Uw Apple Watch verbinden met wifi

Wanneer uw iPhone niet in de buurt is, kan uw Apple Watch verbinding maken met wifi. Als u wilt kiezen met welk wifinetwerk uw Apple Watch verbinding maakt, hebt u watchOS 5 of hoger nodig.

Scherm 'Wifi-instellingen'

Een wifinetwerk kiezen

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Wifi'. Uw apparaat zoekt automatisch naar netwerken.
  3. Tik op de naam van het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Als u een Apple Watch Series 6 hebt, kunt u verbinding maken met een 2,4 GHz of 5 GHz wifinetwerk. De Apple Watch Series 5 en ouder en de Apple Watch SE kunnen alleen verbinding maken met een 2,4 GHz wifinetwerk.
  4. Als u daarom wordt gevraagd, voert u het wachtwoord in metScribble of het Apple Watch-toetsenbord.
  5. Tik op 'Verbind'.

U kunt Scribble gebruiken voor de volgende talen: Engels (Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten), Frans (Frankrijk en Canada), Duits en Italiaans.

Optie 'Vergeet dit netwerk' op Apple Watch

Een wifinetwerk vergeten

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Wifi' en tik vervolgens op de naam van het netwerk waarmee u bent verbonden.
  3. Tik op 'Vergeet dit netwerk'.

Compatibele wifinetwerken vinden

De Apple Watch kan verbinding maken met een wifinetwerk:

• Als de iPhone, terwijl deze via Bluetooth is verbonden met de Watch, eerder verbinding heeft gemaakt met het netwerk.
  • Als het een netwerk is met 802.11b/g/n en 2,4 GHz (of 5 GHz als u een Apple Watch Series 6 hebt).

De Apple Watch maakt geen verbinding met openbare netwerken die inlognamen, abonnementen of profielen vereisen. Dit soort netwerken, aangeduid als captive of ingesloten netwerken, treft u vaak aan bij bedrijven, scholen, studentenflats, appartementen, hotels en winkels. Wanneer uw Apple Watch verbinding maakt met een compatibel wifinetwerk in plaats van met uw iPhone-verbinding, wordt het wifisymbool het wifisymbool weergegeven in het bedieningspaneel.

Instellingen voor automatische hotspots aanpassen

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wifi'.
  3. Scrol naar 'Instellingen autom. hotspot' en kies een optie of tik erop.

Verbinding maken met andere netwerken