Gebruik valdetectie met Apple Watch Series 4

Als Apple Watch Series 4 een harde val detecteert, kan het apparaat u verbinden met hulpdiensten, indien nodig.

Zo werkt het

Als Apple Watch Series 4 een harde val detecteert wanneer u de Watch draagt, tikt het apparaat u op de pols, laat een alarm klinken en geeft een waarschuwing weer. U kunt ervoor kiezen om contact op te nemen met de hulpdiensten of om de melding te sluiten door op de Digital Crown te drukken, te tikken op 'Sluit' in de linkerbovenhoek of op 'Ik ben OK' te tikken.

Bericht:

Als de Apple Watch detecteert dat u zich beweegt, zal het apparaat wachten tot u op de waarschuwing reageert en zal het niet automatisch de hulpdiensten bellen. Als uw Watch detecteert dat u ongeveer een minuut lang niet hebt bewogen, wordt de oproep automatisch geplaatst. Wanneer de oproep is beëindigd, stuurt uw Watch een bericht naar uw SOS-noodcontacten met uw locatie, om hen te laten weten dat Apple Watch een harde val heeft gedetecteerd en de hulpdiensten heeft gebeld. Uw Watch vindt uw SOS-contactpersonen via uw Medische ID.

Sommige landen en regio's hebben meerdere alarmnummers. Apple Watch zal in deze landen het nummer voor een ambulance bellen.

Een oproep plaatsen

Om de hulpdiensten te bellen, schuift u de schuifbalk 'SOS-noodmelding' in de waarschuwing.

Een oproep beëindigen

Als u de hulpdiensten belt, kunt u de oproep beëindigen wanneer het gesprek is afgelopen of als u geen spoedhulp meer nodig hebt:

1. Tik op de knop 'Stop gesprek'.
  2. Tik op 'Ja' op het scherm 'Stop gesprek'.

Wat er gebeurt als de Apple Watch detecteert dat u ongeveer een minuut lang geen beweging hebt gemaakt

Als de Apple Watch detecteert dat u ongeveer een minuut lang geen beweging hebt gemaakt, begint de aftelperiode van 30 seconden, terwijl u op uw pols wordt getikt en er een alarmsignaal klinkt. Het alarmsignaal klinkt steeds harder, zodat u of iemand in de omgeving het alarm kan horen. Als u de hulpdiensten niet wilt bellen, tikt u op 'Annuleer'. Als het aftellen is beëindigd, neemt de Apple Watch automatisch contact op met de hulpdiensten.

Wanneer het gesprek verbinding maakt, speelt uw Apple Watch een audiobericht af dat de hulpdiensten informeert dat uw Apple Watch een harde val heeft gedetecteerd. Vervolgens wordt uw huidige locatie doorgegeven als breedte- en lengtecoördinaten. De eerste keer dat het bericht wordt afgespeeld, staat het geluid op zijn hardst. Het volume wordt daarna verlaagd, zodat u, of iemand in de buurt, met de eerstehulpverleners kan spreken. Het bericht blijft afspelen tot u tikt op 'Stop opgenomen bericht' of tot het gesprek wordt beëindigd.

Draagdetectie moet zijn ingeschakeld om uw Watch de hulpdiensten automatisch te laten bellen: open de Instellingen-app op uw Apple Watch, tik op 'Toegangscode' en controleer of Draagdetectie is ingeschakeld.

Wanneer vallen worden vastgelegd

Vallen worden automatisch vastgelegd in de Gezondheid-app, tenzij u antwoordt dat u niet bent gevallen wanneer uw Apple Watch u hierom vraagt. U kunt uw valgeschiedenis bekijken door de Gezondheid-app te openen op uw iPhone, op het tabblad 'Gezondheidsgegevens' te tikken en vervolgens op 'Resultaten' te tikken.

Opties voor SOS-noodmelding op de iPhone.

Valdetectie in- of uitschakelen

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'SOS-noodmelding'.
  3. Schakel valdetectie in of uit.

Als u uw leeftijd hebt ingevoerd bij het instellen van uw Apple Watch of in de Gezondheid-app en u 65 jaar of ouder bent, zal deze functie automatisch ingeschakeld worden.

Apple Watch kan niet alle vallen detecteren. Hoe actiever u bent, hoe groter de kans dat u valdetectie activeert vanwege activiteit met hoge impact, die op een val kan lijken.

Het Medische ID van Derek Parker in de Gezondheid-app.

Stel uw Medische ID in en voeg SOS-contactpersonen toe

1. Open de Gezondheid-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Medische ID'.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Vul uw geboortedatum en andere gezondheidsgegevens in.
  4. Om een SOS-contactpersoon toe te voegen, tikt u het groene plussymbool onder 'SOS-contactpersonen'. Tik op een contact en geef vervolgens uw relatie tot die persoon aan.
  5. Om een SOS-contactpersoon te verwijderen, tikt u het symbool 'Verwijder' naast de contactpersoon en tikt u vervolgens op 'Wis'.
  6. Om uw Medische ID vanaf het vergrendelde scherm beschikbaar te maken, schakelt u 'Toon bij vergrendeling' in. In noodsituaties wordt dan informatie gegeven aan mensen die te hulp schieten.
  7. Tik op 'Gereed'.

U kunt de hulpdiensten niet instellen als een SOS-contactpersoon.