Over verouderde media in iMovie voor macOS

Ter voorbereiding op toekomstige versies van macOS herkent iMovie verouderde media in iMovie-bibliotheken.

Als onderdeel van de aankomende overgang naar 64-bits technologie in macOS, ziet u mogelijk een melding in iMovie over verouderde mediabestanden die niet compatibel zijn met toekomstige versies van macOS, die na macOS Mojave worden vrijgegeven.

Deze mediabestanden zijn meestal gemaakt met structuren of codecs die afhankelijk zijn van QuickTime 7. Dit is een oudere versie van QuickTime die is opgenomen in macOS Mojave voor compatibiliteitsdoeleinden. Versies van macOS na macOS Mojave zullen echter niet langer het QuickTime 7-framework bevatten. Om deze bestanden in iMovie op versies van macOS na macOS Mojave te blijven gebruiken, zal een bijgewerkte versie van iMovie (beschikbaar in de eerste helft van 2019) een functie bevatten waarmee u oudere mediabestanden kunt herkennen en converteren.

Om ervoor te zorgen dat de media die u nu maakt, compatibel blijven met toekomstige versies van macOS, gebruikt u camera's en mediastructuren die worden ondersteund door iMovie.

Verouderde mediastructuren die worden beïnvloed door de overgang naar 64-bits technologie

Ondersteuning voor veel oudere structuren werd geboden door andere software van camerafabrikanten of door het installeren van applicaties die videobestanden konden genereren of bewerken. Deze ondersteuning kwam vaak in de vorm van plugins voor het Quicktime 7-framework, dat niet beschikbaar zal zijn in versies van macOS na macOS Mojave.

Voorbeelden van media die worden beïnvloed door de overgang naar 64-bits technologie omvatten videobestanden van vroege Flip Video-camera's die de 3ivx-codec gebruiken, vroege webvideo's gecodeerd met de Sorenson-codec en media geconverteerd van dvd naar de DivX-structuur.

Externe ontwikkelaars kunnen compatibiliteit met sommige structuren blijven bieden door ondersteuning rechtstreeks in hun apps te bouwen. Neem contact op met externe appontwikkelaars voor meer informatie over mediastructuren die worden ondersteund in hun apps.

Hier zijn enkele voorbeelden van mediastructuren die worden beïnvloed door deze overgang:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1/VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo Video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-verzameling van codecs (waaronder Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video/Video 3/YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Theora Video van Xiph.org
  • ZyGoVideo

Verouderde mediabestanden converteren in iMovie

Er is geen actie vereist totdat u voorbereidingen treft om de Mac na macOS Mojave bij te werken naar de volgende belangrijke versie van macOS.

In de eerste helft van 2019 bevat een iMovie-update een functie waarmee u media kunt herkennen en converteren die gebruikmaken van het QuickTime 7-framework.

Verouderde media converteren die niet in een iMovie-bibliotheek staan

Als u een oud mediabestand wilt converteren, opent u het met QuickTime Player (versie 10.0 en hoger) en bewaart u vervolgens een kopie met een nieuwe naam. Deze methode wordt niet ondersteund door versies van macOS na macOS Mojave.

U kunt ook Compressor gebruiken om een of meer mediabestanden om te zetten naar een structuur als H.264, HEVC of Apple ProRes. Deze structuren worden ondersteund in versies van macOS na macOS Mojave. H.264 en HEVC behouden de beeldkwaliteit met de kleinste bestandsgrootte. ProRes behoudt de beste beeldkwaliteit en biedt betere prestaties tijdens het bewerken in iMovie, maar er worden veel grotere bestanden gemaakt die meer opslagruimte innemen dan H.264- en HEVC-bestanden.

Structuren compatibel met versies van macOS na macOS Mojave

Deze video-, audio-, stilstaande beeld- en containerstructuren zijn niet afhankelijk van het QuickTime 7-framework en zijn compatibel met iMovie op versies van macOS na macOS Mojave:

Videostructuren

• Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (inclusief AVCCAM, AVCHD Lite en NXCAM)
  • DV (inclusief DVCAM, DVCPRO en DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (alleen OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • XAVC-S

Stilstaande beeldstructuren

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Audiostructuren

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Containerstructuren

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.