Foto's vanaf uw Mac naar een website uploaden

U kunt een webbrowser gebruiken om foto's en video's te uploaden vanuit uw fotobibliotheek of een map op uw Mac.

Als u foto's of video's vanaf uw Mac naar een website wilt uploaden, zoals naar sociale media of een printservice, kunt u kiezen uit twee opties. U kunt items uploaden vanuit uw fotobibliotheek of vanuit een map op uw Mac. Deze methoden werken in Safari en andere browsers.

Foto's en video's uploaden vanuit de fotobibliotheek

Als u meerdere fotobibliotheken op uw Mac hebt staan, zorg er dan eerst voor dat u een systeemfotobibliotheek instelt. U kunt items alleen vanuit uw systeemfotobibliotheek uploaden. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Klik op de uploadknop van de website. Op deze knop kan iets als 'Upload', 'Voeg toe', 'Selecteer', 'Blader' of 'Deel' vermeld staan. Er verschijnt een Finder-dialoogvenster.
  2. Scrol naar beneden naar de sectie 'Media' in de navigatiekolom van het Finder-dialoogvenster en selecteer 'Foto's' of 'Films'. In de mediakiezer worden de foto- en videobronnen op de Mac weergegeven. Uw systeemfotobibliotheek verschijnt bovenaan in de Foto's-app. Als u ook bibliotheken van andere apps hebt, zoals iPhoto of Photo Booth, verschijnen deze ook in de Foto's-app.
  3. Klik op 'Foto's'. De mediakiezer toont de nieuwste items in uw fotobibliotheek. Als u door uw bibliotheek wilt bladeren op 'Momenten', 'Jaren', 'Album' en meer, klikt u op het openvouwdriehoekje naast 'Foto's'.*
  4. Klik op de foto of video die u wilt uploaden. U kunt meerdere items selecteren door de Command-toets ingedrukt te houden terwijl u klikt.
  5. Druk op Return of klik op de knop rechtsonder in het dialoogvenster (mogelijk met het opschrift 'Kies' of 'Open').

Na het selecteren van de bestanden moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om het bestel- of uploadproces van de website te voltooien.

* Als u iCloud-foto's met de voorkeur 'Optimaliseer Mac-opslag' hebt ingeschakeld, ziet u mogelijk niet alle foto's in de mediakiezer. Lees hier hoe u afbeeldingen in Foto's definitief beschikbaar maakt.

Foto's en video's uploaden vanuit een map op uw Mac

1. Klik op de uploadknop van de website. Op deze knop kan iets als 'Upload', 'Voeg toe', 'Selecteer', 'Blader' of 'Deel' vermeld staan. Er verschijnt een Finder-dialoogvenster.
  2. Gebruik het Finder-dialoogvenster om naar de map met uw bestanden te navigeren. U kunt ook het zoekveld gebruiken om bestanden of mappen te vinden.
  3. Klik op de foto of video die u wilt uploaden. U kunt meerdere items selecteren door de Command-toets ingedrukt te houden terwijl u klikt.
  4. Druk op Return of klik op de knop rechtsonder in het dialoogvenster (mogelijk met het opschrift 'Kies' of 'Open').

Na het selecteren van de bestanden moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om het bestel- of uploadproces van de website te voltooien.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.