Als de ingebouwde camera niet werkt op je Mac

Lees hier wat je moet doen als de ingebouwde camera niet wordt geactiveerd of weergegeven in een app op de Mac

Software bijwerken

Zorg ervoor dat je software up-to-date is.

De schermtijdinstellingen controleren

Als macOS Catalina of nieuwer op je Mac is geïnstalleerd en je Schermtijd gebruikt, controleer je of de camera is ingeschakeld en of de apps die de camera gebruiken tijd beschikbaar hebben.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik vervolgens op 'Schermtijd'.

2. Klik op 'Materiaal en privacy' en klik vervolgens op 'Appbeperkingen' (of 'Apps').

3. Zorg ervoor dat het aankruisvak bij 'Camera' is ingeschakeld.

4. Klik op 'Applimieten'. Als je de camera wilt gebruiken met een app uit de lijst, zorg er dan voor dat de app is uitgeschakeld of niet is geselecteerd.

Apps toestemming verlenen

Als macOS Mojave of nieuwer op je Mac is geïnstalleerd, kies je welke apps de ingebouwde camera mogen gebruiken:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik vervolgens op 'Beveiliging en privacy'.

2. Klik op 'Privacy en beveiliging' (of 'Privacy') en klik vervolgens op 'Camera'.

3. Schakel de apps in waarin je de camera wilt gebruiken. Mogelijk word je gevraagd een app te sluiten en opnieuw te openen voordat deze gebruik kan maken van de camera.

De Mac herstarten of de SMC opnieuw instellen

Als je een Mac hebt met Apple silicon, herstart je de computer. Als je een Intel-Mac hebt, stel je de SMC opnieuw in.

Het indicatielampje van de camera controleren

Als het indicatielampje naast de camera groen knippert op je Mac-notebook, neem je contact op met Apple.

Meer informatie

Als je de ingebouwde camera van je Mac nog steeds niet kunt gebruiken, neem je contact op met Apple.

Als je geen verbinding kunt maken met FaceTime, lees je hier wat je moet doen als FaceTime niet werkt op je Mac.