Continuïteitscamera: uw iPhone of iPad gebruiken om documenten te scannen of een foto te maken op uw Mac

Gebruik uw iPhone of iPad om documenten te scannen of een foto te maken van iets in de buurt. De scan of foto verschijnt meteen op uw Mac.

Een app gebruiken die de continuïteitscamera ondersteunt

Gebruik de continuïteitscamera om documenten te scannen of een foto te maken in deze ondersteunde apps:

• Finder
  • Keynote 8.2 of hoger
  • Mail
  • Berichten
  • Notities
  • Numbers 5.2 of hoger
  • Pages 7.2 of hoger
  • TextEdit

Een foto maken

1. Open een ondersteunde app op uw Mac.
  2. Voer een van deze acties uit:
    • Control-klik waar u de foto wilt invoegen in het appvenster. Kies in het contextuele menu dat wordt weergegeven de optie 'Voeg in vanaf iPhone of iPad' > 'Maak foto'. U kunt dit ook in een Finder-venster of op het bureaublad doen.
    • Kies in het menu 'Archief' (of het menu 'Voeg in', indien van toepassing) de optie 'Voeg in vanaf iPhone of iPad' > 'Maak foto'.
  3. De Camera-app wordt geopend op uw iPhone of iPad. Tik op de sluiterknop de knop 'Maak foto' om een foto te maken en tik vervolgens op 'Gebruik foto'. Uw foto wordt weergegeven in het venster op uw Mac.

Documenten scannen

1. Open een ondersteunde app op uw Mac.
  2. Voer een van deze acties uit:
    • Control-klik waar u de foto wilt invoegen in het appvenster. Kies in het contextuele menu dat wordt weergegeven de optie 'Voeg in vanaf iPhone of iPad' > 'Scan documenten'. U kunt dit ook in een Finder-venster of op het bureaublad doen.
    • Kies in het menu 'Archief' (of het menu 'Voeg in', indien van toepassing) de optie 'Voeg in vanaf iPhone of iPad' > 'Scan documenten'.
  3. De Camera-app wordt geopend op uw iPhone of iPad. Plaats uw document voor de camera en wacht tot de scan is voltooid. Als u een scan handmatig wilt vastleggen, tikt u op de sluiterknop de knop 'Maak foto' of op een van de volumeknoppen. Vervolgens sleept u de hoeken zodat de scan op de pagina past en tikt u op 'Behoud scan'.
  4. U kunt extra scans toevoegen aan het document of op 'Bewaar' tikken wanneer u klaar bent. Uw scans worden weergegeven als pdf-bestand in het venster op uw Mac.

Een iPhone als webcam gebruiken

U kunt ook uw iPhone als webcam voor uw Mac gebruiken. Deze functie heeft andere systeemvereisten.

Continuïteitscamera: de iPhone gebruiken als webcam voor de Mac

Systeemvereisten voor de continuïteitscamera

Continuïteitscamera kan worden gebruikt om documenten te scannen en foto's te maken op uw Mac wanneer het wordt gebruikt op de volgende apparaten en besturingssystemen.

macOS Mojave of hoger

• MacBook-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd
  • MacBook Pro-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • MacBook Air-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • Mac mini-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • iMac-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • iMac Pro
  • Mac Pro-modellen die in 2013 of later zijn geïntroduceerd
  • Mac Studio

iOS 12 of hoger

• iPhone
  • iPad
  • iPod touch

Extra vereisten