Over updates voor watchOS 5

watchOS 5 biedt nieuwe manieren om met je Apple Watch actiever te zijn, te communiceren en je gezondheid in de gaten te houden, waaronder wedstrijden in de Activiteit-app, automatische work-out-detectie, nieuwe work-outs voor yoga en wandeltochten, Podcasts, Walkietalkie, nieuwe wijzerplaten, een bijgewerkte Siri-wijzerplaat en verbeteringen in meldingen en de Hartslag-app.

Ga voor meer informatie naar: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3.9

Deze update biedt verbeteringen en oplossingen voor problemen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3.8

Deze update biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3.7

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3.6

Deze update biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3.5

Deze update bevat verbeteringen en oplossingen voor problemen, waaronder een oplossing voor een probleem dat ertoe leidde dat de functie voor het melden van een onregelmatig hartritme niet werkte zoals verwacht voor eigenaars van een Apple Watch in IJsland.

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update de volgende website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3.4

Deze update biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3.3

Deze update biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3.2

watchOS 5.3.2 bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3.1

watchOS 5.3.1 biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.3

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers:

• Bevat belangrijke beveiligingsupdates waaronder een probleemoplossing voor de Walkietalkie-app

• De Ecg-app op de Apple Watch Series 4 is nu beschikbaar in Canada en Singapore

• Meldingen bij een onregelmatig hartritme zijn nu beschikbaar in Canada en Singapore

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.2.1

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen:

• De Ecg-app op de Apple Watch Series 4 is nu beschikbaar in Kroatië, Tsjechië, IJsland, Polen en Slowakije

• Meldingen bij een onregelmatig hartritme zijn nu beschikbaar in Kroatië, Tsjechië, IJsland, Polen en Slowakije

• Oplossing voor een probleem waarbij de cijfers op de Verkenner-wijzerplaat soms niet werden weergegeven

• Schakelt accessoires met onveilige Bluetooth-verbindingen uit

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.2

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen:

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.1.3

Dezde update bevat verbeteringen en probleemoplossingen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.1.2

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen:

• Nieuwe Ecg-app op de Apple Watch Series 4 (alleen in de VS en in Amerikaanse geïncorporeerde gebieden)

• Mogelijkheid om een elektrocardiogram te maken dat vergelijkbaar is met een elektrocardiogram met afleiding I

• Er kan worden aangegeven of je hartritme tekenen toont van atriumfibrilleren, een ernstige vorm van een onregelmatig hartritme, of dat je een sinusritme hebt, wat betekent dat je hart in een normaal patroon klopt

• Bewaart Ecg-golfvorm, classificatie en andere symptomen in een pdf in de Gezondheid-app op de iPhone, zodat je deze gegevens met je arts kunt delen

• Nieuwe optie om een waarschuwing te ontvangen als er een onregelmatig hartritme wordt gedetecteerd dat op atriumfibrilleren lijkt (alleen in de VS en in Amerikaanse geïncorporeerde gebieden)

• Rechtstreekse toegang tot ondersteunde filmkaartjes, kortingsbonnen en spaarkaarten in Wallet wanneer je je Apple Watch bij een contactloze lezer houdt

• Ontvang meldingen en feestelijke animaties wanneer je je dagelijkse maximumpunten binnen een dag behaalt tijdens een Activiteit-wedstrijd

• Nieuwe Infograaf-complicaties voor Mail, Kaarten, Berichten, Zoek mijn vrienden, Woning, News, Telefoon en Remote

• Beheer je beschikbaarheid voor Walkietalkie vanuit het bedieningspaneel

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.1.1

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen:

• De Apple Watch Series 4 neemt automatisch contact op met de hulpdiensten als je je ongeveer een minuut na het detecteren van een flinke val niet beweegt. De Apple Watch speelt nu ook een bericht af dat de beantwoorder laat weten dat er een val is gedetecteerd. Bovendien worden, indien mogelijk, de coördinaten van je locatie doorgegeven.

• Oplossing voor een probleem dat bij sommige gebruikers voor een onvolledige installatie van de Walkietalkie-app zorgde.

• Oplossing voor een probleem waardoor sommige gebruikers geen uitnodigingen konden versturen of ontvangen via de Walkietalkie-app.

• Oplossing voor een probleem waarbij voor sommige gebruikers eerder verdiende medailles soms niet werden weergegeven op het tabblad 'Medailles' van de app Activiteit.

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.0.1

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen:

• Oplossing voor een probleem waarbij een klein aantal gebruikers een toename in het aantal trainingsminuten te zien kreeg

• Oplossing voor een probleem waarbij voor sommige gebruikers hun stamomenten in de middag niet werden vastgelegd voor hun staandoel

• Oplossing voor een probleem waarbij de Apple Watch mogelijk niet werd opgeladen

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5

Activiteit

• Daag vrienden die hun activiteit delen uit voor een zevendaagse één-tegen-één-wedstrijd

• Verdien punten door je activiteitsringen vol te maken: elke dag één punt voor elk percentage dat aan de ringen wordt toegevoegd

• Bekijk actieve wedstrijden op het tabblad 'Delen' van de Activiteit-app

• Ontvang intelligente en op jou afgestemde meldingen gedurende de wedstrijden

• Verdien medailles aan het einde van de wedstrijd en bekijk ze in het opnieuw ontworpen tabblad 'Medailles' in de Activiteit-app op de iPhone

Work-out

• Met automatische work-out-detectie ontvang je voor veel work-outs meldingen om de Work-out-app te starten, waarbij je met terugwerkende kracht krediet krijgt voor trainingen die je al bent begonnen, en meldingen die je eraan herinneren om je work-out te beëindigen

• Nieuwe work-outs voor yoga en wandeltochten, waarmee je relevante waarden nauwkeurig kunt bijhouden

• Stel een doeltempo in voor hardloopwork-outs buiten en ontvang meldingen als je achter of voor ligt op dat doeltempo

• Houd je cadans, of stappen per minuut, bij terwijl je hardloopt en bekijk de gemiddelde cadans in de overzichten van je hardloopwork-outs

• De actuele km (of mijl) voor hardloopwork-outs meet het tempo voor de laatst afgelegde km (of mijl)

Apple Podcasts

• Synchroniseer programma's in Apple Podcasts waarop je bent geabonneerd met je Apple Watch, zodat je ze kunt afspelen met je Bluetooth-koptelefoon

• Nieuwe afleveringen worden automatisch vernieuwd wanneer ze worden toegevoegd aan programma's waarop je bent geabonneerd

• Stream beschikbare afleveringen of programma's in Apple Podcasts met Siri wanneer je met een mobiel of wifinetwerk bent verbonden

• Nieuwe Podcasts-complicatie voor wijzerplaten

Walkietalkie

• Nodig vrienden via de Apple Watch uit om te communiceren via Walkietalkie

• Tik om te praten en laat los om te luisteren

• Ondersteunt interacties tussen twee Apple Watch-gebruikers

• Speciale geluiden en voelbare signalen onderscheiden Walkietalkie van andere meldingen op de Apple Watch

• Stel je beschikbaarheid voor Walkietalkie in

• Walkietalkie werkt via een mobiele of wifiverbinding op de Apple Watch of met een gekoppelde iPhone

Wijzerplaten

• Wijzerplaat 'Ademhaling' met drie nieuwe animatiestijlen waaruit je kunt kiezen: 'Klassiek', 'Kalm' en 'Focus'

• Drie nieuwe bewegingswijzerplaten ('Fire', 'Water', 'Vapor' en 'Liquid Metal') die animaties tonen wanneer je je pols optilt of op het scherm tikt

• Geef geselecteerde momenten uit je fotobibliotheek weer via de optie 'Terugblikken' op de wijzerplaat 'Foto's'

• Nieuwe complicaties voor Podcasts en Walkietalkie

Siri

• De bijgewerkte Siri-wijzerplaat laat op een intelligente manier relevante en proactieve suggesties voor opdrachten zien op basis van routines en invoerwaarden zoals locatie en tijdstip

• Integratie met Kaarten op de Siri-wijzerplaat toont stapsgewijze instructies en geschatte aankomsttijden naast de locatie van je agenda-activiteit

• Hartslagmetingen worden op de Siri-wijzerplaat weergegeven, waaronder rusthartslag, wandelgemiddelde en herstelhartslag

• Live sportuitslagen en komende wedstrijden voor je favoriete clubs in de TV-app worden op de Siri-wijzerplaat weergegeven

• Ondersteuning voor snelkoppelingen naar apps van derden op de Siri-wijzerplaat

• Toegang tot Siri met 'Til op om te spreken' door je pols bij je mond te houden en je verzoek in de Apple Watch te spreken

• Ondersteuning voor aangepaste gesproken commando's voor Siri-opdrachten, die je op je iPhone aanmaakt en beheert

Meldingen

• Meldingen van dezelfde app worden automatisch gegroepeerd, zodat je ze beter kunt beheren

• Mogelijkheid om meldingsvoorkeuren voor een app te wijzigen door op een appmelding in het berichtencentrum naar links te vegen

• Met de nieuwe optie 'Lever stil af' worden meldingen rechtstreeks naar het berichtencentrum verstuurd zonder dat je wordt onderbroken

• Schakel 'Niet storen' uit na een bepaald tijdstip, wanneer je een locatie verlaat of na afloop van een agenda-activiteit

Hartslag

• Optie om een melding te krijgen als je hartslag 10 minuten lang lager is dan een opgegeven drempelwaarde terwijl je inactief lijkt te zijn

• Hartslagmetingen, waaronder de rusthartslag, het wandelgemiddelde en de herstelhartslag, worden op de Siri-wijzerplaat weergegeven

Andere functies en verbeteringen

• Bekijk websitemateriaal dat voor de Apple Watch is geoptimaliseerd wanneer je koppelingen ontvangt in Mail of Berichten

• Voeg plaatsen toe aan de Weer-app op de Apple Watch

• Bekijk nieuwe waarden in de Weer-app, zoals uv-index, windsnelheid en luchtkwaliteitsindex in ondersteunde regio's

• Voeg nieuwe aandelen toe om te volgen in de Aandelen-app op de Apple Watch

• Pas de rangschikking van symbolen in het bedieningspaneel aan

• Kies 'Wifi' in de Instellingen-app en voer het wachtwoord in als je erom wordt gevraagd

• Beantwoord FaceTime-videogesprekken als audio op de Apple Watch

• Optie om software-updates 's nachts te installeren

• Voeg plaatsen toe aan de Wereldklok-app op de Apple Watch

• Gebruik opnieuw ontworpen categorieën in Mail en Berichten om door te scrollen en emoji's te selecteren

• Nieuwe ondersteuning voor het Hindi als systeemtaal

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222