Het activeringsslot op uw Mac

Het activeringsslot zorgt ervoor dat niemand uw Mac kan gebruiken als deze wordt gestolen of zoekraakt.

Dankzij het activeringsslot blijft uw Mac veilig, zelfs als deze zoekraakt of wordt gestolen en maakt u meer kans om de Mac terug te krijgen. Als het activeringsslot is ingeschakeld, is uw Apple ID-wachtwoord of de toegangscode voor het apparaat vereist om Zoek mijn uit te schakelen, uw Mac te wissen of deze opnieuw te activeren en gebruiken. Zelfs als u uw Mac op afstand wist, kan het activeringsslot ervoor blijven zorgen dat niemand anders de Mac opnieuw activeert zonder uw toestemming. U hoeft alleen maar Zoek mijn ingeschakeld te houden en uw Apple ID en wachtwoord te onthouden.

Het activeringsslot inschakelen

Als uw Mac voldoet aan de systeemvereisten voor het activeringsslot, hoeft u alleen maar Zoek mijn in te schakelen om het te activeren:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Apple ID'.
  2. Selecteer 'iCloud' in de navigatiekolom en selecteer rechts 'Zoek mijn Mac'.

Het activeringsslot blijft ingeschakeld zolang als Zoek mijn ingeschakeld blijft. Meer informatie over Zoek mijn.

Het activeringsslot uitschakelen

Om het activeringsslot uit te schakelen, moet u Zoek mijn uitschakelen:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Apple ID'.
  2. Selecteer 'iCloud' in de navigatiekolom en schakel de optie 'Zoek mijn Mac' aan de rechterkant uit.
    Zoek mijn wordt ook uitgeschakeld als u uitlogt bij iCloud, wanneer u de Mac bijvoorbeeld wilt verkopen, weggeven of inruilen.

Als u de Mac niet bij de hand hebt, kunt u een webbrowser op een ander apparaat gebruiken om het activeringsslot te verwijderen.

Als de door een vorige eigenaar gebruikte Mac een venster van het activeringsslot weergeeft waarin wordt gevraagd om de Apple ID van iemand anders, moet de vorige eigenaar wellicht het activeringsslot voor u verwijderen.

Systeemvereisten voor het activeringsslot