Als u geen audio kunt opnemen op een Mac met macOS Mojave of hoger

Als u audio wilt opnemen in apps zoals Logic Pro, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro of audio- en video-apps van derden, moet u de app toegang geven tot de audio-ingangen die zijn ingebouwd in of aangesloten op uw Mac.

Wanneer u probeert op te nemen, kunt u een waarschuwing krijgen dat de audio-invoer niet toegankelijk is. Het kan ook zijn dat u geen geluid hoort of golfvormen of bewegingen van geluidsmeters ziet tijdens het opnemen. Dit kan gebeuren als u voor de opname gebruikmaakt van de ingebouwde microfoon van uw computer, een externe USB-microfoon of de ingangen op een externe audio-interface.

Afhankelijk van de macOS-versie die u gebruikt, volgt u deze stappen om de app toegang te geven tot audio-ingangen.

In macOS Ventura

1. Sluit de app die u gebruikt om audio op te nemen.
  2. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Privacy en beveiliging'.
  3. Klik op 'Microfoon'.
  4. Schakel de instelling in voor elke app die toegang nodig heeft tot de ingebouwde microfoon, een externe USB-microfoon of de ingangen op een externe audio-interface.
  5. Open de app en probeer opnieuw audio op te nemen.

Als u een externe microfoon of externe audio-interface gebruikt om audio op te nemen en het nog steeds niet werkt, neemt u contact op met de fabrikant van uw apparaat voor informatie over software-updates en compatibiliteit.

In macOS Monterey, Big Sur, Catalina of Mojave

1. Sluit de app die u gebruikt om audio op te nemen.
  2. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Beveiliging en privacy'.
  3. Klik in het paneel 'Privacy' op 'Microfoon'.
  4. Selecteer elke app die toegang nodig heeft tot de ingebouwde microfoon, een externe USB-microfoon of de ingangen van een externe audio-interface.
    Tabblad 'Privacy' van de voorkeuren voor 'Beveiliging en privacy' in macOS met 'Microfoon' geselecteerd
  5. Open de app en probeer opnieuw audio op te nemen.

Als u een externe microfoon of externe audio-interface gebruikt om audio op te nemen en het nog steeds niet werkt, neemt u contact op met de fabrikant van uw apparaat voor informatie over software-updates en compatibiliteit.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.