Opladen en verbinding maken met de USB-C-poort op de nieuwe iPad Pro

Gebruik de veelzijdige USB-C-poort op de 11-inch iPad Pro en 12,9-inch iPad Pro (3e generatie) om het apparaat op te laden, andere apparaten van voeding te voorzien en om verbinding te maken met accessoires zoals camera's en beeldschermen.

iPad Pro verbonden met een digitale camera via USB-C-kabel

Verbind de iPad Pro met uw Mac of andere computer

U kunt de iPad Pro verbinden met uw Mac of PC om het apparaat op te laden of content te synchroniseren met iTunes.

Om te beginnen, identificeert u de poorten op uw computer. Als uw computer een meer recente uitvoering is met een Thunderbolt 3 (USB-C)- Thunderbolt-symbool of USB-C USB-symbool-poort, maakt u verbinding met de USB-C-naar-USB-C-kabel die met de iPad Pro is meegeleverd.

Als uw computer alleen USB-A-poorten USB-symbool heeft, kunt u de iPad Pro verbinden via een kabel, zoals de Belkin 3.1 USB-A-naar-USB-C-kabel. De juiste kabel heeft verbindingen die er zo uitzien:

illustratie van de USB-C-poortillustratie van de USB-A-poort

De iPad Pro opladen

Voor het opladen van de iPad Pro sluit u de bijgevoegde USB-C-kabel aan op de USB-C-poort van het apparaat en op de meegeleverde 18W lichtnetadapter. Steek de adapter vervolgens in een stopcontact.

Als u een USB-C-lichtnetadapter hebt met een hoger wattage, zoals de adapter die met uw Mac notebook geleverd werd, kunt u deze met de iPad Pro gebruiken. Mogelijk laadt het apparaat sneller op. U kunt de iPad Pro ook opladen door deze te verbinden met de USB-C-poort op uw computer.

Verbinden met beeldschermen en monitors

De USB-C-poort op de iPad Pro maakt verbinding met externe beeldschermen zodat u op een groot scherm video kunt bekijken, Keynote-presentaties kunt afspelen en meer. Afhankelijk van het beeldscherm waarmee u verbinding maakt, hebt u misschien een adapter nodig.

Wanneer u verbinding maakt met een extern beeldscherm, spiegelt dit het ingebouwde iPad Pro-beeldscherm, tenzij u een app gebruikt die een 'tweede scherm'-ervaring biedt (zoals een video-app).

USB-C-beeldschermen

De iPad Pro gebruikt het DisplayPort-protocol om verbindingen naar USB-C-beeldschermen met resoluties tot 5K te ondersteunen.1 Voor het verbinden van de iPad Pro met beeldschermen met hoge resolutie gebruikt u een USB-C-kabel die verbindingen met hoge bandbreedte ondersteunt, zoals de met het beeldscherm meegeleverde kabel, de Belkin USB-C-naar-USB-C-kabel of de Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel (apart verkocht).2

De iPad Pro ondersteunt ook USB-C beeldschermen met hoog dynamisch bereik die de HDR10-standaard gebruiken. U kunt schakelen tussen SDR- en HRD-modi door naar 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid' te gaan en uw verbonden beeldscherm te selecteren. De iPad Pro neemt de beeldsnelheid en het dynamisch bereik over van de huidige content die wordt afgespeeld wanneer u 'Sta wijzigen van weergavemodus toe' inschakelt.

Sommige USB-C-beeldschermen kunnen de iPad Pro ook opladen terwijl deze verbonden is.

1. iPad Pro ondersteunt Thunderbolt 3-beeldschermen zoals het LG UltraFine 5K-beeldscherm niet.

2. De Apple Thunderbolt 3 (USB-C)- kabel heeft een Thunderbolt-symbool Thunderbolt-symbool om deze van een USB-C-kabel te onderscheiden.

HDMI-beeldschermen of tv's

U kunt de iPad Pro verbinden met een HDMI-beeldscherm of tv met een USB-C-naar-HDMI-adapter. Adapters die HDMI 2.0 ondersteunen, kunnen video's weergeven van iPad Pro met 4K-resolutie en 60Hz.

De Apple USB-C Digital AV multipoort adapter is ook compatibel met de iPad Pro. Deze adapter levert video-uitvoer vanaf de iPad Pro tot een resolutie van 4K en 30Hz.*

De iPad Pro ondersteunt Dolby Digital Plus-audio-uitvoer via HDMI, maar niet Dolby Atmos. De iPad Pro speelt HDR10- of Dolby Vision-content via HDMI wanneer HDMI 2.0 adapters beschikbaar worden die deze formaten ondersteunen.

* Wanneer u de Apple USB‑C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter met de iPad Pro gebruikt, verschijnen het beginscherm en de apps op HDMI-beeldschermen van 1080p en 60Hz. Wanneer u begint video af te spelen, wordt de resolutie automatisch aangepast aan de content, tot 4K bij 30Hz. Schakel de optie 'Maak content passend' in op de iPad Pro bij 'Instellingen' > 'Beeldschermen'.

Audio afspelen

Voor het afspelen van audio op de iPad Pro kunt u de ingebouwde speakers gebruiken, verbinding maken met AirPods of andere Bluetooth-apparaten of AirPlay gebruiken. U kunt ook de USB-C-poort gebruiken om verbinding te maken met USB-C-docks, audio-interfaces of bedrade koptelefoons die een USB-C-connector hebben.

Als u audio via de USB-C-poort naar andere speakers of koptelefoons wilt afspelen, maakt u verbinding via de Apple USB-C-naar-mini-jack-adapter (apart verkocht).

Verbinden met andere apparaten

De USB-C-poort op de iPad Pro ondersteunt verbindingen met een groot aantal apparaten. U kunt bijvoorbeeld een digitale camera of de Apple USB-C-naar-SD-kaartlezer verbinden om foto's naar uw iPad Pro te importeren. U kunt onder meer de volgende andere USB-apparaten verbinden met de iPad Pro:

• Hubs en docks
  • Toetsenborden
  • Audio-interfaces en MIDI-apparaten
  • Apparaten voor externe opslag om foto's en video's te importeren
  • USB-naar-Ethernet-adapters

Afhankelijk van het apparaat hebt u misschien een adapter nodig. De volgende verbindingen worden vaak gebruikt:

• Als het apparaat waarmee u verbinding maakt een USB-C-poort heeft, hebt u alleen een kabel nodig met USB-C-connectors aan elk uiteinde, zoals de kabel die bij de iPad Pro geleverd werd.
  • Als het apparaat een USB-C-connector heeft, kunt u deze rechtstreeks in de USB-C-poort van de iPad Pro steken.
  • Als het apparaat een USB-A-connector heeft, kunt u deze in de Apple USB-C naar USB-adapter steken. Daarna steekt u de adapter in de USB-C-poort van de iPad Pro.

De iPad Pro gebruiken om andere apparaten op te laden

Bent u niet in de buurt van een stopcontact terwijl u uw iPhone, andere iPad, Apple Watch, of een USB-apparaat van een derde partij moet opladen? Verbind simpelweg de juiste kabel of adapter met de iPad Pro om de lange batterijduur hiervan met uw andere apparaten te delen:

• Als u uw iPhone of eerder model iPad met een Lightning-poort wilt opladen, verbindt u deze met de iPad Pro met de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel. Als u een Lightning-naar-USB-kabel hebt, kunt u deze combineren met de Apple USB-C naar USB-adapter, daarna verbindt u de adapter met de iPad Pro.
  • Als u twee iPad Pro-modellen hebt met USB-C-poorten, kunt u deze rechtstreeks verbinden met een USB-C-kabel. Eén iPad Pro neemt stroomvoeding van de andere af. Als u wilt opladen met iPad Pro-opladers, ontkoppelt u de USB-C-kabel en verbindt u deze opnieuw.
  • Laad uw Apple Watch op door de magnetische oplaadkabel te verbinden met de iPad Pro via de Apple USB-C-naar-USB-adapter. Als u een Magnetische oplaadkabel voor Apple Watch USB-C hebt, kunt u deze rechtstreeks met de iPad Pro verbinden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.