Als de fout 'com.apple.OSInstallerSetup.error Code=551' optreedt bij het installeren van macOS

Deze fout kan optreden wanneer het installatieprogramma niet de vereiste internetverbindingen kan maken die nodig zijn om de installatie af te ronden. Controleer de netwerkinstellingen of configuratie.

Wanneer je macOS Mojave installeert, zie je mogelijk een melding dat er een fout is opgetreden tijdens de installatie, gevolgd door 'com.apple.OSInstallerSetup.error Code=551'. Probeer deze oplossingen:

• Als je wilt weten of de melding betrekking heeft op de netwerkinstellingen op je Mac, kun je Netwerkvoorkeuren gebruiken om een netwerklocatie toe te voegen. Als de standaardinstellingen voor de nieuwe netwerklocatie niet helpen, kun je eenvoudig teruggaan naar de huidige netwerkinstellingen.

• Als je firewallsoftware van andere fabrikanten of andere beveiligingssoftware gebruikt, kan dit de netwerktoegang blokkeren die vereist is voor de software-update. Wijzig in dat geval de instellingen van de software of schakel deze tijdelijk uit tot na het installeren van de update.

• Als je netwerk een geverifieerde proxy gebruikt (vaak in bepaalde bedrijfsomgevingen), moet je mogelijk contact opnemen met je netwerkbeheerder of de update installeren vanaf een ander netwerk. Bij sommige proxy's met identiteitscontrole is de specifieke internetoegang die nodig is voor deze software-updates van Apple niet toegestaan.

Als je macOS Mojave nog steeds niet kunt installeren, neem je contact op met Apple Support voor hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.