iMessage en FaceTime en privacy

iMessage en FaceTime zijn ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

iMessage is een voorziening van Apple waarmee je via wifi of een mobiele verbinding berichten kunt versturen naar andere iOS-apparaten (met iOS 5 of hoger), Mac-computers (met OS X 10.8 of hoger) en Apple Watches. Deze berichten gaan niet ten koste van je sms-tegoed. Berichten die via iMessage worden verstuurd, kunnen foto's, video's en andere informatie bevatten.

FaceTime is een voorziening van Apple waarmee je video- en audiogesprekken met andere iOS- of Mac-gebruikers kunt voeren. Ook kun je hiermee je Apple Watch voor audiogesprekken gebruiken. Deze gesprekken gaan niet ten koste van je sms-tegoed.

iMessage en FaceTime maken gebruik van eind-tot-eindcodering en zijn zo ontworpen dat de inhoud van je gesprekken niet door Apple kan worden gedecodeerd tijdens de overdracht naar een ander apparaat. Wanneer een toegangscode of wachtwoord is ingesteld op je iOS- of watchOS-apparaat, worden opgeslagen berichten op je apparaat gecodeerd zodat je er zonder je toegangscode niet bij kunt.

Je kunt ervoor kiezen om je berichten na 30 dagen of een jaar automatisch van je apparaat te verwijderen of ze voor altijd op je apparaat te laten staan. Voor je gemak worden er reservekopieën van je iMessage-berichten in iCloud gemaakt als je iCloud-reservekopie of Berichten in iCloud hebt ingeschakeld. Je kunt zowel iCloud-reservekopie als Berichten in iCloud op elk gewenst moment uitschakelen. In iOS open je Instellingen en ga je naar '[je naam]' > 'iCloud'. In macOS open je Berichten, kies je 'Berichten' > 'Voorkeuren', selecteer je 'iMessage' en schakel je 'Schakel Berichten in iCloud in' uit. We bewaren de inhoud van FaceTime-gesprekken nooit.

Je kunt inloggen bij iMessage en FaceTime met je Apple ID of alleen je telefoonnummer. Als je met je Apple ID inlogt op je apparaat, word je automatisch ingelogd bij iMessage en FaceTime. Je Apple ID of telefoonnummers worden weergegeven aan personen met wie je contact opneemt en personen kunnen je bereiken via je Apple ID en e-mailadressen of telefoonnummers in je account. In de instellingen van iMessage en FaceTime kun je opgeven met welke telefoonnummers of e-mailadressen je nieuwe gesprekken wilt starten en via welke telefoonnummers of e-mailadressen je berichten kunt ontvangen en verzenden. Op je Apple ID-accountpagina kun je extra 'Bereikbaar op'-gegevens toevoegen en controleren.

Apple kan bepaalde informatie over je gebruik van iMessage en FaceTime vastleggen en bewaren om de producten en voorzieningen van Apple te kunnen uitvoeren en verbeteren:

• Wanneer je iMessage en FaceTime gebruikt, kan Apple informatie over je gebruik van deze voorzieningen bewaren. Dit wordt zo gedaan dat je identiteit niet kan worden achterhaald.
  • iMessage-berichten die niet kunnen worden afgeleverd, kunnen door Apple 30 dagen worden bewaard om opnieuw te worden bezorgd.
  • Apple kan informatie over FaceTime-gesprekken, zoals de uitgenodigde deelnemers aan een gesprek, en de netwerkconfiguraties van je apparaat vastleggen en deze informatie maximaal 30 dagen bewaren. Apple registreert niet of je oproepen zijn beantwoord en heeft geen toegang tot de inhoud van je gesprekken.
  • Sommige apps op je apparaat (inclusief Berichten en FaceTime) kunnen met de servers van Apple communiceren om vast te stellen of andere personen via iMessage of FaceTime bereikbaar zijn. Wanneer dit gebeurt, kan Apple deze telefoonnummers en e-mailadressen aan je account koppelen en maximaal 30 dagen bewaren.

Door deze functies te gebruiken ga je akkoord met en geef je toestemming voor het versturen, verzamelen, onderhouden, verwerken en gebruiken van deze informatie door Apple, zijn dochterondernemingen en tussenpersonen, zoals hierboven beschreven.

De door Apple verzamelde gegevens worden behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy/

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.