Als u de waarschuwing 'De installatie kan niet worden voortgezet als Boot Camp is geconfigureerd' ziet

Deze waarschuwing kan verschijnen bij het installeren van macOS Mojave of hoger op bepaalde iMac-modellen met een harde schijf van 3 TB. Lees hier wat u kunt doen.

Als Boot Camp is geconfigureerd op een van de volgende iMac-modellen, ziet u mogelijk de melding 'De installatie kan niet worden voortgezet als Boot Camp is geconfigureerd' wanneer u probeert een upgrade naar macOS Mojave of hoger uit te voeren. Deze melding wordt weergegeven omdat de door Boot Camp op deze modellen aangemaakte Windows-partitie niet compatibel is met het bestandssysteem dat door de nieuwe versie van macOS wordt gebruikt.

• iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014)Voer de stappen hieronder uit om Windows te verwijderen, de macOS-upgrade uit te voeren en vervolgens Windows opnieuw te installeren.
  • iMac (27-inch, eind 2013)Voer de stappen hieronder uit om Windows te verwijderen, de macOS-upgrade uit te voeren en vervolgens Windows opnieuw te installeren.
  • iMac (27-inch, eind 2012)Voer de stappen hieronder uit om Windows te verwijderen en vervolgens de macOS-upgrade uit te voeren. Na de upgrade kunt u Windows niet meer installeren via Boot Camp.

iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014) of iMac (27-inch, eind 2013)

Als u een van deze twee modellen hebt met een harde schijf van 3 TB, moet u de Boot Camp-partitie verwijderen om de upgrade naar macOS Mojave of hoger te kunnen uitvoeren. Hierdoor wordt ook Microsoft Windows verwijderd, en ook alle gegevens die u in Windows op de Mac hebt bewaard. Na de macOS-upgrade kunt u weer een geschikte versie van Windows installeren.

1. Als u Windows-gegevens wilt bewaren, start u de Mac op met Windows en maakt u een reservekopie van de gegevens voordat u verder gaat.
  2. Start de Mac op met macOS en open vervolgens Boot Camp-assistent. Deze vindt u in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  3. Klik op 'Ga door' en selecteer het aankruisvak 'Verwijder Windows [versie] of hoger'.
  4. Klik nogmaals op 'Ga door' en volg de aanwijzingen op het scherm om Boot Camp te verwijderen.
  5. Sluit Boot Camp-assistent wanneer u klaar bent.
  6. U kunt nu upgraden naar macOS Mojave of hoger.
  7. Na de installatie van macOS kunt u Windows 10 installeren via Boot Camp Assistant.

iMac (27-inch, eind 2012)

Als u dit model hebt met een harde schijf van 3 TB, moet u de Boot Camp-partitie verwijderen om de upgrade naar macOS Mojave of hoger te kunnen uitvoeren. Hierdoor wordt ook Microsoft Windows verwijderd, en ook alle gegevens die u in Windows op de Mac hebt bewaard.

Na de upgrade kunt u Boot Camp niet meer gebruiken om Windows op deze Mac te installeren. Boot Camp geeft dan een melding dat nieuwe installaties van Windows op deze Mac niet worden ondersteund.

1. Als u Windows-gegevens wilt bewaren, start u de Mac op met Windows en maakt u een reservekopie van de gegevens voordat u verder gaat.
  2. Start de Mac op met macOS en open vervolgens Boot Camp-assistent. Deze vindt u in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  3. Klik op 'Ga door' en selecteer het aankruisvak 'Verwijder Windows [versie] of hoger'.
  4. Klik nogmaals op 'Ga door' en volg de aanwijzingen op het scherm om Boot Camp te verwijderen.
  5. Sluit Boot Camp-assistent wanneer u klaar bent.
  6. U kunt nu upgraden naar macOS Mojave of hoger.