Audioboeken beluisteren met Apple Books

Ontdek hoe u audioboeken kunt kopen en downloaden en hoe u het afspelen van de audio kunt beheren.

Een Mac met uitgelichte audioboeken in de Audiobook Store en een iPhone met de secties van de Audiobook Store, inclusief nieuwe en trending audioboeken.

Audioboeken zoeken en kopen

In de Audiobook Store kunt u audioboeken kopen en naar voorproefjes luisteren.

U kunt mogelijk geen audioboeken kopen in uw land of regio. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Audioboeken op uw iPhone, iPad of iPod touch zoeken en kopen

Om door audioboeken te bladeren, opent u de Apple Books-app en tikt u op het tabblad 'Audioboeken' onderaan het scherm. Ontdek nieuwe en uitgelichte audioboeken of tik op  de bladersecties bovenaan het scherm om alle genres en secties in de Book Store te bekijken. Tik op 'Geweldige vertellers' om te zoeken naar uw favoriete vertellers, bekende vertellers of een dramatisering met een volledige cast. U kunt ook onderaan het scherm tikken op het tabblad 'Zoek' om specifieke audioboeken te vinden.

Als u een audioboek vindt dat u interessant lijkt, kunt u naar een voorproefje luisteren. Tik op een audioboek en tik vervolgens op  'PREVIEW'. Om een audioboek te kopen, tikt u op de prijs.

Als u een audioboek hebt gekocht, maar het in de Book Store niet lijkt alsof u het hebt gekocht, kunt u het audioboek zoeken en opnieuw downloaden in uw eerdere aankopen.

Audioboeken op een Mac zoeken en kopen

Open de Apple Books-app en klik bovenaan het scherm op Audiobook Store. Om naar een audioboek te zoeken, klikt u op 'Uitgelicht', 'Hitlijsten', 'Categorieën' of 'Topauteurs'. Om naar een specifiek audioboek te zoeken, gebruikt u de zoekbalk bovenaan het scherm.

Om een voorproefje van een audioboek te beluisteren, klikt u dubbel op het boek om de informatiepagina te openen en klikt u vervolgens op 'Preview' onder de prijs van het boek. Om een audioboek te kopen, klikt u op de prijs.

Audioboeken beluisteren

Om een audioboek te beluisteren, moet u het eerst naar uw apparaat downloaden. Dit doet u als volgt:

Audioboeken naar uw iPhone, iPad of iPod touch downloaden

1. In de Boeken-app tikt u op 'Lees ik nu' en tikt u vervolgens op uw profielsymbool.
  2. Onder 'Mijn aankopen' tikt u op 'Audioboeken' en vervolgens op 'Alle audioboeken'.
  3. Zoek het audioboek dat u wilt downloaden en tik vervolgens op de downloadknop .

Audioboeken naar uw Mac downloaden

1. Open de Boeken-app.
  2. Klik bovenaan het venster op 'Audiobook Store'.
  3. Klik onder 'Direct naar' op 'Aankopen'.
  4. Zoek het gewenste audioboek en klik vervolgens op de downloadknop  in de hoek bovenaan.

Audioboeken op uw Apple Watch beluisteren

Gebruik de Audioboeken-app op uw Watch om uw audioboeken te streamen of audioboeken af te spelen die u vanaf uw iPhone synchroniseert. Meer informatie.

Het afspelen van audio beheren

Op uw iPhone, iPad of iPod touch worden de regelaars voor het afspelen weergegeven wanneer u een audioboek afspeelt. Op uw Mac vindt u de regelaars voor het afspelen onderaan de navigatiekolom.

Een iPhone waarop een audioboek van John Grisham wordt afgespeeld. De regelaars voor het afspelen bevinden zich onder de afbeelding van de kaft van het boek.

Vooruit- of terugspoelen

Tik of klik op de knop 'Spoel 15 seconden vooruit'  of de knop 'Spoel 15 seconden terug' .

Van spoor veranderen

Om van spoor te veranderen, tikt of klikt u op de knop 'Inhoudsopgave'  en selecteert u vervolgens het gewenste spoor.

De afspeelsnelheid aanpassen

Om het audioboek sneller of langzamer te laten afspelen op uw iPhone, iPad of iPod touch, tikt u op de knop 'Afspeelsnelheid' . Op uw Mac klikt u op 'Regelaars' > 'Afspeelsnelheid'.

Een timer voor de sluimerstand instellen

Als u het audioboek na een bepaalde tijd wilt stoppen, stelt u een timer voor de sluimerstand in. Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op de sluimerknop . Op uw Mac klikt u op 'Regelaars' > 'Timer sluimerstand' onderaan het scherm.

Via een luidspreker afspelen

Op uw iPhone, iPad of iPod touch tikt u op de knop 'AirPlay'  om een audioboek via een andere luidspreker af te spelen. Meer informatie over audio afspelen via AirPlay.

Digitale boekjes vinden

Sommige audioboeken worden verkocht met aanvullende pdf-bestanden die ook 'digitale boekjes' worden genoemd. Digitale boekjes vinden:

• Op uw iOS- of iPadOS-apparaat opent u de Boeken-app, tikt u op 'Bibliotheek', 'Verzamelingen' en vervolgens op 'Pdf's'.
  • Op uw Mac opent u de Boeken-app en klikt u vervolgens op 'Pdf's'.

Nieuwe manieren van luisteren ontdekken