Bereid u voor op de gewijzigde installatie van profielen in iOS 12

Lees op welke manier de installatie van profielen verandert in toekomstige versies van iOS 12.

Later dit jaar introduceert Apple een nieuwe workflow voor de handmatige installatie van configuratieprofielen om de beveiliging van het platform voor alle gebruikers te verbeteren.

In deze workflow moeten gebruikers extra stappen uitvoeren om profielen vanaf een website of vanuit een e-mailbericht te installeren. Er zijn geen wijzigingen in profielen die met MDM (Mobile Device Management) zijn geïnstalleerd of voor MDM-inschrijving op servers die zijn toegewezen in Apple Business Manager of Apple School Manager. Nadat u zich hebt ingeschreven in MDM kunnen aanvullende profielen worden geïnstalleerd zonder interactie van de gebruiker.

Als u een voorvertoning van deze wijziging wilt bekijken, kunt u de bètasoftware downloaden van AppleSeed for IT, Apple Developer Program en Apple Beta Software Program.