Over het activeringsslot van uw Mac

'Zoek mijn' bevat het activeringsslot: een functie die is ontworpen om te voorkomen dat iemand anders gebruikmaakt van uw Mac als deze ooit zoekraakt of gestolen wordt. Het activeringsslot wordt automatisch ingeschakeld wanneer u op bepaalde apparaten 'Zoek mijn Mac' inschakelt.

Dankzij het activeringsslot blijft uw Mac veilig als deze ooit zoekraakt, gestolen wordt of op de verkeerde plek terecht komt en is er meer kans dat u de Mac kunt herstellen. Het activeringsslot kan het opnieuw activeren van uw apparaat zonder uw toestemming blijven verhinderen, zelfs als u uw apparaat op afstand wist. U hoeft alleen maar 'Zoek mijn Mac' ingeschakeld te houden en uw Apple ID en wachtwoord te onthouden.

Wat u nodig hebt

Zo werkt het

Wanneer u 'Zoek mijn Mac' inschakelt, moet het wachtwoord van uw Apple ID of de toegangscode van het apparaat worden ingevoerd voordat 'Zoek mijn' kan worden uitgeschakeld of de Mac kan worden gewist of opnieuw kan worden geactiveerd en gebruikt.

Het activeringsslot wordt automatisch ingeschakeld als u 'Zoek mijn' configureert op apparaten die aan de systeemvereisten voldoen.

Als uw Mac zoekraakt

Als u ooit uw apparaat bent verloren of denkt dat het is gestolen, kunt u inloggen bij iCloud.com of de app Zoek mijn gebruiken om de locatie van uw apparaat op een kaart te bepalen, een geluid af te spelen of om de Mac te vergrendelen of te wissen. Het activeringsslot werkt op de achtergrond om het moeilijker te maken voor iemand om uw zoekgeraakte apparaat te gebruiken of te verkopen, maar u kunt uw apparaat nog steeds op afstand vergrendelen met 'Zoek mijn' om het te beveiligen met een unieke toegangscode en op het scherm een bericht weer te geven voor als iemand het apparaat vindt.

Lees hier hoe u controleert of het activeringsslot is ingeschakeld

1. Kies het Apple-menu () > 'Over deze Mac'.
  2. Klik op 'Systeemoverzicht'.
  3. Klik op 'Status van activeringsslot' onder 'Hardware'.

Het activeringsslot uitschakelen voordat u uw Mac inlevert voor service, verkoopt of weggeeft

Voordat u uw Mac inlevert voor service, verkoopt of weggeeft, moet u het activeringsslot uitschakelen. Als u toegang hebt tot het apparaat, schakel dan 'Zoek mijn Mac' uit om het activeringsslot uit te schakelen en log dan uit bij iCloud.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'.
  3. Schakel 'Zoek mijn Mac' uit.
  4. Klik op de knop 'Log uit'.

Als u geen toegang hebt tot uw Mac en u het activeringsslot moet uitschakelen, volgt u deze stappen.

1. Ga naar iCloud.com en log in met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Zoek iPhone'.
  3. Selecteer 'Alle apparaten' en klik op uw Mac.
  4. Klik op 'Mac wissen'. Selecteer 'Volgende' totdat het apparaat wordt gewist.
  5. Klik op   naast uw Mac.

Lees wat u moet doen als er bij het opstarten van uw Mac een bericht wordt weergegeven dat u uw Mac moet activeren

Als u een Mac hebt gekocht bij een andere partij dan Apple of bij een geautoriseerde Apple reseller en u bij het opstarten een bericht ziet dat u uw Mac moet activeren, is het apparaat nog steeds gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar. U moet de vorige eigenaar dan vragen om het apparaat uit zijn of haar account te verwijderen