Voorbereidingen voor aankomende wijzigingen in 'Terug naar mijn Mac'

Lees hier hoe u de overstap maakt naar iCloud Drive, schermdeling en Apple Remote Desktop.

Terug naar mijn Mac is in macOS Mojave niet meer beschikbaar. U kunt zich hier alvast op voorbereiden door deze informatie door te nemen over alternatieven voor toegang tot bestanden, schermdeling en toegang via Apple Remote Desktop.

Toegang tot bestanden op al uw apparaten via iCloud Drive

Wanneer u iCloud Drive inschakelt, worden uw bestanden automatisch geüpload naar iCloud en daar veilig bewaard, klaar om te worden geopend op al uw apparaten. Schakel in iCloud Drive de optie 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' in om ook deze in iCloud te bewaren. U hebt dan op al uw apparaten op elk moment toegang tot al uw bestanden.

Lees hier hoe u iCloud configureert en bestanden op uw bureaublad toevoegt, of zoek meer hulp voor iCloud Drive.

U krijgt meteen 5 GB gratis iCloud-opslagruimte en u kunt vanaf elk apparaat op elk moment meer opslagruimte kopen. De maximale grootte van een bestand in iCloud Drive is 50 GB.

Toegang tot een andere Mac via schermdeling

Als u meerdere Macs hebt, kunt u een Mac vanaf een andere Mac op afstand bekijken en besturen met behulp van schermdeling. U kunt dan bestanden en vensters openen, verplaatsen en sluiten en apps gebruiken, zelfs als u ergens anders bent, zodat u altijd door kunt werken. Lees hier hoe u schermdeling configureert en gebruikt.

Een Mac op afstand beheren met Apple Remote Desktop

Als u meer dan één Mac hebt, kunt u ook met Apple Remote Desktop apps gebruiken en werken met bestanden die zich op de andere Mac bevinden, zelfs wanneer u ergens anders bent. Dus als u een app wilt gebruiken die alleen op de andere Mac staat, dan kan dat. Lees hier meer over het gebruik van Apple Remote Desktop.