Als u notities mist op uw iPhone, iPad of iPod touch

Als u notities mist, zijn deze mogelijk per ongeluk verwijderd of moet u wellicht uw instellingen wijzigen.

Probeer eerst het volgende: Al uw apparaten bijwerken naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS om er zeker van te zijn dat het probleem niet is gerelateerd aan verouderde software. Probeer daarna de volgende stappen.

Controleer of Notities is gekoppeld aan een e-mailaccount door het scherm met e-mailinstellingen te openen via Instellingen > Mail > Accounts.

Uw accountinstellingen controleren

Als u uw notities bewaart in een account of e-mailvoorziening van derden, zoals Gmail of Yahoo, controleert u uw instellingen:

1. Tik in de Instellingen-app op Mail.
  2. Tik op Accounts en tik op de e-mailaccount die u wilt controleren.
  3. Controleer of 'Notities' is ingeschakeld.

Als u Notities gebruikt voor meerdere e-mailaccounts, herhaalt u de stappen voor elke account. Als uw account ontbreekt, leest u hier hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan uw apparaat.

De map 'Recent verwijderd' in Mail bevat recent verwijderde notities voor de afgelopen 30 dagen.

De map 'Recent verwijderd' controleren

Als u uw notities bewaart in iCloud, controleert u de map 'Recent verwijderd':

1. Open Notities en tik op het terug-symbool Tik op het pijlsymbool tot u de Mappenlijst ziet.
  2. Tik op 'Recent verwijderd' en zoek uw notitie.

Als u uw notitie vindt in 'Recent verwijderd' of in een andere map, kunt u deze verplaatsen:

1. Tik in de lijst van notities op 'Wijzig'.
  2. Selecteer de notitie die u wilt verplaatsen.
  3. Tik op 'Verplaats' en selecteer de map waar u deze naartoe wilt verplaatsen.

Als u Notities gebruikt met een voorziening van derden, zoals Gmail of Yahoo, controleert u de map Prullenmand van die account in de Mail-app. Als u een notitie verwijdert uit de Notities-app, wordt deze door uw account van derden meestal in de map 'Prullenmand' bewaard. Als u een notitie wilt herstellen vanuit de map 'Prullenmand', kopieert u de notitie en plakt u deze in een nieuwe notitie in de Notities-app.

Met de zoekfunctie in Notities

De zoekfunctie gebruiken om uw notities te vinden

1. Open Notities en tik op het terug-symbool Tik op het pijlsymbool tot u de lijst met notities ziet.
  2. Tik op de zoekbalk en typ een woord of zin uit of de titel van de notitie die u zoekt.
  3. Controleer of 'Alle accounts' is geselecteerd. De zoekfunctie controleert al uw notities in elke map in uw accounts, zoals een e-mailaccount.

Als u de zoekbalk niet ziet, moet u mogelijk scrollen om deze te vinden. Als u een notitie nog steeds niet kunt vinden, is de notitie mogelijk vergrendeld. Met de zoekfunctie kunt u alleen de titel van vergrendelde notities zien, dus u moet mogelijk al uw vergrendelde notities controleren om de specifieke notitie te vinden die u zoekt.

Handmatig zoeken naar uw notities

Als de zoekfunctie geen resultaten geeft, moet u wellicht een andere map controleren en omlaag scrollen door de lijst:

1. Open Notities en tik op het terug-symbool Tik op het pijlsymbool tot u de Mappenlijst ziet.
  2. Als u meerdere mappen hebt, tikt u op een andere map om te kijken of uw notitie daar zit.

Als u uw notitie nog niet kunt vinden, gebruikt u mogelijk niet het juiste woord of de juiste zin of titel uit de notitie.

Meer informatie over Notities