Een configuratieprofiel installeren op een iPhone of iPad

Meer informatie over het installeren van een profiel in iOS 12.2 of hoger en in iPadOS.

Wanneer u een configuratieprofiel van een website of een e-mailbericht in iOS 12.2 of hoger of in iPadOS downloadt, inclusief profielen om u in te schrijven voor Mobile Device Management, moet u naar de Instellingen-app gaan om het te installeren.

Een profiel installeren

Nadat u een profiel hebt gedownload,* wordt het bericht 'Profiel gedownload' of 'Schrijf je in voor [naam organisatie]' weergegeven. Volg deze stappen om het profiel te installeren:

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'Profiel gedownload' of 'Schrijf je in voor [naam organisatie]'.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op 'Installeer' en volg de instructies op het scherm.

* U kunt slechts één profiel tegelijkertijd installeren. Als u bijvoorbeeld een profiel downloadt en het niet installeert en vervolgens een tweede profiel downloadt, dan kunt u alleen het tweede profiel installeren. Als een profiel niet binnen acht minuten na het downloaden is geïnstalleerd, wordt het automatisch verwijderd.

Over profielen die door Mobile Device Management zijn geïnstalleerd

Als systeembeheerder kunt u profielen installeren zonder enige interactie van de gebruiker op apparaten die zijn ingeschreven in Mobile Device Management (MDM). Als u een apparaat in MDM wilt inschrijven, kunt u Apple School Manager of Apple Business Manager gebruiken of handmatig een inschrijvingsprofiel installeren.