

Voor een iPhone

1. Open de Wallet-app op uw iPhone en tik op de knop 'Voeg toe'.
  2. Volg de stappen om een nieuwe kaart toe te voegen.
  3. Tik op 'Volgende'.
  4. De Express Transit-modus inschakelen voor uw nieuwe kaart.

Voor een Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay' en dan op 'Voeg kaart toe'.
  3. Volg de stappen om een nieuwe kaart toe te voegen en tik dan op 'Volgende'.
  4. De Express Transit-modus inschakelen voor uw nieuwe kaart.

Een nieuwe openbaarvervoerskaart instellen in Wallet

U kunt een nieuwe openbaarvervoerskaart instellen om te gebruiken in de Express Transit-modus met Apple Pay in Wallet:7

1. Controleer of de regio op uw apparaat juist is.
    • Ga op een iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taal en regio' en scrol dan omlaag naar 'Regio'.
    • Voor een Apple Watch, opent u de Watch-app op uw iPhone en tikt u op het tabblad 'Mijn Watch'. Tik dan op 'Algemeen' > 'Taal en regio' en controleer uw regio.
  2. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  3. Tik op de knop 'Voeg toe' en dan op 'Ga door'.
  4. Tik op de openbaarvervoerskaart van uw stad, kies dan een bedrag om op de kaart te zetten en tik op 'Voeg toe'.8
  5. Volg de stappen om een nieuwe openbaarvervoerskaart te maken op uw iPhone.
  6. De Express Transit-modus inschakelen voor uw nieuwe openbaarvervoerskaart.

De eerste openbaarvervoerskaart die u toevoegt aan Wallet wordt automatisch uw Express Transit-kaart. U kunt uw Express Transit-kaart op elk moment wijzigen in Wallet.

Nadat u een nieuwe betaalkaart of openbaarvervoerskaart in Wallet hebt ingesteld, kunt u geld aan uw kaart toevoegen.

Het saldo van uw fysieke openbaarvervoerskaart overmaken naar Wallet

Zorg eerst dat de regio op uw apparaat juist is:

• Ga op een iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taal en regio' en scrol dan omlaag naar 'Regio'.
  • Voor een Apple Watch, opent u de Watch-app op uw iPhone en tikt u op het tabblad 'Mijn Watch'. Tik dan op 'Algemeen'> 'Taal en regio' en controleer uw regio.

Wanneer uw regio is ingesteld, volgt u deze stappen:7

Voor een iPhone

1. Open de Wallet-app, tik op de knop 'Voeg toe' en dan op 'Ga door'.
  2. Tik op de naam van de openbaarvervoerskaart die u wilt toevoegen.8
  3. Tik op de optie om het saldo van de bestaande kaart over te zetten.
  4. Voer de vier cijfers van uw kaart in wanneer u wordt gevraagd om die in te voeren.
  5. Leg de bovenkant van uw iPhone op het midden van de openbaarvervoerskaart tot u het bericht 'Kaart toegevoegd' op het scherm ziet. Dit proces kan een paar minuten duren.

Voor een Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik dan op 'Voeg kaart toe' en vervolgens op 'Ga door'.
  4. Tik op de naam van de openbaarvervoerskaart die u wilt toevoegen.8
  5. Tik op de optie om het saldo van de bestaande kaart over te zetten.
  6. Volg de stappen om het saldo over te zetten.

De Express Transit-modus inschakelen

Als u de Express Transit-modus inschakelt voor een kaart, kunt u snel betalen voor ritten zonder Face ID, Touch ID of een toegangscode te gebruiken. Zo schakelt u de Express Transit-modus in voor een betaalkaart of openbaarvervoerskaart:

Voor een iPhone

1. Open de app Instellingen op uw iPhone.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay' en dan op 'Express Transit-kaart'.
  3. Selecteer een kaart en verifieer vervolgens met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Voor een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en selecteer de tab 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay' en dan op 'Express Transit-kaart'.
  3. Selecteer een kaart en verifieer vervolgens met uw Apple Watch-toegangscode.

Een openbaarvervoerskaart verplaatsen van een iPhone naar een Apple Watch

Zo kunt u een openbaarvervoerskaart van uw iPhone naar uw Apple Watch verplaatsen:

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Als u meerdere Watches hebt, kiest u er één.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Scrol omlaag naar de openbaarvervoerskaart die u naar de Apple Watch wilt verplaatsen.
  4. Tik vervolgens op de knop 'Voeg toe' naast de kaart.

U kunt de openbaarvervoerskaart weer verplaatsen naar de iPhone via de Watch-app.10

In tegenstelling tot creditcards en betaalkaarten in Wallet kunnen openbaarvervoerskaarten maar op één apparaat tegelijk worden gezet.

1. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.
  2. Als u niet zeker weet of uw locatie openbaarvervoerskaarten met Apple Pay ondersteunt, neem dan contact op met uw vervoersbedrijf.
  3. In Beijing en Shanghai wordt de Express Transit-modus ondersteund door iPhone 6 en iPhone 6 Plus.
  4. Als u 'Voeg toe aan Apple Wallet' niet ziet, is de openbaarvervoerskaart mogelijk niet geschikt is om aan Wallet toe te voegen.
  5. U moet mogelijk contact opnemen met uw vervoersbedrijf om te kijken of u met hun app saldo aan uw openbaarvervoerskaart kunt toevoegen.
  6. Bekijk waar u de Express Transit-modus kunt gebruiken om te betalen voor ritten met Apple Pay.
  7. U moet mogelijk contact opnemen met uw vervoersbedrijf om erachter te komen welke van deze methoden zij ondersteunen. Het gebruik van openbaarvervoerskaarten kan aan beperkingen onderhevig zijn op basis van regionale beschikbaarheid.
  8. Als u de openbaarvervoerskaart waar u naar zoekt niet ziet, is deze mogelijk niet beschikbaar is in uw regio.
  9. Als u uitlogt bij iCloud of als u Face ID, Touch ID of uw toegangscode op uw iPhone of Apple Watch uitschakelt, worden alle creditcards, betaalkaarten en openbaarvervoerskaarten verwijderd van dat apparaat. Wanneer u een openbaarvervoerskaart van een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard en kan het worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch die is verbonden met een netwerk en waarop u met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.
  10. U kunt geen openbaarvervoerskaart verplaatsen tijdens een rit.