Meldingen ontvangen voor uw HomeKit-accessoires

U kunt de status van uw HomeKit-accessoires controleren en meldingen ontvangen wanneer ze iets detecteren. Dat kan zelfs wanneer u niet thuis bent. Via de Woning-app blijft u op de hoogte van alle activiteit in uw woning.

Aan de slag

De status van uw woning controleren

De status van uw HomeKit-accessoires kunt u controleren via het tabblad 'Woning' van de Woning-app op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

U kunt ook bepalen welke accessoires worden opgenomen in de status van het tabblad 'Woning'. Dit doet u als volgt:

1. Open de Woning-app.
  2. Op een iPhone, iPad of iPod touch houdt u een accessoire ingedrukt. Op een Mac klikt u dubbel op een accessoire.
  3. Scrol omlaag en selecteer 'Status en berichtgeving'.
  4. Schakel 'Zet in woningstatus' in of uit.

Meldingen inschakelen voor uw accessoires

U kunt meldingen configureren voor bepaalde HomeKit-accessoires*, zoals sloten en sensoren, om u te waarschuwen wanneer een accessoire iets detecteert. Als er bijvoorbeeld een sensor op een deur zit, kunt u een melding krijgen als deze wordt geopend.

Als u op meerdere apparaten meldingen wilt ontvangen van uw HomeKit-accessoires, moet u meldingen inschakelen op elk apparaat. Dit doet u als volgt:

1. Open de Woning-app en selecteer 'Woning'  linksboven. Als u meerdere woningen hebt, kiest u een woning en selecteert u daarna 'Woninginstellingen'.
  2. Kies onder 'Meldingen' een type accessoire, zoals 'Sensors'.
  3. Selecteer een accessoire en schakel 'Sta meldingen toe' in.

Meer informatie over meldingen op uw iPhone, iPad en iPod touch.

* Niet alle HomeKit-accessoires bieden ondersteuning voor meldingen.

Meldingen op een bepaald tijdstip ontvangen of wanneer iemand arriveert of vertrekt

U kunt de meldingen van uw HomeKit-accessoires aanpassen, zodat er op bepaalde tijdstippen en op basis van wie er in uw woning is, een melding verschijnt.

1. Open de Woning-app.
  2. Op een iPhone, iPad of iPod touch houdt u een accessoire ingedrukt. Op een Mac klikt u dubbel op een accessoire.
  3. Scrol omlaag en selecteer 'Status en berichtgeving'. Schakel 'Sta meldingen toe' in en kies vervolgens uit deze opties:
    • 'Tijd:' stel een tijd in waarop u waarschuwingen wilt ontvangen van uw accessoire.
    • 'Personen': ontvang waarschuwingen wanneer u of iemand anders het huis in of uit gaat. Als u deze optie kiest, moet u een woninghub configureren en ervoor zorgen dat iedereen die uw woning kan bedienen 'Deel mijn locatie' ingeschakeld heeft en een primair iOS- of iPadOS-apparaat geselecteerd heeft in 'Instellingen' > '[naam]' > 'Zoek mijn' > 'Deel mijn locatie'.
  4. Tik of klik op 'Vorige' 'Vorige' linksboven en daarna op 'Gereed'.

Om meldingen voor uw HomeKit-accessoires te ontvangen als u niet thuis bent, moet u een woninghub configureren.

Als u op meerdere apparaten meldingen wilt ontvangen in de Woning-app, moet u meldingen configureren op elk apparaat.