Opladen en verbinding maken met de USB-C-poort op uw iPad

Gebruik de veelzijdige USB-C-poort op uw iPad om op te laden, accessoires (zoals externe opslag, camera's en beeldschermen) aan te sluiten en andere apparaten van stroom te voorzien.

iPad Pro verbonden met een digitale camera via USB-C-kabel

Wat u nodig hebt

U hebt een iPad-model met een USB-C-poort nodig:

• 11-inch iPad Pro (1e generatie) of nieuwer
  • 12,9-inch iPad Pro (3e generatie) of nieuwer
  • iPad Air (4e generatie)

De iPad opladen

Voor het opladen van uw iPad sluit u de bijgevoegde USB-C-kabel aan op de USB-C-poort van het apparaat en op de meegeleverde lichtnetadapter. Steek de adapter vervolgens in een stopcontact.

Als u een USB-C-lichtnetadapter met een hoger wattage hebt (zoals de adapter die bij Mac-notebooks wordt geleverd), kunt u die gebruiken om uw iPad sneller op te laden. U kunt uw iPad ook opladen door deze te verbinden met de USB-C-poort op uw computer.

De iPad verbinden met uw Mac of andere computer

U kunt uw iPad verbinden met uw Mac of pc om het apparaat op te laden of content te synchroniseren met iTunes.

Om te beginnen identificeert u de poorten op uw computer. Als uw computer een recenter model is met een USB-C-poort, maakt u verbinding met de USB-C-kabel die bij uw iPad is geleverd.

Als uw computer alleen USB-A-poorten USB-symbool heeft, hebt u een USB-A-naar-USB-C-kabel nodig om verbinding te maken met uw iPad. Een voorbeeld hiervan is de mophie USB-A-kabel met USB-C-connector; veel USB-gecertificeerde merken die in uw land of regio beschikbaar zijn, werken mogelijk ook. De juiste kabel heeft verbindingen die er als volgt uitzien:

illustratie van de USB-C-poortillustratie van de USB-A-poort

Verbinden met beeldschermen en monitors

De USB-C-poort op uw iPad maakt verbinding met externe beeldschermen zodat u op een groot scherm video kunt bekijken, Keynote-presentaties kunt afspelen en meer. Afhankelijk van het beeldscherm waarmee u verbinding maakt, hebt u misschien een adapter nodig.

Wanneer u een extern beeldscherm aansluit, spiegelt dit het ingebouwde beeldscherm van uw iPad, tenzij u een app gebruikt die een 'tweede scherm'-ervaring biedt (zoals een video-app).

USB-C-beeldschermen

Uw iPad gebruikt het DisplayPort-protocol om de aansluiting van USB-C-beeldschermen1 met deze resoluties te ondersteunen:

• Tot 4K voor iPad Air (4e generatie)
  • Tot 5K voor de 11-inch iPad Pro (1e en 2e generatie) en de 12,9-inch iPad Pro (3e en 4e generatie)
  • Tot 6K voor de 11-inch iPad Pro (3e generatie) en de 12,9-inch iPad Pro (5e generatie) met Pro Display XDR

De 11-inch iPad Pro (3e generatie) en de 12,9-inch iPad Pro (5e generatie) ondersteunen ook Thunderbolt-beeldschermen.

Voor het verbinden van uw iPad met beeldschermen met hoge resolutie gebruikt u een USB-C-kabel die verbindingen met hoge bandbreedte ondersteunt, zoals de met het beeldscherm meegeleverde kabel, de Belkin USB-C-naar-USB-C-kabel of de Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar).2

Uw iPad ondersteunt ook USB-C-beeldschermen met hoog dynamisch bereik die de HDR10-standaard gebruiken. U kunt schakelen tussen SDR- en HRD-modi door naar 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid' te gaan en uw verbonden beeldscherm te selecteren. Uw iPad neemt de beeldsnelheid en het dynamisch bereik over van het materiaal dat op dat moment wordt afgespeeld wanneer u 'Sta wijzigen van weergavemodus toe' inschakelt.

Sommige USB-C-beeldschermen kunnen uw iPad ook opladen terwijl deze verbonden is.

1. De 11-inch iPad Pro (1e en 2e generatie) en de 12,9-inch iPad Pro (3e en 4e generatie) ondersteunen het UltraFine 5K-display van LG (2019) tot een resolutie van 4K met video, audio, data en voeding. Deze iPad Pro-modellen ondersteunen geen Thunderbolt-schermen, zoals het UltraFine 5K-display van LG uit 2016.

2. De Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel heeft een Thunderbolt-symbool Thunderbolt-symbool om deze van een USB-C-kabel te onderscheiden.

HDMI-beeldschermen of tv's

U kunt uw iPad verbinden met een HDMI-beeldscherm of tv met een USB-C-naar-HDMI-adapter. Adapters die HDMI 2.0 ondersteunen, kunnen vanaf iPad Pro video uitvoeren met een resolutie van 4K en 60 Hz, terwijl iPad Air video met een resolutie van 4K en 30 Hz kan uitvoeren.

De Apple USB‑C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter is ook compatibel met de iPad. Deze adapter levert video-uitvoer vanaf de iPad Pro tot een resolutie van 4K en 30 Hz.*

Uw iPad ondersteunt Dolby Digital Plus-audiostreams via HDMI, maar niet Dolby Atmos. Uw iPad kan HDR10- of Dolby Vision-content via HDMI afspelen wanneer HDMI 2.0-adapters beschikbaar komen die deze structuren ondersteunen.

* Wanneer u de Apple USB‑C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter met uw iPad gebruikt, verschijnen op HDMI-beeldschermen het beginscherm en de apps met 1080p en 60 Hz. Wanneer u begint video af te spelen, wordt de resolutie automatisch aangepast aan het materiaal, tot 4K bij 30 Hz. Schakel de optie 'Maak content passend' in op uw iPad bij 'Instellingen' > 'Beeldschermen'.

Audio afspelen

Voor het afspelen van audio op uw iPad kunt u de ingebouwde speakers gebruiken, verbinding maken met AirPods of andere Bluetooth-apparaten of AirPlay gebruiken. U kunt ook de USB-C-poort gebruiken om verbinding te maken met USB-C-docks, audio-interfaces of bedrade koptelefoons die een USB-C-connector hebben.

Als u audio via de USB-C-poort naar andere luidsprekers of koptelefoons wilt afspelen, maakt u verbinding via de Apple USB-C-naar-mini-jack-adapter (apart verkocht).

Verbinden met andere apparaten

De USB-C-poort op uw iPad ondersteunt verbindingen met een groot aantal apparaten. U kunt bijvoorbeeld een digitale camera of de Apple USB-C-naar-SD-kaartlezer verbinden om foto's te importeren. U kunt onder meer de volgende andere USB-apparaten met uw iPad verbinden:

• Externe opslag
  • Hubs en docks
  • Toetsenborden
  • Audio-interfaces en MIDI-apparaten
  • USB-naar-Ethernet-adapters

Een adapter gebruiken

Afhankelijk van het apparaat hebt u misschien een adapter nodig. De volgende verbindingen worden vaak gebruikt:

• Als het apparaat waarmee u verbinding maakt een USB-C-poort heeft, hebt u alleen een kabel nodig met USB-C-connectors aan elk uiteinde, zoals de kabel die bij uw iPad geleverd werd.
  • Als het apparaat een USB-C-connector heeft, kunt u deze rechtstreeks in de USB-C-poort van de iPad Pro steken.
  • Als het apparaat een USB-A-connector heeft, kunt u deze in de Apple USB‑C-naar-USB-adapter. Daarna steekt u de adapter in de USB-C-poort van de iPad Pro.

Thunderbolt en USB 4

De 11-inch iPad Pro (3e generatie) en de 12,9-inch iPad Pro (5e generatie) ondersteunen ook een breed ecosysteem van hoogwaardige Thunderbolt- en USB 4-accessoires. Sommige accessoires vergen meer stroom van uw iPad, wat de gebruiksduur van de batterij kan beïnvloeden. Om de gebruiksduur van de batterij te verlengen, is het raadzaam deze accessoires van uw iPad Pro los te koppelen wanneer u ze niet gebruikt. Raadpleeg de specificaties van de fabrikant van het desbetreffende accessoire voor meer informatie.

Uw iPad gebruiken om andere apparaten op te laden

Bent u niet in de buurt van een stopcontact terwijl u uw iPhone, andere iPad, Apple Watch of een USB-apparaat van een derde partij moet opladen? Verbind simpelweg de juiste kabel of adapter met uw iPad om de lange batterijduur hiervan met uw andere apparaten te delen:

• Als u uw iPhone of een ouder iPad-model met een Lightning-poort wilt opladen, verbindt u deze met uw iPad met de Apple USB‑C-naar-Lightning-kabel. Als u een Lightning-naar-USB-kabel hebt, kunt u deze combineren met de Apple USB-C-naar-USB-adapter. Daarna verbindt u de adapter met de iPad Pro.
  • Als u twee iPad Pro-modellen met een USB-C-poort hebt, kunt u deze rechtstreeks verbinden met een USB-C-kabel. De ene iPad neemt dan stroom van de andere af. Als u wilt opladen met een iPad Pro-oplader, ontkoppelt u de USB-C-kabel en verbindt u deze opnieuw.
  • Laad uw Apple Watch op door de magnetische oplaadkabel via de Apple USB-C-naar-USB-adapter met uw iPad te verbinden. Als u een magnetische oplaadkabel voor Apple Watch USB-C hebt, kunt u deze rechtstreeks met uw iPad verbinden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.