Problemen met iSight oplossen

Probeer de stappen hieronder om problemen met uw iSight-camera te identificeren en op te lossen voordat u de camera voor service indient.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Belangrijk: volg deze instructies in volgorde. Test de camera tussen de stappen om te zien of het probleem is opgelost.

Ingebouwde iSight-camera

Deze stappen zijn voor iSight-camera's die in een computer, zoals de iMac G5 (iSight) of nieuwer, de MacBook en de MacBook Pro, zijn ingebouwd.

1. Controleer of het probleem beperkt is tot een bepaald programma
    Probeer een ander programma (iSight werkt met programma's zoals iChat, PhotoBooth en iMovie HD 6) om te zien of de iSight-camera in alle programma's hetzelfde gedrag vertoont. Als het probleem zich in slechts één programma voordoet, installeert u dat programma opnieuw.
  2. Controleer of het probleem beperkt is tot één gebruiker
    Test de iSight-camera met een andere gebruikersaccount. Als het probleem zich bij slechts één gebruiker voordoet, wordt het veroorzaakt door de gebruikersinstellingen.
  3. Ga na indien de computer de iSight herkent
    Zoek in Systeemprofiel (in de map Hulpprogramma's in Programma's). Kijk onder USB of de iSight-camera wordt gedetecteerd.
  4. Stel de SMC of PMU opnieuw in
    Stel de SMC of PMU van uw computer opnieuw in en kijk opnieuw in Systeemprofiel. (Instructies voor het opnieuw instellen van de SMC op de iMac G5 (iSight), Intel-gebaseerde iMacs. Instructies voor het opnieuw instellen van de PMU op de MacBook en MacBook Pro.)

Als uw ingebouwde iSight-camera ook na het volgen van deze stappen niet goed werkt, dient u mogelijk contact op te nemen met Apple of een Geautoriseerde Apple-serviceprovider om service aan te vragen.

Stand-alone iSight-camera's

De instructies in dit gedeelte zijn van toepassing als u een iSight-camera hebt die niet in een computer is ingebouwd, maar die via een FireWire-kabel op de computer is aangesloten.

1. Zorg ervoor dat de kabel goed is aangesloten
    Verkeerd aangesloten kabels zijn de meest voorkomende oorzaak van hardwareproblemen. Volg deze instructies om ervoor te zorgen dat de iSight-kabel goed is aangesloten.
    1. Zet de computer en de camera uit.
    2. Koppel de FireWire-kabel los van de computer en de camera.
    3. Wacht enkele seconden.
    4. Sluit de kabel tenslotte stevig, maar zonder te forceren, weer aan op de camera en de computer.
      Waarschuwing: FireWire-poorten zijn zo gevormd dat de FireWire-kabel slechts op één manier in de poort kan worden geplaatst. Let erop dat u de FireWire-kabel op de juiste manier aansluit op de FireWire-poort.
    5. Start uw computer opnieuw op.
    6. Als het groene lampje bovenop de iSight niet brandt, schakelt u de camera in door de lens voorzichtig te draaien.
    7. Start iChat AV.

Als de iSight-camera ook nu niet goed werkt, gaat u verder met de stappen hieronder.
  2. Controleer of een andere FireWire-poort wel werkt
    Sommige Macs hebben meer dan één FireWire-poort. Als uw computer beschikt over meerdere FireWire-poorten, koppelt u de iSight-camera los van de huidige poort en sluit deze aan op een andere. Start de computer opnieuw op en test de camera alvorens door te gaan met stap drie.
  3. Controleer of andere FireWire-apparaten werken
    Als u een ander FireWire-apparaat zoals een videocamera of een harde schijf hebt, sluit u het aan op de computer om te zien of het werkt. Als uw andere FireWire-apparaten werken, betekent dit dat de FireWire-poort van uw computer goed werkt. Als de FireWire-apparaten niet werken, is er mogelijk een probleem met uw computer. Neem voor assistentie contact op met een Geautoriseerde Apple-serviceprovider.
  4. Controleer of er compatibiliteitsproblemen zijn met een ander FireWire-apparaat
    Als er meer dan één FireWire-apparaat is aangesloten op uw computer, is er mogelijk een compatibiliteitsprobleem tussen twee apparaten. Koppel alle FireWire-apparaten, waaronder externe vaste schijven, een cd-/dvd-eenheid, andere camera's en FireWire-netwerkapparatuur zoals hubs en repeaters, los van de computer om dit uit te sluiten. Als de iSight-camera normaal werkt wanneer u andere FireWire-apparaten verwijdert, sluit u ze één voor één opnieuw aan om de oorzaak van het probleem vast te stellen.
  5. Controleer of de FireWire-kabel goed werkt
    Volg de onderstaande stappen om de FireWire-kabel te testen:
    1. Kies Over deze Mac in het menu Apple.
    2. Klik op Meer info. Systeemprofiel wordt geopend.
    3. Klik in het venster Systeemprofiel op de optie Apparaten en volumes.
    4. Klik indien nodig op het openvouwdriehoekje in het FireWire-informatiegebied.

In het FireWire-informatieveld hoort nu informatie over uw iSight-camera te verschijnen. Als u de iSight-camera in dit veld ziet verschijnen, is de kabel goed. Zodra u hebt vastgesteld dat de kabel die u gebruikt goed is, kunt u de iSight aansluiten op de computer. Als het groene lampje bovenop de camera niet binnen een seconde gaat branden, is er mogelijk een probleem met de camera. Vul een iSight-serviceverzoek in om uw camera te laten repareren.
    Belangrijk: dien uw iSight-camera niet in voor reparatie totdat u elke stap voor probleemoplossing hebt geprobeerd.

Als de bij de iSight-camera meegeleverde FireWire-kabel niet werkt, probeert u een andere FireWire-kabel waarvan u weet dat deze werkt. Als deze kabel werkt, is er een probleem met de FireWire-kabel van uw iSight. Als uw camera zich nog binnen de periode van de beperkte garantie bevindt, vult u een iSight-serviceverzoek in om een vervangende kabel te ontvangen.

6. Controleer of er een probleem is met uw camera
    Als u informatie over de iSight ziet in Systeemprofiel, maar de camera niet werkt, volgt u deze stappen:
    1. Open iChat AV.
    2. Kies Voorkeuren in het menu iChat.
    3. Klik op de knop Video.
    4. Draai de voorkant van de lens van de iSight om de iris barrier te openen. Het groene lampje van de camera gaat branden wanneer de iris barrier open is.

Het beeld van de iSight-camera moet op het scherm verschijnen. Als het scherm blauw of zwart is, is er mogelijk een probleem met de camera. Vul een iSight-serviceverzoek in om uw camera te laten repareren.