Studentenkaarten in Wallet op je iPhone of Apple Watch gebruiken

Voeg je studentenkaart toe aan Wallet en gebruik je iPhone of Apple Watch voor toegang tot plaatsen zoals je studentenhuis, de bibliotheek en campusevenementen. Of betaal voor de was, snacks en eten rond de campus.

Wat je nodig hebt om je studentenkaart te gebruiken in Wallet

Neem contact op met de studentenkaartenadministratie om te zien of je je studentenkaart in Wallet kunt gebruiken.

Dit heb je nodig om je studentenkaart te gebruiken in Wallet:

• Een iPhone 6s, iPhone 6s Plus of iPhone SE of nieuwer*
  • Een Apple Watch Series 1 of nieuwer
  • Een Apple ID waarmee je bent ingelogd bij iCloud
  • De nieuwste versie van de app voor het beheer van studentenaccounts van je school uit de App Store
  • De oplossing die wordt gebruikt door de studentenkaartenadministratie om je identiteit te bevestigen en beveiligde wachtwoorden te genereren
  • De nieuwste versie van iOS en watchOS

Je kunt je studentenkaart gebruik op maximaal twee apparaten die zijn ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID.

*Sommige scholen hebben mogelijk andere vereisten. Neem contact op met de studentenkaartenadministratie van je school voor meer informatie.

Een studentenkaart toevoegen aan Wallet

Als je de app voor het beheer van studentenaccounts van jouw school hebt gedownload naar je iPhone en toegang hebt tot de oplossing van de studentenkaartenadministratie van je school voor de verificatie van je identiteit en het genereren van beveiligde wachtwoorden:

1. Log in bij de app voor studentenaccountbeheer van je school met je school-ID en wachtwoord.
  2. Tik op 'Zet in Apple Wallet'.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Je iPhone of Apple Watch gebruiken waar je je studentenkaart gebruikt

Je kunt je studentenkaart gebruiken op je iPhone of Apple Watch, waar je de eigenlijke studentenkaart ook gebruikt. Je krijgt toegang tot je studentenhuis of bibliotheek, je kunt rijden met de campusbus, eten kopen in de campuscafés en betalen voor boeken en goederen in de winkels op de campus.

Kassiers zullen je betaalmethode mogelijk moeten selecteren voordat je betaalt met je studentenkaart in Wallet.

Met Expressmodus ingeschakeld

De Expressmodus** is standaard ingeschakeld wanneer je je studentenkaart toevoegt.

Houd de bovenkant van je iPhone of het display van je Apple Watch op een paar centimeter van het midden van de kaartlezer tot je een trilling voelt. Je ziet 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

De iPhone of Apple Watch moet ingeschakeld zijn, maar hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk. Je hoeft niet in te loggen met Face ID, Touch ID of een toegangscode. Je hoeft het apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen en je hoeft ook geen app te openen.

Op je compatibele iPhone met de nieuwste versie van iOS zijn Express-kaarten in de spaarstand mogelijk nog tot vijf uur lang beschikbaar (afhankelijk van het model) als de iPhone moet worden opgeladen. Je kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als je iPhone moet worden opgeladen. Als je dit vaak doet, kan de energiereserve voor Express-kaarten sterk afnemen of zelfs helemaal opraken. Als je ervoor kiest om je iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

De Expressmodus** is niet beschikbaar op de iPhone 6 of iPhone 6 Plus.

**Bij sommige scholen moet je mogelijk alsnog inloggen met Face ID, Touch ID of je toegangscode, zelfs als de Expressmodus is ingeschakeld.

Met Expressmodus uitgeschakeld

Gebruik Face ID, Touch ID of je toegangscode op de iPhone om te verifiëren. Houd dan de bovenkant van de iPhone op een paar centimeter van de lezer voor contactloos betalen totdat Gereed en een vinkje op het beeldscherm verschijnen.

Op een Apple Watch dubbelklik je op de zijknop om de kaarten te zien en veeg je om je studentenkaart te selecteren. Houd dan het beeldscherm omhoog voor de kaartlezer.

Wanneer je je studentenkaart toevoegt aan Wallet, wordt de Expressmodus standaard ingeschakeld. Als je de Expressmodus niet wilt gebruiken, kun je deze uitschakelen. Open Wallet, tik op je studentenkaart, tik op de knop 'Meer'  en vervolgens op de aan/uit-schakelaar voor de Expressmodus.

Geld toevoegen

Je kunt geld op je studentenkaart zetten met Apple Pay of een creditcard of betaalkaart die je hebt ingesteld in de app voor het beheren van studentenaccounts van je school. Of voeg geld toe via de zelfbedieningsmachines op je school.

Je rekeningsaldi bekijken

Zo bekijk je de rekeningsaldi van je studentenkaart op je iPhone:

1. Open de Wallet-app.
  2. Kies je kaart. Je ziet maximaal drie rekeningsaldi op de voorkant van je studentenkaart.
  3. Als je meer saldi wilt zien, tik je op de knop 'Meer' .

Als je je kaart hebt toegevoegd aan je Apple Watch, kun je de rekeningsaldi zien in de Apple Watch-app op je iPhone of in 'Wallet en Apple Pay' op je Apple Watch.

Je studentenkaart verwijderen van je apparaat

Je kunt je studentenkaart op meerdere manieren verwijderen uit Wallet op je iPhone of Apple Watch.

Open de Wallet-app op de iPhone, tik op je studentenkaart, tik op de knop 'Meer'  en vervolgens op 'Verwijder kaart'. Of open Instellingen, tik op 'Wallet en Apple Pay', tik op je studentenkaart en tik op 'Verwijder kaart'.

Open Wallet op je Apple Watch, tik op je studentenkaart en houd deze vast. Wanneer het symbool 'Verwijder' verschijnt, tik je op 'Verwijder kaart'.

Tik in de Apple Watch-app op je iPhone op 'Wallet en Apple Pay', tik op je studentenkaart en tik op 'Verwijder kaart'.

Als je apparaat is zoekgeraakt of gestolen

Om de mogelijkheid om te betalen vanaf je apparaat met je studentenkaart, op te schorten of permanent te verwijderen, ga je naar je Apple ID-accountpagina of gebruik je Zoek mijn iPhone. Je kunt ook contact opnemen met de studentenkaartenadministratie van je school. Tik op de knop 'Meer' symbool 'Meer' op je studentenkaart in Wallet en tik op 'Bel'. Je kunt de studentenkaart ook verwijderen vanuit de app voor studentenaccountbeheer van je school.

De contactopties voor je school kunnen verschillen van wat hier wordt weergegeven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.