Over verouderde media in iMovie voor macOS

Rond iMovie-projecten af die verouderde media bevatten ter voorbereiding op toekomstige macOS-releases.

Verouderde mediabestanden zijn compatibel met macOS Mojave, maar dat zal bij toekomstige macOS-releases niet meer zo zijn. Verouderde media kunnen video's bevatten die zijn opgenomen met camera's zoals de Flip Video-camera, beelden die zijn gemaakt met GoPro-camera's in een CineForm-indeling, videobestanden in de DivX-indeling die zijn gemaakt met software, beelden die zijn gemaakt met andere oudere camera's of bestanden die zijn bewerkt met oudere software.

Wanneer de Mac op macOS Mojave draait, volgt u de stappen uit dit artikel om een reservekopie te maken van uw iMovie-bibliotheken, werkt u de projecten bij die verouderde media bevatten en rond u deze ook af.

U kunt met Ondersteunde camera's voor iMovie controleren of de media die u nu creëert ook compatibel is met toekomstige macOS-releases.

Een reservekopie maken van een iMovie-bibliotheek

Maak eerst een reservekopie van uw iMovie-bibliotheek voordat u projecten afrondt. U kunt de iMovie-bibliotheek bewaren op een externe harde schijf, bijvoorbeeld een usb-stick, een FireWire-schijf of een Thunderbolt-schijf die geformatteerd zijn als MacOS Uitgebreid (journaled).1 Bewaar iMovie-bibliotheken niet op externe schijven zoals SD-kaarten, usb-sticks, gedeelde schijven op een netwerk of een externe schijf of andere schijven die worden gebruikt voor reservekopieën met Time Machine.

1. Om ervoor te zorgen dat alle externe media in een bibliotheek staat, moet u de media in de bibliotheek consolideren.
  2. Klik op het Finder-symbool in het Dock en klik dan op 'Ga' > 'Thuismap' in de menubalk boven in het scherm.
  3. Open de map 'Films'. Sleep de bestanden met de namen iMovie-bibliotheek en iMovie Theater vervolgens naar de externe harde schijf.2

1 De APFS-indeling wordt aanbevolen voor volumes met macOS 10.13 of hoger.

2 In de meeste gevallen is er maar één bibliotheek, die zich bevindt in de map 'Films'. Het kan echter ook voorkomen dat er meerdere bibliotheken zijn en dat deze zich op een andere plek op de Mac bevinden. Zoek alle iMovie-bibliotheken en maak er reservekopieën van.

iMovie-projecten met verouderde media afronden

Nadat u een reservekopie hebt gemaakt van uw bibliotheek, rondt u de bewerking af van iMovie-projecten die verouderde media bevatten. Vervolgens exporteert u deze als QuickTime-films.

1. Kies 'Venster' > 'Ga naar projecten' of druk op 2.
  2. Selecteer het project dat u wilt exporteren, klik op de knop 'Deel' en kies vervolgens 'Bestand'.
  3. Klik op het venstermenu 'Resolutie' en kies daarna de hoogste resolutie-instelling.
  4. Klik op het venstermenu 'Kwaliteit' en kies vervolgens 'Hoog'.
  5. Klik op het venstermenu 'Compressie' en kies vervolgens 'Betere kwaliteit'.
  6. Let ook op de geschatte bestandsgrootte onder het miniatuur. U hebt op zijn minst die hoeveelheid aan vrije ruimte nodig op de externe schijf voor de reservekopie van de geëxporteerde QuickTime-film.
  7. Klik op 'Volgende'.
  8. Typ de naam van het project in het veld 'Bewaar als'. Ga daarna naar de locatie waar u het bestand wilt bewaren en klik vervolgens op 'Bewaar'.
  9. Kopieer de QuickTime-film naar de externe harde schijf om er een reservekopie van te maken.

Een geëxporteerd project bijwerken

Als u een project wilt bijwerken dat al als QuickTime-film is geëxporteerd, maakt u een nieuw project aan. Importeer de QuickTime-film vervolgens en voeg daarna nieuwe fragmenten toe aan het einde of het begin van het oude fragment. U kunt ook Cutaway-fragmenten toevoegen bovenop het geïmporteerde QuickTime-bestand in de tijdlijn om gedeeltes te vervangen of bij te werken met nieuwe fragmenten. Als u geheel nieuwe gedeeltes aan de geëxporteerde QuickTime-film wilt toevoegen, splitst u het fragment en zet u er nieuwe fragmenten tussen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.