Andere manieren om een reservekopie van bestanden te maken en deze te herstellen

Time Machine is de ingebouwde functie voor reservekopieën van de Mac, maar u kunt ook andere methoden gebruiken om een reservekopie van bestanden te maken en deze te herstellen.

Ongeacht of u Time Machine gebruikt om een reservekopie van uw Mac te maken, kunt u apps en voorzieningen van andere leveranciers gebruiken voor het maken van reservekopieën die beschikbaar zijn in de App Store of andere bronnen.

Apps van andere leveranciers gebruiken

Sommige hulpprogramma's voor het maken van reservekopieën zijn ontworpen om een reservekopie te maken van specifieke soorten bestanden, zoals foto's of e-mail. Andere hulpprogramma's voor het maken van reservekopieën zijn ontworpen om een reservekopie te maken van al uw gegevens. Wanneer u een reservekopie maakt, kunt u het beste een reservekopie maken op een andere schijf, zoals een externe USB-schijf, Thunderbolt-schijf of FireWire-schijf. Voor meer informatie over het gebruik van een programma voor het maken van reservekopieën om een reservekopie te maken van uw bestanden of om deze te herstellen vanaf de reservekopie, volgt u de instructies bij de app.

Cloudvoorzieningen gebruiken

Voor cloudvoorzieningen hoeft u geen externe harde schijf op uw Mac aan te sluiten. iCloud kan bijvoorbeeld automatisch uw foto's, agenda's, contacten, notities, wachtwoorden en meer bewaren. iCloud Drive is onderdeel van iCloud. Hiermee kunt u documenten, bureaubladbestanden en andere gewenste bestanden bewaren. Voor toegang tot deze bestanden hoeft u alleen maar ingelogd te zijn bij iCloud. Andere cloudvoorzieningen zijn verkrijgbaar bij derden.

De Finder gebruiken om bestanden te slepen

U kunt ook een reservekopie maken van bestanden als documenten, afbeeldingen en films door ze gewoon te slepen naar een andere schijf, zoals een externe USB-schijf, Thunderbolt-schijf of FireWire-schijf. Als u de bestanden wilt herstellen, kunt u ze terugslepen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.