Als Apple Pay op je Mac is uitgeschakeld omdat er beveiligingsinstellingen zijn gewijzigd

Volg deze stappen als je een bericht krijgt met de melding dat je kaart niet beschikbaar is voor gebruik met Apple Pay op je Mac, of dat je geen kaarten kunt toevoegen aan Wallet.

Apple Pay op je Mac wordt uitgeschakeld wanneer bepaalde beveiligingsinstellingen zijn gewijzigd, of wanneer op je Mac software van derden of malware wordt gedetecteerd die van invloed is op het veilig houden van je betaalgegevens.

Je laptop openklappen

Op een laptop kun je Apple Pay gebruiken als de computer opengeklapt is.

Als je een Mac-laptop met Apple silicon en een Magic Keyboard met Touch ID gebruikt, kun je Apple Pay ook gebruiken wanneer de laptop dichtgeklapt is.

De beveiligingsinstellingen controleren

Als je een Mac met de Apple T2 Security-chip gebruikt, moet je de opstartbeveiliging instellen op het hoogste niveau om Apple Pay te kunnen gebruiken. Als je het beveiligingsniveau voor Veilig opstarten hebt verlaagd, moet je dit in Opstartbeveiligingshulpprogramma verhogen naar 'Volledige beveiliging'.

Dit is niet van toepassing op Mac-computers met Apple silicon.

Controleren op de nieuwste software-updates

Voor de beste beveiliging installeer je de nieuwste software-updates van Apple en herstart je je Mac.

Als je de belangrijke beveiligingsupdates altijd onmiddellijk wilt ontvangen, moet je de instelling 'Installeer beveiligingsmaatregelen en systeembestanden' (of 'Installeer systeembestanden en beveiligingsupdates') ingeschakeld houden in de instellingen van 'Software-update'. Lees hoe je de instellingen voor 'Software-update' wijzigt.

Hulp nodig?

Als je nog steeds dezelfde waarschuwing krijgt van Apple Pay nadat je alle beschikbare software-updates hebt geïnstalleerd en de Mac hebt herstart, neem je contact op met Apple Support voor hulp.

Op het vasteland van China kun je Apple Pay op het internet in Safari alleen gebruiken op compatibele iPhone- en iPad-modellen.