Boeken en meer lezen met Apple Books op een Mac

Bekijk uw persoonlijke bibliotheek en ontdek nieuwe auteurs in de Boeken-app op uw Mac.

Ontdek nieuwe favoriete boeken en breid uw verzameling uit met Apple Books. U kunt de Boeken-app gebruiken op uw Mac met de nieuwste versie van macOS.

U kunt ook boeken lezen en kopen en audioboeken beluisteren in de Boeken-app op een iPhone, iPad of iPod touch.

Mogelijk kunt u geen boeken of audioboeken kopen in uw land of regio, maar hebt u wel toegang tot gratis boeken in het publieke domein. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Kennismaking met de Boeken-app

Op een Mac bladert u in uw bibliotheek met behulp van de knoppen bovenaan het Boeken-venster.

• Klik op 'Alle boeken' om alle boeken, boekenreeksen en pdf's weer te geven die u in de Book Store koopt of die u handmatig aan uw bibliotheek toevoegt. Gebruik iTunes om uw audioboeken te bekijken of te beluisteren.
  • Klik op 'Verzamelingen' om een bepaald mediatype weer te geven. Als u uw boeken handmatig wilt ordenen, klikt u op het Plus-symbool onderaan de navigatiekolom aan de linkerkant om een nieuwe verzameling aan te maken. Voeg vervolgens boeken uit uw bibliotheek toe.
  • Klik op 'Auteurs' om alle auteurs van al het materiaal in uw bibliotheek te bekijken.
  • Klik op 'Categorieën' om de bibliotheek te weergeven op genre.
  • Klik op 'Lijst' om al uw materiaal in een lijst te bekijken. Door het vergroten/verkleinen, toevoegen, verwijderen en verplaatsen van kolommen kunt u deze weergave aanpassen.

Book Store

Als u boeken wilt zoeken en kopen, klikt u op 'Book Store' in de linkerbovenhoek.

Als u een boekfragment wilt lezen (indien beschikbaar), klikt u op een boek en vervolgens op 'Download fragment' onder de knop met de prijs. Wacht tot het fragment is gedownload en klik vervolgens op 'Lees fragment' om het fragment te openen.

Boeken lezen

Dubbelklik op een boek in uw bibliotheek om het te openen en in een nieuw venster te beginnen met lezen. Wanneer u een boek sluit, onthoudt Apple Books waar u bent gestopt en begint u op diezelfde plek wanneer u weer verder wilt lezen.

Een Apple Books-venster met daarin het boek 'A Game of Thrones'.

Om naar de volgende pagina te gaan, verplaatst u de aanwijzer naar de rechterzijde van het boek en klikt u op het symbool 'Pijl naar rechts' of gebruikt u de pijltoetsen op het toetsenbord.

Regelaars weergeven en verbergen

Verplaats de aanwijzer tijdens het lezen naar de bovenkant van het boek om de regelaars weer te geven.

• Klik op het Bibliotheek-symbool om de bibliotheek naar de voorgrond te halen.
  • Klik op het Inhoudsopgave-symbool om de inhoudsopgave van het boek te openen.
  • Klik op het Notities-symbool om markeringen en notities te bekijken.
  • Klik op de Weergave-knop om de weergave van het venster te wijzigen. U kunt de lettergrootte vergroten of verkleinen, een andere kleur achtergrond kiezen (inclusief een donkere) of het lettertype wijzigen.
  • Klik op het Zoek-symbool om binnen het boek te zoeken.
  • Klik op de knop 'Paginabladwijzer' om later terug te gaan naar waar u gebleven was. Klik op symbool 'Pijl omlaag' naast symbool 'Paginabladwijzer' om uw bladwijzers te bekijken.

Meer uit uw boek halen

Dubbelklik op een woord in een boek om het woordenboek en de thesaurus te openen.

Klik op de andere opties onderaan het scherm 'Woordenboek' om te zoeken naar verdere informatie, media en meer.

Andere manieren om te lezen

Materiaal downloaden of verwijderen

Als u een boek wilt lezen terwijl u niet bent verbonden met het internet, kunt u het downloaden naar uw computer.

U kunt ook items verwijderen van uw apparaten.

Boeken downloaden

Om een boek te downloaden, zoekt u het item in uw bibliotheek en klikt u vervolgens op het Cloud-symbool in de rechterbovenhoek. Als u het Cloud-symbool niet ziet, is het boek al gedownload naar het apparaat.

Een Apple Books-venster geopend op het onderdeel 'Alle boeken' van een bibliotheek.

Boeken of pdf's verwijderen

Control-klik of klik met de rechtermuisknop op een item, kies 'Verwijder' en vervolgens 'Verwijder download'.

Als het item deel uitmaakt van een serie, moet u mogelijk eerst de serie openen voordat u het item kunt verwijderen. Mogelijk ziet u ook een optie 'Verwijder overal' als het een pdf of ander item betreft dat u vanuit een andere bron dan de Book Store aan uw bibliotheek hebt toegevoegd.

U kunt ook aangeschafte boeken verbergen in de bibliotheek.

De instellingen wijzigen

Om materiaal van Apple Books te synchroniseren met al uw apparaten, schakelt u allereerst iCloud Drive in: kies in het menu bovenaan uw computerscherm het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'iCloud' en selecteer 'iCloud Drive'. Open vervolgens de Boeken-app en kies 'Boeken' > 'Voorkeuren' in het menu bovenaan uw computerscherm en selecteer 'Synchroniseer verzamelingen, bladwijzers en markeringen met apparaten'.

Kies 'Boeken' > 'Voorkeuren' om andere instellingen voor Apple Books te wijzigen, zoals 'Automatische downloads' en 'Ouderlijk toezicht'.

Meer informatie

• U kunt ook boeken met de EPUB-bestandsstructuur, iBooks Author-boeken en boeken die u met Pages hebt gemaakt (alle zonder DRM) toevoegen aan uw bibliotheek.
  • Als u een auteur of uitgever bent, vindt u hier meer informatie over het publiceren van uw boek in de Book Store met iBooks Author of Pages.