De Apple TV-app downloaden op uw smart-tv, streamingapparaat of gameconsole

Lees hier hoe u de Apple TV-app downloadt en configureert op een compatibele smart-tv, streamingapparaat of gameconsole.

Controleren of het apparaat compatibel is

Ga naar de website van Apple om te controleren of uw smart-tv, streamingapparaat of gameconsole geschikt is voor de Apple TV-app.1,2

De Apple TV-app downloaden

1. Ga op uw compatibele smart-tv, streamingapparaat of gameconsole naar de app store van het apparaat en download de Apple TV-app.
  2. Open de Apple TV-app en kies 'Begin met kijken'.
  3. Ga naar 'Instellingen' en selecteer vervolgens 'Accounts'.
  4. Kies 'Log in'. Als u geen Apple ID hebt, moet u er een aanmaken. Gebruik vervolgens een van deze opties om in te loggen met uw Apple ID en de configuratie te voltooien:
    • 'Log in op mobiel apparaat': gebruik de camera van uw telefoon om de QR-code op het scherm van uw tv te scannen. Volg daarna de instructies op uw mobiele apparaat.
    • 'Log in op deze tv': gebruik de afstandsbediening van uw tv om handmatig in te loggen met uw Apple ID en de configuratie te voltooien.

Wat u kunt doen met de Apple TV-app

U kunt materiaal huren en kopen en uw favoriete films en tv-programma's kijken. U kunt u ook abonneren op premiumkanalen in de Apple TV-app en meer.3

Apple Originals-tv-programma's en -films kijken op Apple TV+

Wanneer u zich abonneert op Apple TV+, kunt u tv-programma's en films van Apple Originals en ander exclusief materiaal op al uw apparaten kijken.

Uitloggen bij de Apple TV-app op een smart-tv, streamingapparaat of gameconsole

1. Open de Apple TV-app.
  2. Ga naar 'Instellingen'.
  3. Selecteer 'Accounts' en kies vervolgens 'Log uit'.

De oorspronkelijke instellingen van de Apple TV-app herstellen

Hiermee wordt u uitgelogd bij uw account op dat apparaat en worden uw persoonlijke gegevens verwijderd. Als u op uw smart-tv of streamingapparaat ook bent ingelogd bij de Apple Music-app, worden de oorspronkelijke instellingen ook voor de Apple Music-app hersteld en worden al uw persoonlijke gegevens verwijderd.

1. Open de Apple TV-app of Apple Music-app op uw smart-tv, streamingapparaat of gameconsole.
  2. Ga naar 'Instellingen'.
  3. Kies op de smart-tv of het streamingapparaat 'Reset Apple TV app and Apple Music' (Stel Apple TV-app en Apple Music opnieuw in) en bevestig uw keuze. Op een gameconsole kiest u 'Stel Apple TV opnieuw in'.

Uitloggen bij een smart-tv, streamingapparaat of gameconsole waartoe u geen toegang hebt

Als u ingelogd bent bij de Apple TV-app op een smart-tv, streamingapparaat of gameconsole waar u geen toegang toe hebt, kunt u het apparaat verwijderen uit uw accountlijst.

Hulp nodig?

1. De beschikbaarheid van de Apple TV-app kan per land of regio verschillen. Lees wat er in uw land of regio beschikbaar is. De functies van de Apple TV-app en de ondersteunde apparaten kunnen eveneens per land of regio verschillen.
  2. U kunt ook naar de website van Samsung gaan om te kijken welke smart-tv's van Samsung worden ondersteund. Ga naar de website van Roku om te kijken welke streamingspelers en tv's worden ondersteund. Ga naar de website van Apple om na te gaan of andere apparaten worden ondersteund, zoals Amazon Fire TV-apparaten.
  3. Op Amazon Fire TV-apparaten kunt u geen materiaal kopen vanuit de Apple TV-app. U kunt materiaal op een ander ondersteund apparaat kopen om het te bekijken in de Apple TV-app op uw Amazon Fire TV-apparaat.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.