Dual-sim gebruiken met Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) en Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular)

Als u meerdere mobiele abonnementen met dual-sim configureert op uw iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR, kunt u beide abonnementen toevoegen aan uw Apple Watch en vervolgens het abonnement kiezen dat uw Watch gebruikt wanneer deze verbinding maakt met mobiele netwerken.

Configuratiescherm voor mobiele voorzieningen op iPhone. De mobiele voorzieningen zijn klaar voor gebruik op Apple Watch.

Meerdere mobiele abonnementen configureren

Als u dual-sim configureert op uw iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR, kunt u beide mobiele abonnementen toevoegen aan uw Apple Watch, zolang elk abonnement in aanmerking komt en door een ondersteunde aanbieder wordt verstrekt.

U kunt één abonnement configureren als u voor het eerst uw Watch configureert. Vervolgens kunt u later in de Apple Watch-app een tweede abonnement configureren:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Tik op 'Configureer mobiel' en vervolgens op 'Voeg een nieuw abonnement toe'. Als u het eerste abonnement niet hebt toegevoegd tijdens de configuratie, kunt u dit hier doen.
  4. Volg de stappen op het scherm om de abonnementen te kiezen die u wilt toevoegen aan Apple Watch. Elk mobiel abonnement wordt apart gefactureerd. Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met uw aanbieder.

U kunt tot vijf mobiele abonnementen toevoegen aan uw Apple Watch. De Apple Watch kan echter maar met één abonnement tegelijk verbinding maken. Als u een zakelijk mobiel abonnement hebt, controleert u bij uw bedrijf of aanbieder of deze functie wordt ondersteund. Prepaidaccounts en sommige oudere accounts worden momenteel niet ondersteund. Informeer bij uw aanbieder of uw account in aanmerking komt.

Schakelen tussen abonnementen

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Uw abonnement zou automatisch moeten overschakelen. Als het niet overschakelt, tikt u op het abonnement dat u wilt gebruiken. Het kan ongeveer een minuut duren voordat uw Apple Watch op een ander abonnement is overgeschakeld.

U kunt ook rechtstreeks op uw Apple Watch op een ander abonnement overschakelen. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en kies dan het abonnement dat u voor de Watch wilt gebruiken wanneer deze verbinding maakt met een mobiel netwerk.

Zo ontvangt de Apple Watch oproepen en tekstberichten

Oproep van Jane Appleseed van mobiele lijn P.

Wanneer uw Apple Watch is verbonden met uw iPhone, kunt u via beide abonnementen oproepen en tekstberichten ontvangen. Uw Watch toont vanaf welk mobiel abonnement u een melding hebt gekregen door een badge met de eerste letter van de lijn af te beelden. Als u reageert op een oproep of bericht, reageert uw Watch automatisch vanaf de lijn waarop de oproep of het bericht binnenkwam.

Als uw Apple Watch niet in de buurt is van uw iPhone en is verbonden met een mobiel netwerk, kunt u oproepen en tekstberichten van uw actieve abonnement krijgen. Wanneer uw iPhone aan staat, zelfs al ligt hij niet in de buurt, kunt u tekstberichten en meldingen krijgen vanaf uw andere abonnement. Als u reageert op een oproep, belt de Watch automatisch terug vanaf uw actieve abonnement. Als u reageert op een sms-bericht, stuurt de Watch het bericht automatisch terug vanaf het abonnement waarop u het bericht ontving. U kunt reageren op iMessages zolang een van de abonnementen een actieve dataverbinding heeft. Als u uw actieve abonnement wilt wijzigen, kunt u handmatig schakelen tussen abonnementen in Instellingen op uw Apple Watch.