De overstap maken van 'Terug naar mijn Mac'

Lees hier hoe u de overstap maakt naar iCloud Drive, schermdeling en Apple Remote Desktop.

*Vanaf 1 juli 2019 is 'Terug naar mijn Mac' niet meer beschikbaar. U kunt de volgende alternatieven gebruiken voor toegang tot bestanden, schermdeling en toegang via Apple Remote Desktop.

Toegang tot bestanden op al uw apparaten via iCloud Drive

Wanneer u iCloud Drive inschakelt, worden uw bestanden automatisch geüpload naar iCloud en daar veilig bewaard, klaar om te worden geopend op al uw apparaten. Schakel in iCloud Drive de optie 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' in om ook deze in iCloud te bewaren. U hebt dan op al uw apparaten op elk moment toegang tot al uw bestanden.

Lees hier hoe u iCloud Drive configureert en bestanden op uw bureaublad toevoegt of zoek meer hulp voor iCloud Drive.

U krijgt meteen 5 GB gratis iCloud-opslagruimte en u kunt vanaf elk apparaat op elk moment meer opslagruimte kopen. De maximale grootte van een bestand in iCloud Drive is 50 GB.

Toegang tot een andere Mac via schermdeling

Als u meer dan één Mac hebt, kunt u een Mac vanaf een andere Mac op hetzelfde netwerk bekijken en besturen met behulp van schermdeling. U kunt dan bestanden en vensters op een andere Mac openen, verplaatsen en sluiten en apps gebruiken die op een andere Mac staan. Lees hier hoe u schermdeling configureert en gebruikt.

Implementatie van een Mac op afstand beheren met Apple Remote Desktop

Als u meer externe beheermogelijkheden nodig hebt, zoals apps installeren en configureren, externe gebruikers assisteren en gedetailleerde rapporten aanmaken, kunt u Apple Remote Desktop kopen in de App Store. Met Remote Desktop kunt u Mac-computers in een commerciële of zakelijke omgeving op afstand beheren. Lees hier hoe u Remote Desktop gebruikt.