iCloud-foto's en -video's downloaden

Met iCloud-foto's kunt u een kopie van uw foto's en video's op elk apparaat downloaden.

Materiaal downloaden uit de app Foto's

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's'.
  2. Selecteer 'Download en bewaar originelen'.

Op een Mac met OS X Yosemite 10.10.3 of hoger*:

1. Open de app Foto's.
  2. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren' > iCloud > 'Download originelen naar deze Mac'.

Onthoud: wanneer u een foto uit iCloud-foto's verwijdert, verdwijnt deze uit iCloud en is hij op geen enkel apparaat meer beschikbaar, zelfs als u 'Download en bewaar originelen' of 'Download originelen naar deze Mac' hebt ingeschakeld. Als u ervoor kiest om uw originelen te downloaden, heeft dit ook invloed op uw apparaatopslag. Lees hier hoe u uw opslagruimte beheert. U kunt ook lezen hoe u AirDrop gebruikt om materiaal met een ander apparaat te delen.

* Als u een pc gebruikt, kunt u iCloud voor Windows configureren en uw materiaal downloaden vanuit iCloud-foto's.

Materiaal downloaden vanaf iCloud.com

1. Klik op iCloud.com op 'Foto's' en selecteer een foto of video. Houd de Command-toets ingedrukt om meerdere foto's of video's te selecteren.
  2. Klik op het downloadsymbool het iCloud-downloadsymbool in de bovenhoek van het venster en houd dit ingedrukt. Als u het materiaal wilt downloaden precies zoals het is opgenomen of geïmporteerd, kiest u 'Ongewijzigd origineel'. Voor de structuren JPEG of H.264 (inclusief bewerkingen en zelfs als het materiaal oorspronkelijk de structuur HEIF of HEVC had) kiest u 'Meest compatibel'.
  3. Klik op 'Download'.