Een checklist aanmaken met Notities

Lees hier hoe u checklists aanmaakt op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Voordat u begint

• Controleer of de nieuwste versie van iOS of iPadOS op uw iPhone, iPad of iPod touch staat.
  • Om de nieuwste functies van Notities te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u Notities hebt geconfigureerd met iCloud of uw notities hebt bewaard op uw apparaat. Ga voor het configureren van Notities met iCloud naar 'Instellingen' > 'Notities' > 'Standaardaccount' en selecteer vervolgens 'iCloud'. Als u Notities alleen wilt configureren voor uw apparaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Notities' en selecteert u ''Op mijn [apparaat]'-account'. Veel functies zullen het niet doen met andere e-mailaanbieders.

iPhone met uitleg over hoe u een takenlijst aanmaakt

Een checklist aanmaken

1. Open de Notities-app.
  2. Tik op de knop 'Nieuw' Nieuwe notitie aanmaken om een nieuwe notitie aan te maken.
  3. Voer een titel in en tik op Return.
  4. Tik op de knop 'Checklist' knop 'Checklist' om de lijst te starten. Iedere keer dat u op Return tikt, wordt er een nieuw item aan de lijst toegevoegd.
  5. Tik op de lege cirkel om een item te markeren als voltooid.

Om een lijst aan te maken in een bestaande notitie, plaatst u de cursor op de plek waar u wilt beginnen. Tik vervolgens op de knop 'Checklist' knop 'Checklist' en maak uw lijst aan.

Uw checklists ordenen

Wanneer u een checklists aanmaakt, kunt u deze gemakkelijk ordenen. U kunt een paar dingen doen:

• Items in een andere volgorde zetten door ze te verslepen. Sleep het item in de lijst naar de gewenste plek.
  • Vegen om items te laten inspringen. Veeg het lijstitem naar rechts om het te laten inspringen en naar links om het inspringen om te keren.
  • Afgevinkte onderdelen automatisch onderaan de lijst zetten. Ga naar 'Instellingen' > 'Notities', tik op 'Sorteer afgevinkte onderdelen' en tik vervolgens op 'Handmatig' of 'Automatisch'.
  • Vink items af wanneer u ze hebt voltooid of schakel alle items uit om opnieuw te beginnen.

Een checklist delen

1. Open de Notities-app.
  2. Ga naar de notitie met de lijst en tip op de knop 'Meer' knop 'Meer'.
  3. Tik op 'Deel notitie' knop 'Deel notitie' en geef aan hoe u wilt delen.

Meer doen met Notities