Delen op Facebook vanuit iMovie voor macOS, Final Cut Pro X of Compressor

Deel een film als videobestand naar uw Mac of een ander lokaal opslagapparaat en upload dit videobestand vervolgens naar Facebook.

De manier waarop materiaal op Facebook wordt gedeeld, is gewijzigd. Daardoor is het niet meer mogelijk om videomateriaal rechtstreeks vanuit iMovie voor macOS, Final Cut Pro X of Compressor te delen op Facebook. Volg de stappen in dit artikel die horen bij de versie van de app die u gebruikt:

Kies '[appnaam]' > Over '[appnaam]' om de versie van uw app te achterhalen. Kies bijvoorbeeld 'iMovie' > 'Over iMovie'.

Delen naar Facebook vanuit iMovie voor macOS 10.1.10, Final Cut Pro 10.4.4 of Compressor 4.4.2 of hoger

Gebruik in iMovie 10.1.10, Final Cut Pro 10.4.4 en Compressor 4.4.2 of hoger het doel 'Voorbereiden voor Facebook' of 'Prepare for Facebook' om een film, project of fragment als een video te bewaren die klaar is om op Facebook te worden gepost. Upload de video vervolgens vanuit een browser naar Facebook.

Een iMovie voor macOS-project delen

Als u iMovie 10.1.10 voor macOS of hoger gebruikt, volgt u deze stappen om een project op Facebook te delen.

1. Klik in de knoppenbalk op 'Projecten' en selecteer een film.
  2. Klik in de knoppenbalk op de deelknop  en kies 'Voor Facebook'.
  3. Er wordt nu een dialoogvenster weergegeven waarin u kenmerken, zoals de titel en beschrijving, kunt opgeven.
    • U geeft de titel van de gedeelde film op door bovenin op de naam te klikken en vervolgens een nieuwe naam te typen.
    • Om de beschrijving van de gedeelde film op te geven, klikt u in het veld 'Beschrijving' en typt u vervolgens een nieuwe tekst.
    • Als u trefwoorden wilt opgeven voor de gedeelde film, klikt u in het veld 'Tags' en typt u uw trefwoorden, gescheiden door komma's.
    • U kunt de resolutie van de gedeelde film wijzigen door op het venstermenu 'Resolutie' te klikken en een optie te kiezen.
  4. Klik op 'Volgende' en bewaar het bestand op uw Mac of op een ander lokaal opslagapparaat.
  5. In Safari of een andere webbrowser logt u in bij uw Facebook-account en vervolgens uploadt u het videobestand.

Een Final Cut Pro-project of -fragment delen

Als u Final Cut Pro 10.4.4 of hoger gebruikt, volgt u deze stappen om een project of fragment op Facebook te delen.

1. Selecteer het fragment of project in de kiezer van Final Cut Pro, klik op de deelknop  en kies 'Prepare for Facebook' (Voor Facebook voorbereiden).  Of kies 'File' (Archief) > 'Share' (Deel) > 'Prepare for Facebook' (Voor Facebook voorbereiden).
  2. Klik op 'Info' in het venster voor delen om kenmerken, zoals de naam van het fragment of de beschrijving, te wijzigen.
  3. Klik op 'Next' (Volgende) en bewaar het bestand op uw Mac of op een ander lokaal opslagapparaat.
  4. In Safari of een andere webbrowser logt u in bij uw Facebook-account en vervolgens uploadt u het videobestand.

Een fragment of project delen met Compressor

Als u Compressor 4.4.2 of hoger gebruikt, volgt u deze stappen om een videobestand op Facebook te delen.

1. Klik in Compressor op 'Add File' (Voeg bestand toe) in het batchgebied, selecteer het bronbestand dat u wilt delen en klik op 'Add' (Voeg toe).
  2. Selecteer 'Prepare for Facebook' (Voor Facebook voorbereiden) in het instellingenvenster dat wordt geopend, kies een locatie voor het getranscodeerde bestand en klik op 'OK'.
  3. Als het bronbestand zich al in het batchgebied bevindt, kunt u 'Prepare for Facebook' (Voor Facebook voorbereiden) uit het gedeelte 'Built-In' (Ingebouwd) van het paneel 'Settings' (Instellingen) naar het bronbestand in het batchgebied slepen.
  4. Klik op 'Start Batch' (Start batch).
  5. In Safari of een andere webbrowser logt u in bij uw Facebook-account en vervolgens uploadt u het videobestand.

Delen naar Facebook vanuit iMovie voor macOS 10.1.9, Final Cut Pro 10.4.3 of Motion 5.4.1 of lager

Volg de onderstaande stappen om te delen op Facebook vanuit iMovie voor macOS 10.1.9, Final Cut Pro 10.4.3 of Motion 5.4.1 of lager.

Een iMovie voor macOS-project delen

Als u iMovie voor macOS 10.1.9 of lager gebruikt, volgt u deze stappen om een project op Facebook te delen.

1. Klik in de knoppenbalk op 'Projecten' en selecteer een project.
  2. Klik in de knoppenbalk op de deelknop  en kies vervolgens 'Bestand'.
  3. Klik in het venster voor delen op het venstermenu 'Kwaliteit' en kies 'Laag', 'Normaal' of 'Hoog'.
  4. Stel de overige opties in, klik op 'Volgende' en bewaar het bestand op uw Mac of op een ander lokaal opslagapparaat.
  5. In Safari of een andere webbrowser logt u in bij uw Facebook-account en vervolgens uploadt u het videobestand.

Een Final Cut Pro-project delen

Als u Final Cut Pro 10.4.3 of lager gebruikt, volgt u deze stappen om een project op Facebook te delen.

1. Selecteer het project in de kiezer van Final Cut Pro, klik op de deelknop  en kies 'Master File' (Hoofdbestand).
  2. Klik in het venster voor delen op 'Settings' (Instellingen).
  3. Klik op het venstermenu 'Format' (Structuur) en kies 'Web Hosting' (Webhosting).
  4. Klik op het venstermenu 'When done' (Na afloop) en kies 'Do Nothing' (Doe niets).
  5. Stel de overige opties in, klik op 'Next' (Volgende) en bewaar het bestand op uw Mac of op een ander lokaal opslagapparaat.
  6. In Safari of een andere webbrowser logt u in bij uw Facebook-account en vervolgens uploadt u het videobestand.

Een Motion-project delen

Als u Motion 5.4.1 of lager gebruikt, volgt u deze stappen om een project op Facebook te delen.

1. Open het Motion-project, klik op de deelknop  en kies 'Export Movie' (Exporteer film).
  2. Klik op het venstermenu 'Export' en kies 'H.264'.
  3. Stel de overige opties in, klik op 'Next' (Volgende) en bewaar het bestand op uw Mac of op een ander lokaal opslagapparaat.
  4. In Safari of een andere webbrowser logt u in bij uw Facebook-account en vervolgens uploadt u het videobestand.

Een project delen vanuit Compressor

Als u Compressor 4.4.1 of lager gebruikt, volgt u deze stappen om een project op Facebook te delen.

1. Klik in Compressor op 'Add File' (Voeg bestand toe), selecteer het videobronbestand dat u wilt delen en klik op 'Add' (Voeg toe).
  2. Klik zo nodig op het driehoekje naast 'Built-In' (Ingebouwd) en kies 'Publish to Facebook' (Publiceer op Facebook).
  3. Kies een locatie voor het getranscodeerde bestand in het venstermenu 'Location' (Locatie) en klik op 'OK'.
  4. Selecteer het bronbestand in het batchgebied.
  5. Kies 'Window' (Venster) > 'Show Inspector' (Toon infovenster).
  6. Kies 'Do Nothing' (Doe niets) in het venstermenu 'When done' (Na afloop) in het gebied 'Action' (Actie) van het infovenster.
  7. Klik op 'Start Batch' (Start batch).
  8. In Safari of een andere webbrowser logt u in bij uw Facebook-account en vervolgens uploadt u het videobestand.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.